סרטן השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן השד
    שיר
    30/01/2008

אני מתמודדת עם סרטן שד.
    אחד הדברים שאמרו לי כמה אנשים זה שלא מומלץ עיסוי.
    מאוד חבל לי לותר על עיסויים, ורציתי לדעת מאיפה הגיע הדעה שעיסוי עלול להיות מסוכן לסרטן. אם זה לא סתם שמועה שמישהו הפריח ואחרים חוזרים אליה.
    ואם אכן זה מסוכן, האם יש סוגי טיפול במגע שמותר לעשות?

שאלה נוספות בקשר לרפואה משלימה. היא שאלה כללית, המלצות הערות ומידע שיש לכם בקשר לנושא.

כפי שפרטתי בכרטיס האישי שלי נעזרתי בהומאופטיה, תרופות סיניות, ודיקור וזאת בנוסף לאמצעים הקונוונציונלים: ניתוח כימותרפיה והקרנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד

הוספת תגובה

• עיסוי לאחר סרטן השד

פרופסור גיל בר-סלע
    31/01/2008

שיר שלום
    קיימת התיחסות ברפואה המשלימה שאינה ממליצה על עיסוי רקמות עמוק לאחר ובזמן מחלת סרטן. ניתן למצוא התיחסות לכך בהקשר של הזרמה לימפתית או של מחזור הדם או אם רוצים ברמה האנרגתית. ברור שהנושא לא נבדק במחקר מבוקר. קיים שימוש בעיסוי ובטכניקטת רבות של מגע ברפואה המשלימה. שיטות אלו מיוסמות גם במרכזי סרטן בארץ ובארה"ב. טכניקות של מגע עדין מאד מומלצות משחררות מתח, לחץ ומביאות חום שכה דרוש בהקשר של מחלת הסרטן.
    כך שהמלצתי היא שבהחלט ניתן לקבל טיפולי מסז ומגע אך להימנע מעיסוי רקמות עמוק שגם כך לא נחוץ בהקשרים אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו