תהליך לא ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהליך לא ברור
    תה תה
    31/10/2008

שלום ד"ר גיל בר סלע בתי היתה מאושפזת במתחם שלך עקב ערכי בטא גבוהים לאחר הפסקת הריון, והרגשה רעה מאד כאילו בהריון. עברה בדיקות ופעולה בהרדמה מלאה. שוחררה לאחר ירידה משמעותית בערכי הבטא ,מתבקשת לעשות מעקב כל יומיים עד ערך 0. מה שמדאיג אותי ואינני מבינה זה שנמצא אזור היפודנסי מולטילוקולרי בדופן הרחם. טיב התהליך לא ברור. נשלח חומר לבדיקה פתולוגית.הרופא המטפל אמר שבראיה זה לא מדאיג,אבל צריך לחכות לתשובה. האם תוכל להסביר לי קצת יותר? תודה תה תה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תהליך לא ברור

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    31/10/2008

תה תה שלום
    ערכי בטא גבוהים לאחר הריון או הפסקתו מעוררים חשד לגידול נדיר שנוצר מהקרומים העובריים ואני מניח שזה היה החשד ולכן בוצעה בדיקת US . הערכים שירדו הם בהחלט בעד שלא מדובר בגידול והממצא ברחם מחייב בדיקה. אני מניח שהרופא הבודק ציין שהמראה לא נראה כגידול אך מעבר לכך המידע שמסרת לא מלא ואין טוב יותר מלדבר עם רופא הנשים שמטפל בבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוזר תמיד

תה תה
    31/10/2008

ד"ר גיל בר סלע, אתה תמיד תמיד יודע לעזור לי. תודה רבה לך תה תה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה

תה תה
    10/11/2008

שלום ד"ר גיל בר סלע נכון ש . . . אין טוב יותר מלדבר עם רופא הנשים שמטפל בבעיה.............. אני לא בקשר עם הרופא לאחר השחרור. בתי נמצאת אתו בקשר. בזמן האשפוז תפקדתי יותר כסבתא. אני מאד דואגת ובתי אומרת שאני נורא לחוצה ומלחיצה. הבדיקה הפתולוגית יצאה בסדר.נכון לעכשיו הרופאים אומרים שלא נתקלו בבעיה כזאת. אפרט יותר: בתי הרגישה לאחר הפסקת הריון כבהריון. (הפסקת הריון באפן פרטי). נבדקה שוב ונמצאה שארית הריון, נשלחה לבית החולים(של הצילום המזעזע של הפגית בכיס). שם לא מצאו שארית הריון ואמרו שיש התדבקויות ברחם. קבלה טפול בכדורים לחודש ולחזור שוב לפעולה בהרדמה.היתה יום אחד באשפוז יום. הרופא שבצע את הפסקת ההריון שלח לבדיקת ערכי בטא שהראו 54000. אושפזה דחוף במתחם שלך בוצעה פעולה בהרדמה והוצאה שארית הריון.ערכי הבטא ירדו ל19000 אחר כךירדו ל13000 ל9510 ל8850 ועכשיו 6850.בגלל שיש ירידה בערכים לא התחילו טפול במטוטרקסט. מחר אמורה שוב להבדק. הבנתי ממך שהגידול הנדיר לא יכל להיות בערכים יורדים. האם הבנתי נכון? איך אפשר לא להיות בהריון עם ערכים כאלה גבוהים של בטא. מתנצלת ששוב פניתי אליך. תודה תה תה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    11/11/2008

תה תה שלום
    איני מרגיש נוח לענות לך על בעיות של ביתך, במיוחד בתחום שאיני בקיא בו בצורה טובה. אני מניח שההשערה של הרופאים היא שחלק מהשק העוברי נשאר ברחם וזו הסיבה לערכי הבטא. סה"כ נראה לי שביתך מטופלת היטב וכדאי לך לאמץ את הקו נותן האמון שבחרה בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

תה תה
    11/11/2008

שלום ד"ר גיל בר סלע השאלה שלי היתה אקדמית אינפורמטיבית .אין לה כל קשר לאי אמון ברופאים המטפלים. הרגשתי נוח לשאול דווקא אותך בזכות הכרותינו. תודה תה תה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו