שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבי
    07/12/2008

שלום רב, אולי תדעו לענות לי במקרה: אמא שלי בת 68 ,חלתה לפני שנתיים בסרטן השד ועברה כריתה.מטופלת בכדור הורמונלי.לפני כשלושה שבועות ,נתגלה סרטן במעי הגס ,בעקבות תופעות של שילשולים.בבדיקת סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו לפני כיומיים ,נתגלו גרורות בעצמות: עצם הכסל ,חוליות גביות נמוכות ומותניות ,שבריפ פתולוגיים במספר צלעות תחתונות ונגעים באיסכיום.ברצוני להעלות מספר שאלות : מה המקור של גרורות בעצמות - שד או מעי גס? מהו נגע אוסטיוליטי? מהו איסכיום? מהי דרך הטיפול? תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    07/12/2008

אבי שלום
    על מנת לקבוע את מקור הגרורות יש להעזר בכל הנתונים של 2 המחלות וניתן להעריך מהן את רמת הסיכון של כל אחת לשלוח גרורות. כמו כן ניתן להעזר בסמני סרטן
    גרורות בעצמות הרבה יותר שכיחות בסרטן השד לעומת סרטן המעי.
    לעיתים יש צורך בביצוע ביופסיה מהעצם לצורך קביעת המקור ונראה לי שכאן יהיה צורך בכך כיוון שהטיפול ממקור שד יכול להיות הורמוני לעומת מקור מעי שמחייב כימותרפיה.

אוסטאוליטי- ממצא הורס עצם
    איסכיום- אחת מעצמות האגן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו