מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריות מרפא וסרטן שדSt13/01/2018
שלום רב, אובחנתי לפני כשנה בסרטן שד , רגיש 100% לאסטרוגן ו90% לפרוגסטרון. עברתי כימו, ניתוח והקרנות. אני בת 31 ללא רקע גנטי. בחודשיים האחרונים התחלתי לקחת אנאסטרזול וזריקת לוקרין לדיכוי שחלות פעם בחודש.
בכמה חודשים האחרונים אני לוקחת תוסף של פטריות ריישי ומיטאקי, שהבנתי מנטורופטית שהתייעצתי איתה שהן אנטי סרטניות ופועלות חזק בסרטן שד.
לאחרונה נשלחתי לייעוץ אצל דיאטנית אונקולוגית כדי להגדיל את מאגרי הסידן בתזונה שלי. כשהיא שמעה על הפטריות היא אמרה לי להפסיק מיד כיוון שהן עלולות "לשחק" עם האנסטרזול והלוקרין.
אני נמצאת בדילמה למי עליי להקשיב. אשמח לשמוע מניסיונכם וממחקרים שאתם חשופים אליהם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות מרפא וסרטן שד
פרופ משה פרנקל13/01/2018לגבי הפטריות, תחום שתופס תאוצה וענין אך עדיין רב הנסתר מן הנגלה. בסקירת ספרות יש מספר בודד של מחקרים שמצביעים על יתרון טיפולי מסוים בשימוש במאיטקי בסרטן שד. לגבי שיטקי אין מחקרים מסודרים לגבי יעילות בחולות עם סרטן שד.
לגבי אינטרקציות, בשימוש עם מספר מאגרי מידע לא מצאתי אינטרקציות שליליות של מאיטקי ושיטקי עם אנסטרזול ולוקרין.
מצד שני, שתי פטריות אלה אינן בראש הרשימה שלי בטיפול אצל מטופלות שסובלות מסרטן שד, יש הרבה תוספים אחרים שניתן לחשוב עליהם שיש עליהם הרבה יותר מידע מחקרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריישי
St14/01/2018ומה לגבי פטריית ריישי? עליה שאלתי בהודעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריישי
פרופסור גיל בר-סלע14/01/2018מבחינתי נכללת באותה קטגוריה. בדרך כלל המתן הוא של תכשירים עם מספר סוגים ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטאקי שיטאקי וסרטן השד
פרופסור גיל בר-סלע14/01/2018באופן תאורטי, ייתכן והפטריות עוברות שינויים במערכת האנזימתית בכבד, שם האנסטרזול עובר גם שינוי לתרופה פעילה, אך כפי שציין פרופ. פרנקל- עד כה לא ידוע על אינטרקציות. יש מעט מחקר קליני לגבי הפטריות ורובו בגידולי מערכת העיכול בשילוב עם כימותרפיה , מחקרים שבוצעו בארצות המזרח הרחוק. לגבי סרטן שד רגיש להורמונים יש אכן תוספים אחרים ושינויי תזונה שנבדקו ויכולים לעזור יותר. כמובן שלא ניתן לבדוק אם תורמים מעבר לטיפול ההורמני אותו את כבר לוקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים
St14/01/2018תודה דר גיל. אשמח לדעת מה הם התוספים ושינויי התזונה המומלצים לסרטן שד, לפי המחקרים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)