רפואה משלימה לעומת כמותרפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפואה משלימה לעומת כמותרפיה
    חיים
    21/12/2009

מה ההבדל בן כימותרפיה לרפואה משלימה(אלטרנטיבית טבעית)?
    האם האפקטיביות של הטיפול ברפואה משלימה לחולי סרטן אותו דבר כמו הכימותרפיה רק בלי תופעות לוואי הקשות של הכימותרפיה?
    כי אני שומע היום לא מעט רופאים שלא כל כך ששים ללכת על כמותרפיה ודווקא ממליצים על הרפואה הטבעית .
    איך שאני רואה את זה לפי דיברהם זה ששני הדרכים הם לבסוף יוצרים אותה מטרה , ואותה אפקטיביות פחות או יותר רק שהכימותרפיה קשה יותר מכל הבחינות ורפואה משלימה נוחה יותר ולא מצריכה כאבים סבל וכו'
    אשמח אם ייעשה לי סדר בראש לגבי זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רפואה משלימה לעומת כימותרפיה

פרופסור גיל בר-סלע
    21/12/2009

חיים שלום
    המטרה של הטיפול היא לשפר את מצב החולה. לעיתים ניתן להגיע לריפוי ולעיתים לא, תלוי בסוג הגידול ובשלב המחלה בגוף שבו האדם מאובחן.
    טיפולים כימותרפיים או טיפולים נוגדי סרטן אחרים הם תרופות ההורסות את הגידול, במהלך ההרס נגרם נזק לתאים הבריאים של הגוף, ברוב המקרים חולף לאחר זמן התאוששות. התרומה של הטיפולים היא שוב בתלות בסוג הגידול ושלב המחלה.
    רפואה משלימה- אינה חלופית לטיפול אונקולוגי. בניגוד לטיפולים האונקולוגיים שנחקרו ויעילותם ובטיחותם ידועים, הרי רוב הדברים ברפואה המשלימה לא עברו בדיקה קלינית וברוב המקרים כלל לא הושוו לטיפול המקובל.
    הסיכון העיקרי בהסתמכות על רפואה משלימה בלבד- הוא שכלל לא נבדקה כראוי וייתכן והחולה מפסיד את הטיפול היעיל למחלתו. לכן יש להתייעץ עם מומחה מתאים, להסתמך על הרפואה המקובלת ולשלב את הטיפול המשלים במידת האפשר בתוך מכלול הטיפולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכים אתך

יגאל ב"י
    05/01/2010

ישנם הרבה מחקרים לגבי שימוש בצמחים שמטפלים בסרטן.
    רובם אם תשים לב בעלי פעליות immunomodulator
    ואני מדבר על אלוורה,שום,חבלבל השדה,כורכום,רימון,ענבים ועוד.

כימוטרפיה לעומת זאת מחלישה את מערכת החיסון פוגעת חזק מאוד בגוף ולרוב לצערנו ממוטטת
    את הגוף והאדם הרבה לפני הגידול.
    למה בשם אלוהים נותנים את הרעל הזה לאנשים ?רק אלוהים יודע.
    אני לא רואה שינוי גדול בין הטיפולים הרעילים האלה לטיפולים שעשו בגזזת לתימנים בשנות השישים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה - אונקולוגיה

ד''ר שחר לב ארי
    29/12/2009

חיים שלום,
    באגודה למלחמה בסרטן יצאה חוברת הסבר לגבי הרפואה המשלימה - הייתי ממליץ שבתור התחלה תקרא את החוברת. הסבר טוב לגבי שילוב הרפואה המשלימה באונקולוגיה ניתן גם למצוא במשרד הבריאות האמריקאי האתר של ה- NCCAM וה- OCCAM

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו