מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיה - סיכון למוטציות?עדי24/10/2009
שלום לכם,
רציתי לברר את השקפתכם לגבי ביופסיות. שמעתי טענות שביופסיה יכולה להגביר את הסיכון למוטציות באיבר הנדגם ורציתי לשמוע מה השקפתכם בנושא?
לי יש גוש בשד תחת מעקב שעשיתי בו כבר ביופסיות מחט בעבר (שהראו כי הוא שפיר) ועכשיו מעוניינים לעשות בו טרוקאט בשל גודלו. האם יש סיכוי שזה יגביר את הסיכוי למוטציה?
כמו-כן יש לי ספירות דם מעט נמוכות (טרומבוציטים באזור ה100-140 ) וכדוריות דם לבנות באזור ה4.2 (כדוריות הדם הלבנות בספירה נמוכה כבר הרבה שנים). תוצאות הבדיקות האוטואימוניות גבוליות ולכן מעוניינים לעשות לי ביופסית מח עצם כדי לשלול מחלת מח עצם. רציתי לדעת עד כמה זה יגביר , אם בכלל, את הסיכון למוטציה במח העצם?
תודה,
עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיות
פרופסור גיל בר-סלע24/10/2009עדי שלום
אני מניח שכוונתך לטרנספורמציה- כלומר לשינוי ממאיר שחל בגידול שפיר בעקבות שינוי תנאי הסביבה.
למיטב ידיעתי הבדיקות הן בטוחות. אין ספור אנשים עוברים ביופסיה ממצאים שפירים וזה לא עובר שינוי ממאיר בעקבות כך. לעיתים יש מצב שבגוש גדול יחסית יכול להיות אזור שפיר ואזור ממאיר- כלומר חלק שבו התרחש שינוי לממאירות ללא קשר לביופסיה. לכן, בנשים צעירות עם גוש בשד גדול שכבר נבדק בעבר לעיתים כדאי פשוט להוציאו בניתוח.
לגבי ביופסיה ממח העצם, אין שום סיכון שהדבר יגרום לעליית סיכון לממאירות- מח העצם נוצר בכל עצמות הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)