שאלה בנושא משקה נוני עבור סרטן כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא משקה נוני עבור סרטן כבד
    אלגרו
    14/11/2013

לד"ר שלום רב,
    אמא שלי, בת 88, סובלת משתי גרורות בכבד. המקור היה גידול במעי הגס שהוסר לפני כשנה וחצי ואולם לאחר חצי שנה מן הניתוח התברר שהגידול- שהיה בדרגה 3-שלח שתי גרורות בכבד בסגמנטים 3, 7-8.זאת בינואר השנה שבה נתגלו הגרורות.
    היא מטופלת כבר חצי שנה בפרוטוקול של FORFIRI+AVASTIN פעם בשבועיים. אמנם המרקרים שלה בעליה, ומרקר ה-CEA עלה ל-60 ,אך היא מרגישה טוב והגרורות עצמן לא גדלו כבר מספר חודשים,וזאת, לאחר שתי סדרות של צילומי סי.טי במרווח של 3 חודשים שהראו זאת בבירור.בדיקות הדם והשתן שלה תקינות מלבד ירידה קלה בהמוגלובין ובכדוריות האדומות.היא מטופלת בכדורים נגד לחץ דם וכולסטרול.
    שאלותיי:
    1-קראתי על משקה הנוני. האם הוא מומלץ במקרה שלה? קראתי שישנן חילוקי דיעות בנושא וישנם כאלה האומרים שבמקרה של נזק לכבד עדיף להימנע ממנו. מה ההשפעה שלו על הטיפול הכימותרפי והאם מיץ נוני יכול להזיק?
    2- האם כדאי לתת לה כדורי פרוביוטיקה? אם כן, באיזו כמות?
    3- האם עדיף שהיא לא תצרוך עגבניות או חצילים עקב החומציות של הירקות האלה?
    4- היא אוהבת מוצרי חלב ושותה חלב. האם עדיף להימנע מצריכת חלב במצב שלה?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בנושא משקה נוני עבור סרטן כבד - תגובה

פרופסור גיל בר-סלע
    14/11/2013

אלגרו שלום
    הדיווחים על הפעילות האנטי סרטנית של מיץ הנוני- קיימים ,אך אינם משכנעים במיוחד. מחקרי מעבדה בתאי סרטן ובעכברים- מראים שיפור קל בלבד. מחקר של איסוף מקרים- לא הראה השפעה על סרטן בבני אדם וסך הכל אין ממש מחקר או ידע לגבי השפעתו האמיתית של הצמח או הקפסולות המופקות ממיצוי שלו.
    ישנם תאורי מקרים שניתן ליחס רעילות מסוימת לכבד לכמויות מאד גדןולות של מיץ הצמח- אך הנושא אינו ברור עד הסוף. כמו כן תיתכן עליה ברמת האשלגן בדם.
    נראה לי שאם סבתך מרגישה טוב- לא הייתי מוסיף לה את מיץ הצמח.

לגבי פרוביוטיקה ניתן לקחת- יכול לעזור בהסדרת מערכת העיכול
    במידה שנוקטים בתזונה בריאה שבעיקרה מונעת סרטן- ישנן המלצות להפחית עגבניות וחצילים ממשפחת הסולניים- איני יודע כמה זה רלוונטי למצבה.
    לגבי החלב- שמידה שאוהבת, לא הייתי מונע ממנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על תשובתך המהירה

אלגרו
    15/11/2013

חן חן וכל טוב לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו