מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה מותר ואסור לאכול בטיפול כימואילנית24/06/2010
שלום, אבי בן 61 עובר טיפול כימו לסרטן מעי גס גרורתי, הטיפול כולל אווסטין, אוקסליטפין, 5FU
רצינו לדעת מה כדאי לאכול כדי לייעל את הטיפול וממה כדאי להימנע,
ובנוסף האם יש אתר שאפשר לקבל דרכו תפריט תזונה בריא לחולי סרטן (לא דרך האגודה, כי ההמלצות שם לא בהכרח שמות דגש על תזונה "אורגנית" (חיטה מלאה וכו').
ומה מומלץ כדי לשפר את תחושת התשישות הקשה??
תודה רבה,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה נוספת
אילנית24/06/2010מדוע אסור לגעת בדברים קרים במשך טיפול כימוטרפי (והאם אפשר אחרי 3 ימים של הטיפול לגעת בדברים קרים שוב, כולל שתיה קרה וחמה) ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן מעי גס-תזונה
פרופסור גיל בר-סלע24/06/2010אילנית שלום
1) תשובה לשאלה השניה- אוקסליפלטין יכול לגרום לרגישות לקור בקצות עצבים בימים שלאחר הטיפול (כפות ידיים ,רגליים, גרון) מגע עם קור יכול לגרום לכאב והתכווצות. במידה שאין רגישות- אין בעיה ואין צורך להיזהר, 3 ימים זו הגדרה כללית אליה נכנסים רוב המטופלים בטווח השפעה של התרופה.
2) תזונה היא רפואה מונעת לטווח ארוך, כפי שהוכח בשני מחקרים גדולים בסרטן המעי הגס. תפיקדה הוא לא להפחית תופעות לוואי או להגביר את יעילות התרופות. אני מניח שלאביך יש מחלה מפושטת, כיוון שמקבל אווסטין. במצב של טיפולים מתמידים בכימותרפיה תפקיד התזונה שנוי במחלוקת. לדעת הרפואה הרגילה- אין אפקט. לדעת המשלימה- יש, אך היעוד של "ניקוי הגוף" וכדומה - לא רלוונטי כיוון שכל הזמן מקבלים כימותרפיה. לכן להשקפתי- תפקיד התזונה הוא לתת "כוחות חיים" על ידי מזון בריא, מלא ועדיף אורגני- כמובן בהתחשב בהשפעות הכימותרפיה על מערכת העיכול. ישנם הרבה ספרים- הרבה תורות לכל אחת יתרונות וחסרונות ודרוש יעוץ והתאמה. איני מכיר אתרים- יש לחפש.
3) לגבי התשישות-פעילות גופנית, תרגול גוף-נפש וגם טיפול בתכשירי דיבקון הראו יעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אני מודה לך מקרב לב
אילנית28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על סוכר לחולי סרטן
אילנית28/06/2010קראתי שסוכר אצל חולי סרטן פועל כ"דלק" לתאים הסרטניים. אבי רגיל לשתות משקאות ממותקים (שללא קשר למחלתו הם לא מומלצים), מאז שקראתי על הסוכר אני כל הזמן אומרת לו שזה ממש לא טוב לו, מפחד שלי, שזה אכו פועל כזרז לתאים הסרטניים שלו (אבל השינוי הזה בנוסף לכל מה שהוא עובר כבר קשה לו).
רציתי לדעת האם במצבו, אני מגזימה ב"חשיבות" שאני מייחסת לסוכר?
ומהם תחליפי הסוכר שקיימים (אפילו עבורי מכיוון שהמודעות שלי לתזונה עלתה מאוד בעקבות מחלתו של אבי).
אני מאוד מודה לכם, על עזרתכם בעיתות מצוקה אלה
בברכה, אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר וסרטן
פרופסור גיל בר-סלע28/06/2010אילנית שלום
לדעתי נתת את רוב התשובות כבר בעצמך. התאוריות של "הסוכר כדלק לסרטן" הן תאוריות ישנות שלא התבססו ונסיון לבדוק אותן בעבר לא הגיע למסקנות. הנושא עלה מחדש לתודעה בעקבות בדיקת ה-PET שעובדת על צריכת הסוכר הגבוה בגידול.
למרות שעל פי הרפואה המקובלת אין המלצה להימנע מסוכר, קיים הרבה מחקר שעוסק בעליית ההורמונים דוגמת האינסולין וקרוביו והשפעתם על מחלת הסרטן ואף נבדקות תרופות חדשות אשר חוסמות את הקולטנים לאינסולין בתאי הגידול. כלומר יש קשר עקיף לסוכר כגורם גדילה מתווך לתאי סרטן.
לכן המלצתי- כאשר המחלה מפושטת, התרומה לא ברורה. ככל מומלץ להימנע מסוכר ישיר דוגמת משקאות קלים.
האם זה צריך להיות הנושא המרכזי להידיינות במצב מחלה- איני בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשישות
ד''ר שחר לב ארי11/07/2010אילנית שלום,
במקרים של תשישות קשה במהלך טיפולים במחלה מפושטת מומלץ מאוד לשלב טיפולי רפואה סינית ומגע. טיפולים אלו נצפו באופן קליני כיולים לעזור במקרים של תשישות ומומלץ מאוד לשלבם במהלך הטיפולים. ישנם מוסדות רפואיים כדוגמת איכילוב בהם ניתן לקבל את הטיפולים במקביל לטיפול הכמותרפי בתיאום עם הצוות הרפואי בכדי למנוע ולהפחית חלק גדול מתופעות הלוואי
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)