ביופסיה - סיכון למוטציות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיה - סיכון למוטציות?
    עדי
    24/10/2009

שלום לכם,

רציתי לברר את השקפתכם לגבי ביופסיות. שמעתי טענות שביופסיה יכולה להגביר את הסיכון למוטציות באיבר הנדגם ורציתי לשמוע מה השקפתכם בנושא?

לי יש גוש בשד תחת מעקב שעשיתי בו כבר ביופסיות מחט בעבר (שהראו כי הוא שפיר) ועכשיו מעוניינים לעשות בו טרוקאט בשל גודלו. האם יש סיכוי שזה יגביר את הסיכוי למוטציה?

כמו-כן יש לי ספירות דם מעט נמוכות (טרומבוציטים באזור ה100-140 ) וכדוריות דם לבנות באזור ה4.2 (כדוריות הדם הלבנות בספירה נמוכה כבר הרבה שנים). תוצאות הבדיקות האוטואימוניות גבוליות ולכן מעוניינים לעשות לי ביופסית מח עצם כדי לשלול מחלת מח עצם. רציתי לדעת עד כמה זה יגביר , אם בכלל, את הסיכון למוטציה במח העצם?

תודה,

עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה - סיכון למוטציות?

הוספת תגובה

• ביופסיות

פרופסור גיל בר-סלע
    24/10/2009

עדי שלום
    אני מניח שכוונתך לטרנספורמציה- כלומר לשינוי ממאיר שחל בגידול שפיר בעקבות שינוי תנאי הסביבה.
    למיטב ידיעתי הבדיקות הן בטוחות. אין ספור אנשים עוברים ביופסיה ממצאים שפירים וזה לא עובר שינוי ממאיר בעקבות כך. לעיתים יש מצב שבגוש גדול יחסית יכול להיות אזור שפיר ואזור ממאיר- כלומר חלק שבו התרחש שינוי לממאירות ללא קשר לביופסיה. לכן, בנשים צעירות עם גוש בשד גדול שכבר נבדק בעבר לעיתים כדאי פשוט להוציאו בניתוח.
    לגבי ביופסיה ממח העצם, אין שום סיכון שהדבר יגרום לעליית סיכון לממאירות- מח העצם נוצר בכל עצמות הגוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו