גידולים נוירואנדוקרינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידולים נוירואנדוקרינים
    תמר
    14/03/2015

שלום ד''ר גיל בר-סלע,
    עברתי ניתוח כריתת מעי דק, בעקבות שני גידולים נוירואנדוקרינים, מתחילה עם זריקות סנדוסטטין LAN 30 לתווך ארוך של שנתיים כדי למנוע חזרה של מחלה. תופעות לוואי של זריקות זה שלשולים וכאבי בטן. גידול נדיר. לכן קשה לי למצוא מישהו שמכיר או מתמצא בתחום מבינת תזונה. האם יש לך המלצה איזה צמחים, תבלינים יכולים להקל על מצב. אולי יש דיאטה מסוימת, חוץ מלהפחית דברי חלב ושומן? או להמליץ על מישהו נטורופת או דיאטנית שמכיר את מחלה...
    שאלה נוספת איזה צמחים או תוספות עוזרים במצב דיכאון וחרדה?
    (אני שותה רק מים מינרליים וחליטת תה ירוק, קצת מקל על מצב)

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידולים נוירואנדוקרינים

הוספת תגובה

תמונה

• גידולים נוירואנדוקרינים - תגובה

פרופסור גיל בר-סלע
    15/03/2015

תמר שלום
    אין שום מידע שלסנדוסטטין יש אפקט מניעתי על גידולים נוירואנדוקרניים. כך שבמידה שעברת כריתה של הגידולים ואין מחלה נוספת בבטן- איני בטוח שהטיפול כעת בסנדוסטטין יכול לתרום לך.
    מעבר לכך- תופעות הלוואי אין רבות ולא ברור לי אם את מודאגת מראש או שאת סובלת כבר מתופעות הלוואי אחרי הטיפול. במידה משזו רק דאגה כדאי קודם לקחת טיפול ואז לראות אם זה מפריע למשהו בכלל.במידה שאת סובלת מכאבי בטן וכדומה- צריך כמובן קודם לשלול הקשרים השייכים למחלה.
    מעבר לכך המלצות תזונה לכאבי בטן הם באמת מאד אישיות ומחייבות שיחה והתאמה עם תזונאית.
    לגבי דכאון וחרדה יש מספר רב של צמחים עם השפעה ותרופות הומאופטיות- אנתרופוסופיות. לחרדה- ניתן להעזר בצמח הבריופליום ולדכאון בצמח ההיפרקום למשל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גידולים נוירואנדוקרינים

תמר
    15/03/2015

שלום ד''ר גיל בר-סלע
    תודה על משוב מהיר, אני מתלבטת האם להתחיל עם זריקות סנדוסטטין לשנתיים, כרגע אין סימן למחלה. KI67- 3% יש מעורבות של בלוטת לימפה אחת, לכן אין כרגע פתרון אחר חוץ מזריקות. כפי שהבנתי זריקות נועדו לצמצם את שגשוג תאיים סרטניים ולא למנוע אותם. האם כורכום באמת משפיע על תפקוד מעיים?

ושוב תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גידולים נוירואנדוקרינים - תגובה

פרופסור גיל בר-סלע
    15/03/2015

לא הבנתי ממך בדיוק את מצב המחלה, אך בכל מקרה זה לא ליעוץ במייל. כורכום משפיע על גידולי מערכת העיכול, לא נבדק לגבי גידולים נוירואנדוקרניים- אך אין מניעה לקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו