שלום,אבחנה שקיבל אבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,אבחנה שקיבל אבי
    אביב
    28/06/2008

שלום,אני מאוד מודאג והייתי מעוניין לשמוע מה אומרת האבחנה. אז ככה,עשו לו CT וזה הדברים העיקריים ריבוי ניכר של השומן הפריטונאלי באגן הימין מדיאלי לכלי הדם האיליאקלית החיצוניים מודגם ממצא בצפיפות הטרוגנית,חלקה בצפיפות רקמה וחלקה נוזלי. הממצא נראה דוחק את השלפוחית ומופרד ממנה ע"י שכבת שומן,הממצא מודד 50X40X70 מ"מ.יש בלוטה מוגדת סמוכה בקוטר 14X22. באבחנה מבדלת צבר בלוטות לימפה חלקן היפודנסיות תהליך לימפופרוליפרטיבי כגון לימפומה תהליך רקמה ראשוני ,יש לשקול המשך בירור ע"י CT pet והשוואה לבדיקות הקודמות השאלות שלי הם: מה באופן כללי אומרת האבחנה? הרופא שלו אכן שלחה אותו לCT PET האם הגוש הזה לא גדול מדיי?זה בערך 4 על 5 על 7 סנטימר וזה נראה לי משהו דיי גדול, האם זה אולי גוש שומן שכזה? מה הסיכוי שזה לא לימפומה?ואם יש סיכוי כזה,אז מה זה יכול להיות, רופאת המשפחה טענה שיכול להיות שזה גוש שומני,אני ממש ספקן וברור לי שהתוצאות לא הולכות להיות נעימות, מה לעשות?אני מיואש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום,אבחנה שקיבל אבי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    30/06/2008

אביב שלום
    על פי הכתוב מדובר בממצא גדול באגן החשוד לתהליך גידולי. בדיקת PET תעזור לאפיין את התהליך אך לא לדעת בוודאות מהו. יש צורך בביופסיה מהממצא ניתן ככל הנראה לבצעה בהכוונת CT או US וכדאי להתקדם בכיוון ולא להמתין לתוצאות ה-PET כיוון שלא יתנו אבחנה בכל מקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבקש כבר מרופאת המשפחה ?

אביב
    30/06/2008

לומר לה שמומלץ לעשות ביופסיה?איזה סוג בדיקה בדיוק לבקש ממנה?או שבכלל מומלץ להגיע לרופא מומחה בתחום כבר מעכשיו? האם יש סיכוי שזה משהו לא סרטני?קשה להאמין נכון? בכל מקרה לבקש מרופאת המשפחה שתקבע לו תור לביופסיה בכל מקרה? אשמח לכל תשובה תודה. אגב למה צריך כל כך למהר?האם זה משהו מסוכן בטווח המיידי,או שאם החשד יתממש יש להתחיל לטפל בהקדם האפשרי? שוב,תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    01/07/2008

רופאת המשפחה מנהלת את המקרה של אביך ולכן יש לפנות אליה. לא ניתן להתנהל דרך האינטרנט. אם תמצא לנכון להפנותו לרופא מומחה עליה לעשות זאת.
    החשיבות להגיע לאבחנה היא שבמידה ואכן מדובר במחלת סרטן -גודל המחלה משפיע על אפשריות הטיפול. רוב העיכובים שחלים בטיפול בחולי סרטן הם בשלב האיבחון ולא בשלבי הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברתי עם רופאת המשפחה

אביב
    03/07/2008

והסברתי לה את מה שהצעת לי, היא הציעה שאבי יכבה תור לכירורג שיוכל להחליט איך לבצע ביופסיה שאלתי היא האם כירורג זה מי שאמור לקבוע? והאם תהליך של ביופסיה הוא תהליך ארוך?האם במקרה של אבי זה יהיה כנראה כרוך בניתוח? מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    03/07/2008

הדרך הנכונה לבצע ביופסיה היא בהכוונת הדמיה. על פי המצב שתארת נראה לי שהנכון ביותר הוא דרך אשפוז בבי"ח ולא באופן אמבולטורי , דבר שיקח הרבה זמן. הייתי ממליץ להפנותו לאשפוז לשם כך. יש לשים לב שאם התור לבדיקת ה-PET קרוב חבל לפספס אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי אני מבולבל לגמרי

דור
    04/07/2008

אני מרגיש שאני רק מקבל עוד מכות כל הזמן,לא ייאמן איך שזה נפל עלינו אני לא הבנתי אותך,מה שייקח הרבה זמן זה האישפוז ,זאת כוונתך נכון? הרופאה הציעה לכירורג,מה לעשות במצב הזה? האם המצב כל כך דחוף?אני פשוט לא יודע מה לעשות,הוא בעצמו בכלל חושב שאפילו לא יצטרכו ביופסיה והוא ממש לא מודע למצב מה אתה מציע לי לעשות?להתקשר שוב פעם לרופאה ולהציע לה לשלוח אותו לאשפוז?באיזו מחלקה? דבר שני,רשמת שלא כדאי לפספס את התור לבדיקת הpet. למה הייתה הכוונה שלך?שאם יש ביופסיה אפשר לוותר על הpet? מדוע הצעת לי לא לפספס את התור?אולי כדאי לעשות את זה יחד עם הביופסיה? שאלה אחרונה,כמה ימי אשפוז זה לעשות ביופסיה כזאת?איך עושים אותה?בניתוח?ברנטגן? אני מתחנן להסברים אני פשוט אבוד והוא בכלל לא מודע למצבו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטער שאני מטריד,אני אשאל שוב

דור
    04/07/2008

כמה ימים אמור להימשך אשפוז כזה? האם אתה ממליץ לי להגיע לרופא ולדרוש אישפוז נוכח הממצאים? האם ממולץ לעשות את זה כבר מחר?או לחכות לבדיקה של הפט ביום שני? אם אתה חושב שהמקרה דחוף אנא תאמר לי שאדע לפעול בהתאם. האם מחר לדרוש ממנו להגיע לאשפוז בבית חולים אפילו באופן עצמאי? אני מודה לך על התשובות ומצטער אם אני שואל יותר מדיי,אני לא צריך לתאר לך את ההרגשה שלי,אתה בטח מבין:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אחרונה

פרופסור גיל בר-סלע
    04/07/2008

1) לחכות ל-PET ביום שני
    2) הדחיפות לא נמדדת בימים בודדים
    3) על פי תוצאות ה-PET להחליט מאיפה הביופסיה
    4) לדעתי הדרך המהירה והטובה ביותר לביופסיה היא דרך אשפוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו