Arsenic Trioxide

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Arsenic Trioxide
    גובי
    27/09/2007

Dear Dr. Bar Sela

Do you advocate the use of arsenic Trioxide, perhaps in conjunction with IV ascorbate and vitamin K3 for treating multiple myeloma
    ?are there hospitals in Israel that would offer such treatment for myeloma

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Arsenic Trioxide

הוספת תגובה

• Arsenic

פרופסור גיל בר-סלע
    27/09/2007

אלפרדו שלום
    קשה לי לתת לך חוות דעת כיוון שלי אין נסיון בשילוב הטיפול שהצעת. למיטב ידיעתי טיפול זה לא ניתן בבתי חולים בארץ. הספרות המקצועית אינה תומכת בטיפול בארסניק. מספר עבודות שנעשו לפני יותר מ-30 שנה לא הראו תוצאות חיוביות וייתכנו תופעות לוואי.
    קיימים למיאלומה מגוון טיפולים ביולוגיים חדשים אשר קיים בהם סיכוי טוב לשיפור מצב המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• arsenic trioxide

פרופסור גיל בר-סלע
    30/09/2007

אלפרדו שלום
    אכן לא הייתי מודע להתפתחות שחלה עם התרופה. במעבר על הספרות כפי שניתן להוציא מאתרים רפואיים ניתן להסיק את המסקנות הבאות:
    1) קיים בסיס מדעי לטיפול בתרופה במיאלומה
    2) נסיונות הטיפול בשילוב של ארסניק, ויטמין C ודקסמטזון הראו פעילות של השילוב, אך תוצאות לא היו טובות ביחס לתרופות החדשות האחרות כמו טלידומיד, בורטוזומיד או לאנילודומיד
    3) קיימים נסיונות ראשונים לשלב את הארסניק עם אחת מהתרופות החדשות ונסיונות אלו מראים פוטנציאל טיפולי טוב, אם כי עדיין מדובר במעט מאד חולים.
    4) הטיפול יעיל לסוג לוקמיה מאד נדירה הנקרא פרומיאלוציטיק לוקמיה.

לכן: ניתן להתענין במחלקות המטולוגיות בארץ האם ניתן לקבל את הטיפול, כיוון שאיני עובד בהמטולוגיה איני יודע פרטים אלו.
    ניתן לטפל במשלב טיפולי זה עם הטיפולים האחרים כשלו.
    בברכה
    ד"ר גיל בר-סלע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו