מאכלים מהם כדאי להמנע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאכלים מהם כדאי להמנע
    בילי
    01/11/2008

האם ישנם מאכלים מהם כדאי להמנע ספציפית במצב של סרטן קיבה עם אולקוס? אני יודעת שיש להמנע מסוכרים, קמח לבן, אורז לבן ומרבית השומנים (למעט שמן זית ו/או פשתן). השאלה שלי היא יותר ספציפית לסרטן הקיבה ולאולקוס (כדי למנוע כאבים עזים). למשל, האם אפשר לאכול מאכלים עם רסק עגבניות (בכל זאת ליקופן...), להמעיט או להתנזר? דוגמא נוספת, קראתי שבצל ירוק, בצל, שום הינם ירקות שעשויים לעזור בהאטת הצמיחה של הגידול. לצערי, ירקות אילו גם מגרים את הפצע וגורמים לכאב. האם כדאי להמנע מהם? אשמח לדוגמאות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאכלים מהם כדאי להמנע

הוספת תגובה

• תזונה וסרטן קיבה

פרופסור גיל בר-סלע
    01/11/2008

בילי שלום
    הקו שציינת עם התזונה בהחלט מומלץ כאשר מחפשים תזונה שתתמוך בטיפול האונקולוגי. כלומר הימנעות מסוכר, המנעות ממזון מטוגן ומעבר לדגנים מלאים- במידה ומערכת העיכול מאפשרת. הייתי נמנע מבצל ושום בטח אם גורמים לכאב. יעילותם בסטן גם מבחינה מעבדתית לא ממש מבוססת, יותר משפיעים על אוכלוסיית חיידקי המעיים מאשר על סרטן. איני רואה בעיה באכילת רסק עגבניות. כמובן אם יש כיב כדאי להימנע ממזון חריף או ריבוי תבלינים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולקוס וסרטן קיבה

ד''ר שחר לב ארי
    08/11/2008

בילי שלום,
    המלצה תזונתית נוספת - כורכום, והחומר הפעיל כורכומין יכולים להיטיב במצב של אולקוס, ומחקרים מעבדתיים הראו פוטאנצייל נוגד ממאירות לגבי תאים סרטניים של הקיבה.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו