שמן רימונים לאחר סרטן השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמן רימונים לאחר סרטן השד
    קרן
    18/11/2009

לגיל בר סלע שלום....
    אני לאחר סרטן השד, (5 חודשים אחרי הכימו) נוטלת טמוקסיפן הגידול היה חיובי לאסטרוגן 80%

יש לי שאלה שמעתי רבות על שמן גרעיני הרימון שהוא מאוד בריא בייחוד לסרטן השד, קניתי שמן גרעיני רימון והתכוונתי לשתות 5 טיפות ביום עם שתיה ואז כשקראתי את המרכיבים מאחורה ראיתי שיש בו פיטואסטרוגנים . האם מותר לי לשתות את השמן הזה? בתור משהי שהגידול היה רגיש להורמונים ואני נוטלת טמוקסיפן? בנוסף אני גם לוקחת 5 טיפות של ויטמין d בעקבות חוסר (45 )

מה המלצתך? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמן רימונים לאחר סרטן השד

הוספת תגובה

• שמן רימונים

פרופסור גיל בר-סלע
    18/11/2009

קרן שלום
    שמן הרימונים מכיל בעיקר פנולים (חומצות אנטי אוקסידנטיות חזקות) במחקרים בתאי סרטן ובבע"ח הוכחה פעילות אנטי סרטנית בסרטן השד והערמונית.
    כמובן שכל חומר טבעי דורש גם הוכחה קלינית בבני אדם שאכן עובד כיוון שהפער בין המעבדה למציאות לפעמים מאד גדול כפי שידוע גם מתרופות רגילות.
    בכל זאת המתן נראה בטוח ויכן שתורם למניעה. הפעילות הפיטו אסטרוגנית אינה מרכיב משמעותי ובכל מקרה לא כל פעילות כזאת נחשבת כמזיקה. למשל בזרעי הפשתן -הפעילות מורידה את האסטרוגן בגוף ולכן תורמת בסרטן השד. בסויה- יש לפעילות כמה רמות של פעילות נוגדת או דומת אסטרוגן כתלות במנה, כיוון שקשה לווסת את המנה ניתנה ההמלצה לא לצרוך סויה כמרכיב בריאותי בכמות גדולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• protocatechuic acid

פרופסור גיל בר-סלע
    29/06/2010

protocatechuic acid זו חומצה המצויה בטבע בעלת פעילות נוגדת חימצון, קרובת משפחה של חומצה בנזואית ודומה במידה מסוימת לחומצה של האספירין. מספר מחקרים הראו פעילות אנטי סרטנית- למשל בתאי לוקמיה וחלק הראו פעילות הפוכה- למשל המאמר שציטטת בו ניתן כמשחה לעכברים.
    אין קשר בין חומצה זו לשמן רימונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן רימונים

ד''ר שחר לב ארי
    24/11/2009

קרן שלום,
    אין עדיין עדות חד משמעית לגבי השימוש בפיטו-אסטרגנים בסרטנים תלויי הורמונים. לדוגמא במחקר אחרון שהתפרסם שמן הפשתן התגלה דווקא כבעל פוטאנצייל ליעילות בקרב מטופלות סרטן שד. יש הבדל גדול בין נטילת פיטו-אסטרוגנים במזון שאז בכמות סבירה רוב המחקרים מראים שאין אינטרקציה לבין לקיחת תוסף מזון בו יש כמות גדולה עד פי עשרות של המרכיב הפעיל, שעשויה להיות באופן רב יותר אינטרקציה.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את תגובתך. האם תוכל להסביר

ליאורה
    24/11/2009

שוב?

פיטואסטרוגנים ממקור פ?שתן ושמן זרעי רימון, מומלץ או לאו?
    ואם כן, באיזו כמות ליום?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד

שרה
    25/11/2009

שלום קרו. אם את בוחנת אפשרות שמנים חפשי בגוגל ד"ר גוהנה בודוויג ושמן הפישתן.בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרה, אני בדקתי לעומק באדוויג

שרה
    25/11/2009

אשמח לשמוע האם את סובלת מסרטן שד הורמונלי
    ומיישמת באדוויג?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו