לד"ר גיל בר סלע ... לפני שנה וחצי אובחן אצלי גוש סרטני בשד, עברתי כריתה חלקית והקרנות. ב c.t. שנשלחתי אליו בעת גילוי המחלה כדי למפות את מצבי, נמצאו המנגיומה על הכבד ומשהו כמו ציסטות על הלבלב. מאז עברתי בדיקות רבות, כולל m.r.i. כדי לשלול גרורות.
לאחר שכל הבדיקות הראו שההמנגיומה בכבד אינה מסוכנת או בעייתית נשארתי עם הבעיה בלבלב. הבעיה העיקרית היא שהמרקר ca-19-9 עולה בהתמדה מאז החלו לבדוק אותו . בעת המדידה הראשונה לפני שנה וחצי הוא היה 46 וכעת כבר 84. מלבדו אין אינדיקציה לתהליך סרטני וכל הבדיקות לא מצאו הדרה . בכל זאת בגלל עליית המרקר היפנו אותי לבדיקת e.u.s.הבדיקה מפחידה אותי כי אמורים גם לקחת דגימות מהלבלב.
ושאלתי היא האם היא נחוצה לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כיוון שיש בעיה לא פתורה בלבלב ועליית סמן- אם כי עלייה מתונה בלבד שיכולה להיות גם בתהליכים שפירים- נראה לי שבדיקת EUS מומלצת. הסיכון בבדיקה נמוך וכמובן שמטרתה היא לקיחת ביופסיה על מנת להגיע להבנה טובה יותר שיכולה גם להביא לך שקט- אני מציע לעבור את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר