מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"R גיל בר סלע שלוםאביב10/07/2008
שמי אביב ואני שאלתי הרבה שאלות לגבי אבא שלי לפני כשבוע בערך. (המלצת להתחיל בכיוון של ביופסיה ולא לחכות רק לPET,אני מקווה שאתה זוכר) אז תוצאות הPET הגיעו ואני מעוניין להציג אותם אם אפשר ולשמוע את חוות דעתך. אז ככה,אבי עשה CT לפני שלושה שבועות בערך והראו גידלו של 7על5 על4 באזור האגן,עם חשד ללימפומה. היו בpet זה מה שהוא קיבל: מודגמת קליטת fdg בעוצמה לא ניכרת,בגוש בעל צפיפות מעורבת באגן הקטן מימין,במימדים של 2*5*4. מודגמת קליטה,אף היא בעוצמה לא ניכרת בבלוטת לימפה בקוטר של 1.5 ס"מ בעומק המשפעה הימנית.המראה ההטרוגני של הגוש בבדיקת הCT,בשילוב העוצמה הלא גבוה של FDG,מעלים אבחנה מבדלת הכוללת סרקומה,GIST או low grade lymphoma. מודגמת קליטה של FDG בעיבוי דופן בקולון הרוחבי.הן פוליפים והן קרצינומות של הקולון,עשויים להדגים קליטת FDG ביתר ויש מקום לאבחנה היסטולוגית. לא הודעמו קליטות פתולוגיות בבלוטות לימפה נוספות מעל ומתחת לסרעפת,בשדות הריאה,בכבד,בטחול ובשלד. לסיכום:ממצ הבדיקה מדגימיפם קליטה פתולוגית בעיבוי דופן הקולון הרוחבי,לקורלציה היסטולוגית.קליטה של FDG בעוצמה לא ניכרת בגוש באגן הקטן בבלוטת לימפה במפשעה העמוקה.האבחנה המבדלת היא בין אחד מסוגי הסרקומה ללימפומה מסוג low garde. אני לא אשגע אותך שוב עם הרבה שאלות , אני רק אשאל אם זה שיש קליטה נמוכה של החומר דמוי סוכר זה דבר טוב? עוד אני אשאל אם הסיכויים ללימפומה מדרגת ממאירות גבוהה או בינונית נשלל עקב הבדיקה. והאם באופן כללי יכול להיות שהמחלה היא איטית ברמה שאפשר לחיות איתה שנים רבות(או אפילו מעטות) ללא טיפול כימותרפי. אני מודה לך מאוד על הסבלנות אליי,אני פשוט הייתי בסערת רגשות ימים שלמים ולילות. תודה רבה,אביב. (אני מצטער אם הכל יצא מחובר,זה כנראה הדפדפן שלא תומך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אוסיף ואומר
אביב10/07/2008שהאבחנה של הCT הרגיל נמצאת בערך 3-4 דיונים מתחת לדיון הנוכחי. ועוד שאלה שקצת מוזרה זה : איך הגדלים שונים בין שני הבדיקות?זתומרת הגדלים של הגוש. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
פרופסור גיל בר-סלע11/07/2008אביב שלום
1)I כפי שאמרתי יש צורך באבחנה היסטולוגית של הגוש בהקדם. דבר ראשון להוכיח שזו ממאירות לאחר מכן איזו. הבדלי הטיפול מאד שונים בין סרקומה ללימפומה ותמיד יכול להיות גם משהו אחר.
2) על פי הבדיקה ניתן להגיד שהסבירות ללימופה בדרגה גבוהה נמוך.
3) הגודל של הממצא נקבע על ידי ה-CT , הקליטות ב-PET מייצגות פעילות מטובלית וייתכן אזורים עם פעילות מטבולית נמוכה בדומה לשאר הגוף.
4) ההחלטה על טיפול: ניתוח, קרינה, כימותרפיה, תרופות אחרות וכדומה נקבעת כמובן רק לאחר שיודעים במה מטפלים, כך ששאלה זו אינה רלוונטית כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ביקור אצל רופאת המשפחה
אביב11/07/2008שוב,לא המליצה לו על ביופסיה אלא על ניתוח להסרת הגוש והפנתה אותו לכירורג שיוציא את הגוש ואז כמובן יעשו ביופסיה, האם לדעתך יש מקום לביופסיה עוד לפני הסרת הגוש?האם הפניה דווקא לכירורג היא מתאימה כרגע? היא גם טוענת שיש קליטה מסויימת באזור הקולון,כלומר במעי,איך בודקים עכשיו קשר בין המחלות? בכל מקרה,האם כירורג לפני ביופסיה והחלטה כבר על ניתוח היא הדבר הנכון לדעתך כרגע? תודה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד היא הוסיפה
אביב11/07/2008שלמרות שיש קליטה במעי היא לא ממליצה על קולונסוקופיה מפני שעדיף לחכות להורדת הגוש ואז לבדוק אותו ולדעת מה יש, האם לדעתך המלצות אלו הן סבירות?האם בדיקה היסטולוגית של הגוש תוכל להעיד על מה שקורה בקולון הרוחבי כמו שנכתב בתוצאות הבדיקה? וסתם שאלה לשישי שבת,האם זה קצת מעודד שאין קליטה ניכרת בגוש ובשאר האזורים הנקיים בגוף? תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע11/07/2008אביב צר לי אך לא ניתן לטפל באדם דרך התכתבות במייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)