שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רוית
    12/10/2008

הנני חולה בסרטן השד. עלי לקחת טמוקסיפן פעם ביום. בעלון התרופה אין הרבה מידע. רציתי לדעת האם צריך לקחת אותה אחרי האוכל או עם האוכל? כמו כן, מכיוון שאני סובלת מאנמיה אני מקבלת כדורי ברזל שגורמים לעצירות. אני לוקחת בערב טיפות יובסלקס (משלשלים) וכשעה אחרי אני לוקחת את הטמוקסיפן, האם יש בעיה שאולי הכדור לא ייספג בגוף ? האם אפשר לשנות את שעת לקיחת הכדור מהערב לאחה"צ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    12/10/2008

רוית שלום
    טמוקסיפן יש לקחת פעם ביום, ניתן לקחת בכל שעה מהיום, תוך שמירת זמן פחות או יותר קבוע. בוודאי שניתן לקחת אחר הצוהרים. ניתן לקחת טמוקסיפן ללא יחוס לאוכל, כלומר גם סביב ארוחה וגם ללא קשר.
    לגבי האנמיה, האם יש חוסר ברזל? כדאי לבדוק. חבל לקחת כדור ברזל שגורם לעצירות ובגללו לקחת משלשלים וכן הלאה. אם אכן יש חוסר ברזל ניתן לקחת ברזל טבעי שנספג טוב יותר דוגמת פלורדקיס או ברזל עדין של סולגר. אם יש צורך בכמיות גדולות -כדאי לנסות תכשירים שונים, לא כולם משפיעם על מערכת העיכול בצורה דומה. מנסיוני תוספת של ברזל הומאופטי לזה הרגיל משפרת את הנעת הברזל בגוף ושיפור המאגרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו