כורכומין וכורכומול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כורכומין וכורכומול
    אודיה
    01/01/2009

שלום רב מה ההבדל מבחינת יעילות בין כורכומול בנוזל וכורכומין בטבליות.יש לי סרטן השחלות.היכו ניתן למצוא.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כורכומין וכורכומול

הוספת תגובה

• כורכומין

פרופסור גיל בר-סלע
    01/01/2009

אודיה שלום
    לכורכומין יש בעית ספיגה במעי במחקרים ראשונים שבוצעו עם התכשיר ניתנו מינונים של 8 גרם על מנת להגיע לרמה מספיק גבוהה בגוף. מינונים אלו גרמו להרגשת חוסר נוחות בבטן גם במחקר קטן שבוצע ברמב"ם בשילוב עם כימותרפיה.
    שילוב הכורכומין עם פפרין מאפשר מתן מנות קטנות בהרבה ורמת הספיגה עולה. הכמות תלויה במטרה מניעתי או טיפולי ובתלות בטיפול העיקרי.
    איני חושב שהחברות השונות שמפיקות מוצרי כורכומין אכן בדקו את התכשיר בבני אדם לבדיקת רמת מרכיבי הכורכומין בדם ולכן איני רואה דרך להשוות בין המוצרים השונים מבחינת קביעה מי יעיל יותר מהשני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורכומין וכורכומול

ד''ר שחר לב ארי
    04/01/2009

אודיה שלום,
    הכורכומול הינו תוסף תזונה אשר מכיל ע"פ רישומי היצרן 98% כורכומין, ועוד מספר צמחים שאינם מפורסמים במינון נמוך. הכורכומול ניתן בצורה נוזלית כדי לשפר את אופן ספיגת הכורכומין. מכיוון שאין עדיין מחקרים על מידת הספיגה באופן זה עדיך ליטול את הכורכומין כשהוא מעורבב עם פפרין להגברת ספיגתו.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון כורכומין

אודיה
    05/01/2009

שלום רב! בבדיקת הנושא אני יוצאת מעט מבולבלת משום שבשוק קיימים תכשירים שונים ואני לא יודעת מהו הטוב ביותר.למשל כורכומין של הרבאלנס מדובר במינון של 103מג' בקפסולה בריכוז של 97% .לעומתם יש פרסום של super curcumin with bioperin מינון 800מג' ריכוז 95% ועוד 5מג' ביופרין פיפרין.אני לא יודעת אם זה משווק בארץ. לא ברור לי מה נספג מכל קפסולה. ומה משמעות הריכוז באחוזים והכמות במג'. בכל אופן מה אתם ממליצים גם מבחינת מינון. בבקשה תכוונו אותי אין פה ענין להמליץ על חברה כזו או אחרת. תודה אודיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוני כורכומין

פרופסור גיל בר-סלע
    06/01/2009

אודיה שלום
    אם התשובה היתה פשוטה מזמן היא היתה ניתנת. כיוון שאת שואלת להלן מעט הסברים:
    רוב המחקר שנערך עם כורכומין הוא מחקר בסיסי כלומר מחקרי מעבדה בתאי סרטן וחיות מעבדה. כורכומין לבד נבדק בבני אדם במינונים שונים של בין 800 מ"ג ל-8000 מ"ג (8 גרם). ללא תופעות לוואי משמעותיות אם כי קימות. בבדיקות דם- מתחיל להופיע בדם מרכיבים של הכורכומין במינונים מעל 3 גרם (לא בטוח שבהכרח מבטא פעילות). כיוון שרמת ספיגתו נמוכה נערכים חיפושים כיצד להגביר ספיגה ושלא יתפרק מיד בכבד ולכן מפתחים שיטות מעבדתיות שונות ומצד שני נמצא שפפרין מגביר את הספיגה במאות אחוזים. מחקר שנערך על מספר קטן של מתנדבים מצא שמתן 2 גרם כורכומין יחד עם 5 מ"ג פפרין הביא לרמה בדם כפולה ממינון כורכומין בלבד. יש לזכור שפפרין מפעיל מערכת אנזימתית בכבד דרכה מתפרקים גם תרופות כימותרפיות ויכול להיות אינטרקציות שעדיין לא נחקרו, תלוי בתרופה.
    לכן כפי שאמרתי בתחילה ההמלצה מורכבת. לדעתי מינון הפפרין לא צריך לעלות על 5 מ"ג וניתן לקחת כורכומין מ-1 גרם ומעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו