גידול ממאיר בעור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול ממאיר בעור
    יורם
    26/08/2007

בבדיקה שגרתית אצל רופא עור התגלה אצלי גידול ממאיר שהוסר ובגלל שזה התגלה בשלב מוקדם - הכל בסדר. בכל זאת, אני פוחד שפעם הבאה זה לא יהיה ככה, אני בהיר מאוד ויש לי נמשים ונקודות חן. חוץ מלהזהר מהשמש, מה עוד אני יכול לעשות כדי שלא יהיה לי גידול ממאיר בעור עוד פעם? כל כמה זמן היית ממליץ לאדם כמוני ללכת לבדיקות? יש עוד בדיקות חוץ מהליכה לרופא עור שכדאי לי לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול ממאיר בעור

הוספת תגובה

• הגנה מפני סרטן העור

פרופסור גיל בר-סלע
    27/08/2007

יורם שלום
    בפניה לא ציינת איזה סוג סרטן היה לך, כמובן שיש לכך חשיבות. הסוג המסוכן הנו מלנומה ולאחר הסרתו דרוש גם מעקב אונקולוגי. סוגים אחרים דוגמת סרטן קשקשי או בזאלי בד"כ ניתן להסתפק במעקב של רופא עור או פלסטיקאי. כפי שציינת הדרך הטובה ביותר להתגונן הנה להוריד חשיפה לשמש ע"י קרם הגנה, כובע רחב שוליים ואם אתה עובד בשמש גם בגדים ארוכים.
    מחקרים שבדקו מתן ויטמנים נוגדי חימצון למניעת סרטן העור לא הוכיחו את יעילותם בכך. גם מחקר שבדק מתן סלניום הראה ירידה בהופעת סוגי סרטן אחרים אך לא סרטן העור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו