כדורי כורכום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי כורכום
    מאיר
    27/07/2010

שלום
    נותחתי במעי הגס - סרטן T3 שלב 2 הומלץ לי לעשות כימותרפיה למניעה ואני לא מתכוונת לעשות אותה, האם כדורי כורכום עוזרים לסרטן המעי הגס? (הבלוטות יצאו נקיות)
    כמו כן אני מקבלת שטיפות (מיטומצין)לשלפוחית השתן הסרטן בשלב מאוד מוקדם לא חדר לשרירים,והשטיפות הן למניעה.
    איזו כמות של כדורי כורכום אני אמורה לקחת?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי כורכום

הוספת תגובה

• רפואה משולבת

ד''ר שחר לב ארי
    29/07/2010

יוני שלום,
    אני ממליץ על רפואה משולבת - שילוב של הטיפול הקונבציונלי המיטבי יחד עם הרפואה המשלימה. הכורכומין נמצא באופן מעבדתי כנוגד תאי סרטן המעי הגס. כמו כן נמצא ששילוב עם תרופות יש לו פוטאנצייל להגביר יעילותם. מומלץ ליטול קפסולות המכילות שילוב של כורכומין ופפרין

בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין כורכום

שאלתי
    30/10/2012

ישנם שמועות על השפעת הכורכום גם על דלקות, הפחתת כולסטרול ועוד. האם יש איזשהם מחקרים המאוששים את העניין, כמה ניסיון יש בתוצאות של השימוש בכורכום.
    בנוסף, האם כדי לקחת כדורים או מיצוי כורכום כדי למנוע? האם יש מינון מומלץ?
    אשמח לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין כורכום - תגובה

פרופסור גיל בר-סלע
    30/10/2012

במחקרי מעבדה יש לכורכום פעילות אנטי דלקתית נרחבת. מחקרים קליניים הם מעטים אך קיימים על כמה עשרות חולים עם השפעה טובה בדלקת פרקים.
    איני מכיר מחקרים המשווים בין מוצרים וצורות לקיחה שונות- מחקרים אלו חשובים על מנת לראות את רמת הספיגה של הכורכומין מהמעי- אך איני מכיר מחקרי השוואה כאלו, כך שלא ניתן להמליץ על מוצר מסוים על פני האחרים.
    לגבי המינון מדובר על לקיחה יומית של 2-4 גרם ביום יחד עם פפרין על מנת להגיע לרמה שנחשבת כבעלת פוטנציאל לפעילות בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין כורכום - תגובה - תגובה

פרופ משה פרנקל
    30/10/2012

מספר המחקרים על הכורכום והשפעתו על דלקות ומחלת הסרטן תופח מידי שבוע. המחשבה היא שהוא אכן אנטי דלקתי במספר מנגנונים בעיקר ע"י עיכוב של גורם תוך גרעיני הנקרא NFKB .
    לגבי המינון, אם בעבר לפני מספר שנים דברנו על צורך של כמויות גדולות שמגיעות אף ל- 8 גרם היום המחשבה שכנראה אין צורך בכמויות שכאלה ומספיק 500-1000 מג של כורכומין כדי לקבל אפקט אנטי דלקתי.
    איזה תכשיר לבחור? אני בדרך כלל מעדיף תכשיר רשום שבעצם נבדק במחקר קליני
    זאת מאחר והחברה שמייצרת את המוצר כאשר היא מביאה את התכשיר לשימוש במחקר זה מצריך את החברה לעמוד בסטנדרטים מאד גבוהים של איכות מוצר.יש מספר חברות שהתכשיר שלהן נבדקו במחקרים קליניים. כמו כן אני משתמש לעתים גם באתר של CONSUMERLABSץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה בשילוב עם כימו?

לב
    18/12/2012

שלום
    אמא שלי עברה בספטמבר ניתוח להסרת גידול סרטני במעי הגס
    הניתוח עבר בהצלחה אך למרות זאת היא נאלצת לעבור כימותרפיה של Oxaliplatine+5FU פעם בשבועיים למשך חצי שנה, היא נמצאת כרגע בין הטיפול השני לשלישי, לפני כשבוע היינו אצל דיאטנית קלינית בשם גליה בסול כוכב - לאחר בדיקות דם ששלחתי לה היא המליצה לאמא לקחת שמן דגים וכורכומין בגרסאות "חזקות"
    Curcu-Essentials BCM-95 ו Ultra Omega-3 של NOW, קראתי באינטרנט שדווקא שני התוספים האלה יכולים לגרום לביטול הפעולה של הכימותרפיה.. אני רוצה להאמין שגליה יודעת על מה היא מדברת אבל אמא שלי וגם אני מאוד חוששים עכשיו.. האם מישהו כאן יודע אם זה בטוח לקחת את התוספים האלו במצב הנ"ל?
    בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה בשילוב עם כימו? - תגובה

פרופ משה פרנקל
    19/12/2012

ללב שלום,
    באופן כללי , למיטב ידיעתי אין אינטרקציות שליליות של כורכומין ואומגה 3 עם הכמותרפיה שציינת. במסגרת פורום זה אנחנו לא מתייחסים ספציפית למוצרים מסחריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורכומין

לב
    20/12/2012

קודם כל תודה..
    האם יש מידע על בעיות עם שילוב של כורכומין (כורכום) עם הכימוטרפיה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורכומין - תגובה

פרופסור גיל בר-סלע
    20/12/2012

ישנו תאור מקרה בספרות של חולת סרטן מעי גס שקיבלה את שילוב הטיפול הכימותרפי המוזכר וכורכומין והיתה תגובה טובה של הגידול. מעבר לכך אין מידע בספרות. איני חושב שהכורכומין מתנגש עם אוקסלילפטין או 5-FU

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו