סרטן הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הרחם
    מרינה
    09/04/2008

שלום ד"ר
    לאימי בת 61 גילו את סרטן הרחם - אדמו קרצינומה. גילו את זה באמצעות בדיקה היסטולוגית.
    רשמו לה 5FU וגם הקרנות. היא החלה לקבל את זה אתמול.
    אני לא הבנתי למה נותנים לה את התרופה והקרנות לפני הניתוח. קבעו לה ניתוח בתחילת מאי.
    האם נותנים לה טיפול רק בגלל שמפחדים שגידול יתפשט לפני שיספיקו לנתח? או שהמצב שלה יותר חמור ?
    גם רציתי לשאול אלו תכשירים אפשר לקנות על מנת להקל על תופעות לוואי מהטיפול התרופתי בנתיים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הרחם

הוספת תגובה

• סרטן הרחם?

פרופסור גיל בר-סלע
    09/04/2008

מרינה שלום
    האם אכן מדובר בסרטן הרחם? הטיפול שתארת הוא טיפול לסרטן הרקטום (חלחולת) ולא לסרטן הרחם. הטיפול ניתן לפני הניתוח על מנת לשפר את תוצאות הניתוח ולמנוע חזרה של הגידול. טיפול זה נמצא טוב יותר מטיפול מניעתי לאחר הניתוח.
    לגבי רפואה משלימה עיקר תופעות הלוואי הן קושי ביתיאות, דלקת של המעי עקב הקרינה וצריבה במתן השתן. כדאי לכוון טיפול לבעיות אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שלי גרה באוקראינה

מרינה
    09/04/2008

תודה על תגובתך.
    אמא שלי גרה באוקראינה וזה המידע שקיבלתי ממנה. אני חשבתי שבגלל שנגעו לגידול בבדיקה יש סכנה של התפשטות ולכן מנסים להגביל את התופעה לפני הניתוח. אני דואגת שיתנו לה שם טיפול נכון. לצערי אין לי אפשרות להשפיע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו