כימותרפיה ותזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כימותרפיה ותזונה
    ארז
    15/08/2007

שלום. יש לי Diffuse Large B Cell Lymphoma שלב 2E והתחלתי לפני כמה שבועות כימותרפיה לפי פרוטוקול r-vacop-b.

האם יש טיפולים אלטרנטיבים שכדאי לשלב? נאמר לי ע"י הרופאה לא ללכת לדיקור מחשש לזיהומים, ולא לקחת אנטיאוקסידנטים כי הם יקטינו את יעילות הטיפול הכימותרפי.

אני שומרת כבר כמה שנים על תזונה לפי שיטת קינגסטון, שעיקרה ירקות ופירות, דגנים מלאים, גבינה, ביצים, טופו, קטניות, אגוזים. כמעט ללא בשר. מעט שתייה. ללא מלח, תבלינים חריפים, סוכר, קפה, וכימיקלים למיניהם. האם יש שינויים בתזונה שכדאי לעשות בתקופת הכימותרפיה ?

תודה, ארז כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כימותרפיה ותזונה

הוספת תגובה

• כימותרפיה ותזונה

פרופסור גיל בר-סלע
    16/08/2007

לארז שלום
    עד כה לא הוכח קשר ישיר בין לימפומה לתזונה, כפי שהוכח במספר מחלות סרטן אחרות. אם זאת תזונה בריאה יש לה השפעה מייטבה על הגוף ויכולותו להתמודד עם מחלות כולל טיפולים כימותרפיים שמשרים מצב דמוי מחלה בגוף. תזונת קינגסטון שציינת, במידה ואת רגילה אליה לפני כן היא שיטת תזונה טובה. המלצתי לך לא להמעיט בשתיה. כמו כן לעיתים הכימותרפיה גורמת להפרעות בתפקוד מערכת העיכול ולכן צריך גמישות מסוימת במזון בזמן הטיפולים, את האדיקות ניתן לשמור לבריאות לטווח הארוך.
    הסיכוי שדיקור סיני יגרום לזיהום שולי, טיפולים אלו יכולים לתמוך במספר תופעות לוואי, אם את סובלת מהן ולכן בהחלט ניתן להעזר.
    על פי מחקרים בסיסיים אנטיאוקסידנטים בכמות גדולה יכולים לסתור חלק ממנגנוני הפעולה של מספר תרופות כימותרפיות. אם את במצב כללי טוב עם תזונה כמו שציינת אין בהם צורך. במצבים אחרים ניתן לשקול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו