תשובות ביופסיה מהלבלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות ביופסיה מהלבלב
    רחל
    09/04/2009

בהמשך לפניתי , נלקחה לאמא שלי בדיקת ביופסיה מהלבלב. התשובה שקיבלנו מרופאת המשפחה בלתי מובנת היא לא ידעה לתת לנו תשובות ,( כן , לא , מה קורה ). מה שכתוב בתופס תשובה לבדיקה :נלקח בדיקה מזנב הלבלב.
    7 משטחים.
    אבחנה : קבוצות פפילריים של אפיתל דוקטלי ללא אטיפיה. מספר רב של תאים קשקשיים יתכן מטפלסטיים גרנולוציטים מאקרופגים וקולונוס של בקטריה.
    עוד נאמר לחזור על c.t עם חומר ובדיקות של תיפקודי כבד.
    יש לי בעיה עם התשובה של רופאת המשפחה , אני חושבת שהיא לא ידעה לקרוא את התשובה . זה לא נעים להגיד כך על רופאת המשפחה אבל , אני שוקלת לפנות לרופא פרטי שמתמחה בעינין.
    אשמח לקבל ממך תשובה גם עם היא קשה או לא נעימה .
    אני רוצה לציין שאמי עברה כריתה חלקית של השד עם בלוטות לפני 5 שנים.
    תודה . רחל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשובות ביופסיה מהלבלב

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    09/04/2009

רחל שלום
    התשובה לא מראה גידול אך מחייבת המשך ברור. התחלת התשובה מתייחסת לתאי הלבלב שנראים תקינים. תאים קשקשיים וייתכן עם מטפלזיה (שלב של חלוקת יתר של תאים) הוא החלק הלא תקין של התשובה, אך לא בהכרח סרטן . המצב בכללותו והמשך הברור צריך להעשות מכלל הנתונים שברקע (הדמיה, סמני סרטן, עבר של סרטן שד וכדומה). ייתכן שיהיה צורך בביופסיה נוספת אם מדובר בממצא יחיד אולי באופן אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבלב

רחל
    09/04/2009

תודה על תשובתך המהירה.
    האים כדאי ללכת לרופא פרטי להמשך מהיר של הבדיקות והברורים או לחכות לקופת חולים ול"קצב" שלהם.
    תודה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    10/04/2009

רחל שלום
    איני יודע איפה את או אימך גרות. בדרך כלל קצב הטיפול במחלקות האונקולוגיות הוא מהיר בהקשר של הזמנת הבדיקות. הבדיקות עוברות אישורי קופה ותורים שלעיתים לוקחים זמן ושם פניה לרופא פרטי לא תעזור.
    במידה ויש סימני שאלה לגבי סוג הברור, מה הבדיקות וסדר עדיפיות ואינך מקבלת תשובות יש מקום לפניה לרופא נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו