טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב
אני בת 55 ולפני כחודש עברתי ניתוח לכריתת הרחם+השחלות והחצוצרות, כתוצאה מסרטן ברחם. בזמן האחרון אני חווה שינויים במצבי רוח, עצב ובכי. האם אלה שינויים הורמונליים הקשורים לניתוח? האם גם בגילי יש מצב שחווים תופעות כאלה שוב, בעקבות הכריתה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תמר שלום איני יודע מתי פסק המחזור אצלך, לפעמים לאחר הפסקת המחזור קיימת תקופה של עד שנתיים שבו רמת ההורמונים אינה מספיקה ליצור מחזור אך היא גבוהה יותר מנשים מספר שנים אחרי הפסקה. במצב זה כריתת שחלות יכולה להוריד בבת אחת את הורמונים ולהשפיע נפשית. מעבר לכך בהסתכלות פחות קונבנציונאלית לכריתת האיברים הנשיים יש השפעות נפשיות אותן את מתארת וקשורות לתחושת הגוף, מעבר לשינויים הביוכמיים. חשוב לציין שניתן לטפל בתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ההסתכלות הפחות קונבנציונאלית היא שמעניינת אותי. מן הסתם התחושות קשורות באובדן מסוים. ראשית אני שמחה לשמוע שהתופעה מוכרת. רווח לי. שנית, אשמח לשמוע מהו הטיפול שהצעת.
ובאשר למחזור - הוא פסק מזמן