סרטן בלוטות לימפה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בלוטות לימפה...
    טל
    13/08/2007

שלום,
    לאמא שלי גילו את סרטן בלוטות הלימפה לפני כ - 8 שנים 3 שנים היא לא אמרה לאף אחד ולאחר 3 שנים החליתה להתאשפז ולטפל במחלה. כשהיא הגיעה לביה"ח לראשונה היא הגיעה במצב מאוד לא טוב ועברה כימותראפיה (שבאמת נתנה לה שקט כשנה וחצי). לאחר אותה תקופה שוב חזרה המחלה ובצורה הרבה יותר אגרסיבית ולכן היא קבלה טיפול מאוד אגרסיבי, לאחר הטיפול הרופא המליץ על השתלת מח עצם מעצמה והיא עברה תקופה מאוד קשה בעקבות התהליך בתל השומר. היום לאחר 5 חודשים מיום ההשתלה המחלה חזרה בצורה מפלצתית (סליחה אבל אני לא יכולה להגדיר אותה אחרת) .. היא שוב מלאה בבלוטות בכל חלקי הגוף , הבלוטות מאוד גדולות ברמה כזו שאפשר להבחין בהן בקלות... הרופא המליץ על תרופה בשם "זבלין" אך לצערינו היא לא יכולה לעבור טיפול זה בגלל לימפוציטים מאוד מאוד נמוכים.
    הרופא המליץ מחר לאשפז אותה לטיפול כימו "קל" יותר ממה שקבלה עד עכשיו.. אך אני חייבת לציין כי הוא לא נשמע אופטימי. רציתי מאוד לדעת מה דעתך בנושא. אשמח לקבל תשובה. טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלוטות לימפה...

הוספת תגובה

• לימפומה-המשך טיפול

פרופסור גיל בר-סלע
    15/08/2007

טל שלום
    מתוך התאור שלך אני מניח שלאמך היתה בתחילה לימפומה מדרגת ממאירות נמוכה שהשתנת לסוג לימפומה מדרגת ממאירות גבוהה וטיפול במחלה חוזרת באמצעות מנות כימותרפיה גבוהות והחזר תאי אב נכשל. עדיין מחלת הלימפומה רגישה לטיפולים כימותרפיים ויש סיכוי שיושגו הפוגות עם טיפולים נוספים. רפואה משלימה בהחלט יכולה לתרום לשיפור איכות החיים במצב זה ודרך כך אף לשפר את מצב אמך. הסיכוי של רפואה משלימה להשפיע גדול יותר כאשר המחלה פחות סוערת, אך בכל זאת כדאי לנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו