סרטן שלפוחית השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שלפוחית השתן
    אלמוני
    26/01/2009

אני בן 45 ואובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito אני מטופל כרגע לפי פרוטוקול לם. הבעייה שאני מגיב מאוד חזק לטיפולי ה-BCG ושלפוחית השתן הצטמקה לכ-140 סמ"ק. הבנתי שמדובר בנזק בלתי הפיך - כתוצאה מכך אני סובל מתדירות מאוד גבוהה שפוגעת קשות באיכות חיי. האורולוג המטפל מציע לשקול להפסיק טיפולי BCG בגלל הפגיעה הקשה באיכות החיים. 1) מה דעתך? מה האלטרנטיבה? 2) מה ניתן לעשות על מנת לשפר את איכות חיי, אני לא ישן לילה שלם מאז 2006 (קם כ-5-6 פעמים בלילה. אני על סף התמוטטות מעייפות כרונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן

פרופסור גיל בר-סלע
    26/01/2009

לפונה שלום
    הבעיה ממנה אתה סובל, אכן יכולה להיות בלתי הפיכה. כיוון שיתכן וקיים קשר לטיפולי ה-BCG הפסקת הטיפול נראת החלטה נכונה. התרומה של ה-BCG היא יחסית בלבד בהפחתת שיעור החזרות ואינה עומדת מול נזק בלתי הפיך שהוא תופעה נדירה. כדאי לציין ששני מחקרים קטנים של הזרקת מיצוי צמח הדיבקון לשלפוחית השתן בדומה ל-BCG הראו תוצאות טובות ללא תופעות לוואי.
    ברפואה האנתרופוסופית קימות תרופות לטיפול בבעיות שתן שונות וניתן לנסות. על פי תאורך קיימת בעיה אנטומית כעת, כך שכל טיפול יהיה מוגבל ביכולתו לעזור אך אולי יביא לשיפור חלקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן

ד''ר שחר לב ארי
    26/01/2009

אופציה נוספת היא הרפואה הסינית שיש לה פוטאנצייל לסייע במקרה זה. הייתי מציע לך לדבר גם עם לני הירש שהקים את עמותת חולי סרטן הערמונית שיש לו נסיון ומידע רב בעזרה בתחום. באתר:
    shalomprostate

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו