שילוב של איסקדור וטיפולים כימותרפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב של איסקדור וטיפולים כימותרפים
    מיוחס תקוה
    25/10/2009

לפני כשנה התגלתה אצלי לימפומה פוליקולרית ומאז אני במעקב בהדסה עין כרם. במקביל אני מטופלת באיסקדור ובזריקות אסטרגלוס, קולצ'יקום וקפסיקום, ונוטלת ויטמין סי ויטמין e וסלנו 6.
    היום התחלתי טיפולים כי הגידול גדל מעבר למצופה בפרק זמן קצר אם כי במקומות אחרים גם היתה נסיגה. הטיפול שהתחלתי הוא R- CHOP משך יומיים שישה מחזורים אחת לשלושה שבועות.

יש לי שתי שאלות:

1) האם מותר לקחת את הויטמינם בזמן הטיפול?

2) כיצד אני משלבת את האיסקדור ושאר הזריקות עם הטיפול הכימותרפי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    26/10/2009

1) כדאי לוותר על הויטמינים בזמן הכימותרפיה, אם מצבך התזונתי טוב
    2) איסקדור ניתן לקחת עם כימותרפיה, ואף תורם להפחתת רעילות הטיפול- אך כדאי לדעת איזה סוג ומינונים ביחס למחלתך
    3) אסטרגולוס- ניתן יחד עם כימותרפיה בסרטן ריאה והראה תרומה. אין התיחסות ישירה לגבי לימפומה- האם תורם בכלל, אך אין מניעה לקחת עם הטיפול.
    לגבי השאר איני רואה התווית נגד- אך אין ביסוס אמיתי לשימוש ולכן לפחות בזמן הכימותרפיה , נראה לי שכדאי לעשות הפסקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משולב

ד''ר שחר לב ארי
    27/10/2009

תקווה שלום,
    יחד עם הטיפול הרגיל שאת מקבלת מומלץלשלב גם רפואה סינית, טיפולי גוף-נפש ודמיון מודרך. ראי לדוגמא מבנה תכנית "נקודת מפנה" הכוללת שילוב של אלמנטים רבים להגברת סיכויי ההחלמה והעצמת בריאות הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו