מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלותתמר01/11/2008
שלום רב אני עוברת כרגע 25 הקרנות, בעקבות סרטן צוואר הרחם (נכון לעכשיו הקרנה עשירית מתוך סך הכל). כדי לחזק את המערכת החיסונית, אני לוקחת 4000 מ"ג ויטמין c ביום. האם תוכלו לייעץ, אם הכמות הזו נכונה, או גבוהה? ושאלה נוספת - האם יש לכם המלצה אחרת/נוספת מה לקחת כדי לחזק את המערכת החיסונית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים וקרינה
פרופסור גיל בר-סלע01/11/2008תמר שלום
הייתי ממליץ לך להפסיק את לקיחת הויטמינים עד סיום הקרינה. מחקר שנעשה בחולי סרטן ראש צוואר שקיבלו קרינה הראה שהויטמינים אכן הורידו תופעות לוואי אך היו יותר חזרות של הגידול בקבוצה שקיבלה ויטמינים. ההנחה המתבססת על מנגנון הפעולה של הויטמינים היא שהם פוגעים ביעילות הטיפול הקרינתי כיוון שסותרים את הרדיקלים החופשיים שנוצרים על ידי הקרינה.
תוספים אחרים מומלצים במידה שיש תופעות לוואי ספצפיות בהתאם לבעיות שנוצרו ולא בצורה כללית. לאחר סיום הקרינה ניתן לקחת ויטמינים בכמות שתמצאי לנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם תה ירוק? גם לא לשתות?
תמר01/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע02/11/2008ניתן בהחלט לשתות תה ירוק , לא חושב שיהווה בעיה. יש לציין שתה ירוק נבדק בסרטן השד בלבד. כדי להשיג השפעה מניעתית ככל הנראה יש לשתות לפחות 5 כוסות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אני מכורה לתה הזה
תמר02/11/2008שותה ממנו מינימום 2 ליטר ביום, לפעמים 3. ותודה שאתה פה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזק מערכת החיסון
ד''ר שחר לב ארי08/11/2008תמר שלום,
4 גרם של ויטמין C הינה אסורה בזמן ההקרנות וגם אחריהם הינה כמות גבוהה ביותר שאינה מגובה במחקרים שיעזרו לך לחיזוק מערכת החיסון. מאידך קיימים חומרים נוספים היכולים לסייע לחיזוק מערכת החיסון כאשר אחד מהם הינו ה- MAITAKE D fraction המגובה במספר מחקרים.
בכל מקרה רצוי להתייעץ עם מומחה לנושא שיוכל לעקוב אחר השפעת הטיפולים.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיטמין סי
תמר18/11/2008בימים כתיקונם אני לוקחת 1000 מ"ג ליום. רק כשיש לי שפעת אני מגבירה ליום יומיים. ותודה על הטיפ. אגב, כמה זמן אחרי שמסתיימות ההקרות אפשר לחזור לקחת את הוויטמין? יום אחרי? יומיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
תמר18/11/2008כמה זמן אחרי סיום ההקרנות עדיין יש תופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
פרופסור גיל בר-סלע18/11/2008תמר שלום
1) צריכה של 1000 מג ויטמין C כל יום, אינה נראת נחוצה אך אם את מרגישה שעוזר לך תקחי. יש להניח שהכמיות בגוף הן בעודף אם זהו טיפול קבוע. בכל מקרה את יכולה להתחיל 2-3 ימים מסיום הקרינה.
2) תופעות הלוואי החריפות לטיפול הקרינתי בדרך כלל חולפות במהלך החודש מסיום הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)