איך לבחור מטפל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לבחור מטפל?
    משה
    24/09/2007

שלום. אני האמנתי כל חיי ברפואה רגילה (בלי כוונה לזלזל), אולם עתה, לאור מחלת סרטן הערמונית שתקפה אותי, אני מעוניין לחזק את הגוף ולהתמודד עם תופעות הלוואי של הטיפולים באמצעות רפואה משלימה. איך אוכל לדעת אם המטפל הוא אכן מטפל טוב או שרלטן? איזה אסמתכאות אני צריך לחפש?
    אני מודה לך מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לבחור מטפל?

הוספת תגובה

• איך לבחור מטפל

פרופסור גיל בר-סלע
    25/09/2007

משה שלום
    בפנייתך אתה נוגע באחת מהנקודות הבעיתיות ביותר ברפואה משלימה. קיים פער רב בצורה שהגדרת את השאלה. שרלטן הוא רמאי שמנסה לנצל מצוקות של אנשים לצורך רווח כספי ללא מתן תמורה הוגנת- לדעתי אנשים כאלו הם לא רבים וכמו בכל מקום תמיד יש רמאים.
    מטפל ברפואה משלימה יכול להיות טוב או לא טוב כמו שרופא יכול להיות טוב או לא. שיקול הדעת שלך בברור צריך להיות דומה. הנסיון של האדם עם אנשים עם סרטן, ההכשרה, הידע המקצועי והתחושה האישית שלך במפגש.
    צריך לזכור שגם אצל מטפל טוב לא כל הטיפולים מצליחם כמו שאצל רופא לא כל טיפול מצליח. מעבר לכך רמת חשדנות גבוהה מידיי לעיתים פוגעת ביכולת להתמסר לטיפול וכך בצורה עקיפה פוגעת ביעילותו. כדאי לשים לב לנקודה הכספית סה"כ עליות של רפואה משלימה נמוכות- מחירים גבוהים צריכים לעורר חשד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו