כמה הכרחית בדיקת פט סי טי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה הכרחית בדיקת פט סי טי?
    רוניאלה
    19/11/2007

שלום, החלמתי מלימפומה לפני שנה. אני מרגישה טוב מאוד ואין לי תסמינים מיוחדים. כחלק מהפרוטוקול, אני מוזמנת כל כמה חודשים (בהתחלה 3, עכשיו 6) לבדיקת פט סי טי. אני מודעת לכך שהבדיקה עצמה מסרטנת ומעוניינת להימנע ממנה. האם לדעתך בדיקות אחרות (LDH, רנטגן...) יכולות לתת מענה סביר? עד כמה אני מסתכנת אם אני מסתפקת בבדיקות הללו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה הכרחית בדיקת פט סי טי?

הוספת תגובה

• בדיקת CT

פרופסור גיל בר-סלע
    19/11/2007

רוניאלה שלום
    לבעיה שהעלית יש מספר צדדים.
    מצד אחד ככל הנראה קיבלת טיפולים כימותרפיים וכן או לא קרינה למחלת הלימפומה. טיפולים אלו מעלים את הסיכון להופעת גידולים שניים 5-10 שנים מהטיפול במחלה. בהשוואה לסיכון הנגרם מהטיפול אותו קיבלת הסיכון בקרינה אשר את נחשפת אליו בבדיקות זניח.
    מצד שני אף אחד לא הראה שביצוע בדיקות הדמיה בתדירות גבוהה משפר את הטיפול או ההשרדות ממחלת לימפומה חוזרת.
    לכן לדעתי, בהתאם לגילך ניתן לרווח את הבדיקות לתדירות פחותה יותר. בכל מקרה ככל שמתרחקים מהאיבחון המרווח בין הבדיקות גדל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת?

רוניאלה
    20/11/2007

"טיפולים אלו מעלים את הסיכון להופעת גידולים שניים 5-10 שנים מהטיפול במחלה."?
    בכמה הם מעלים את הסיכון? לעומת מה הם מעלים את הסיכון?
    דרך אגב, קיבלתי כימו' ומבת'רה, לא הקרנות ואני בת 30.
    מה אני יכולה לעשות כדי להקטין את הסיכון שזה יחזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

רוניאלה
    20/11/2007

אני שותה כפית שמן פשתן וכמה כפות מיץ רימונים אורגניים כל יום כבר שנה. להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חיים בריא

פרופסור גיל בר-סלע
    20/11/2007

רוניאלה שלום
    אורך חיים בריא הוא גורם מוביל במניעת מחלות כולל סרטן. תזונה היא מרכיב חשוב וכדאי לקבל יעוץ מסודר בנושא, כולל פעילות גופנית והימנעות מעישון וחשיפה עד כמה שניתן למזהמים סביבתים.
    לגבי תוספי מזון שונים קיימות כמובן הרבה המלצות על פי הגישות השונות. קיימת גישה שלמה על פי הרפואה האנתרופוסופית שאני עוסק בה וקימות דרכים נוספות.
    קיים מידע בסיסי ומעט קליני התומכים במתן תה ירוק בכמות גדולה או החומר המומצה מהתה ECGC בלימפומה מסוג LOW GRADE (לא זה שלך) אך בהחלט ניתן לקחת.
    גם הדברים שאת לוקחת הם בריאים ובהחלט ניתן להמשיך, גם אם אין קשר ישיר ללימפומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. אבל...

רוניאלה
    20/11/2007

לא ענית לי השאלה הקודמת. עד כמה הכימו' מעלה את הסיכון? מה הסיכון שהמחלה תחזור אם אכן אני מנהלת אורח חיים בריא למדי? אני מכירה אנשים שכבר 20 שנה אחרי אז זה לא 100%. נכון?
    ולגבי הפט סי טי, זה פשוט נראה לי טפשי שאני נמנעת מכל צבע מאכל קטנטן לאורך זמן ואז מקבלת בבת אחת כזאת מנה עצומה של קרינה ראדיואקטיבית. אל תשווה את הבדיקה לכימו' שקיבלתי אלא לאורח חיי הבריא.
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופסור גיל בר-סלע
    21/11/2007

צריך לשים את הדברים בפרופורציות המתאימות. הסיכון לפתח סרטן שני בעקבות טיפולים כימותרפיים הוא פחות מחצי אחוז. הסיכון לחזרה של הלימפומה, ללא להכיר את פרטי מחלתך בדיוק הוא ככל הנראה מעל 30% .
    אין עבודות שבדקו בכמה יורד הסיכון לחזרת המחלה בעקבות אורך חיים בריא, כך שאיני יכול לספק לך תשובה לכך. זוהי גישה שניתן לבחור בה או לא גם מבלי לדעת אחוז מדויק כזה או אחר וזה נתון לבחירתך.
    קיימת חשיבות לביצוע בדיקות על מנת לגלות חזרה של המחלה ולא כדאי להימנע מהבדיקות בכלל. לא בטוח שמבחינה ביולוגית חשיפה חד פעמית לאיזוטופ רדיואקטיבי זהה לחשיפה יום יומית למזון לא בריא אשר מתפרק בגוף. בוודאי שלא ניתן לכמת את כל הדברים הללו כך שבסופו של דבר תצטרכי להחליט בעצמך מה חשוב לך ומה לא.
    לא לכל דבר בחיים יש תשובות מוכנות במספרים כפי שאת יודעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו