תוספים במהלך כימו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספים במהלך כימו
    הדר
    27/03/2009

שלום
    לאימי גילו גידול סרטני בשד לפני כחודש.
    היא עברה ניתוח וכעת מחכה לטיפולים כימיים,
    שאלתי היא: איזה תוספי תזונה אפשר לקחת תוך כדי הטיפולים על מנת
    לחזק אותה ואת הגוף שעובר הרס יחסי בזמן זה....
    (אומגה 3? פרוביוטיקה?)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספים במהלך כימו

הוספת תגובה

• תוספים

פרופסור גיל בר-סלע
    28/03/2009

הדר שלום
    בעצם הכתיבה באתר אני מייצג כמובן את דעתי האישית, אך אני לא בעד תוספים "לחזוק" אם מצבו הכללי של האדם הוא טוב. כלומר שתפקודו היומי לא החמיר במיוחד כתוצאה מהמחלה או הטיפולים והוא אוכל בצורה מאוזנת ולא יורד במשקל בצורה משמעותית. פרוביוטיקה טובה במידה שיש שלשלולים בזמן כימותרפיה- כלומר ספיגה ירודה של המזון, אומגה 3 - טוב למי שלא מצליח לאכול כארוי ויורד במשקל בצורה דרסטית.
    באופן כללי, מתוך הגישה שאני עובד איתה אני בעד תרופות אנתרופוסופיות אלו תרופות שמכוונות יותר לתופעות הלוואי הצפויות מהטיפולים השונים ומותאמות לאחר התרשמות ממצבו הרפואי ומסוג הטיפול שעומד לעבור.
    קיימים תוספים אשר לפחות מבחינה מעבדתית יכולים לשפר את מניעת חזרת המחלה דוגמת כורכומין, תה ירוק, שמן זרעי רימון וכדומה- אך אלו לא מכוונים כנגד תופעות הלוואי או "לחיזוק".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספים במהלך כיומ

ד''ר שחר לב ארי
    01/04/2009

הדר שלום,
    חשוב להבדיל בין תוספים שניתנים בזמן הכימותרפיה לאלו שניתנים לאחריה לסייע בשיקום הגוף לאחר הטיפול ומניעת חזרה של מחלה. בזמן המחלה קיימת סכנה של אינטרקציה בין התוספים לכמותרפיה ולכן אין המלצה כללית אלא יש לבדוק איזו כמותפיה ספציפית מקבלת אימך ואילו תוספים נבדקו עם הכמותרפיה הספיציפית. לאחר סיום הכמותרפיה ישנם תוספים שניתנים לקחת למניעת חזרה של המחלה (מדע ה- CHEMOPREVENTION) ובין חומרים אלו נמנים תוספים המעכבים את ה- NFKB כגון כורכומין וה- EGCG.
    מומלץ לקבל טיפול בדיקור סיני יחד עם הכמותרפיה להפחתת תופעות הלוואי.

בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו