גלעיני משמש - מותר?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלעיני משמש - מותר?!
    אורה
    15/10/2010

שלום רב ותודה מראש,
    האם גלעיני המשמש באמת בריאים והאמיגדלין שהם מכילים עוזר בצמצום גידולים?
    קראתי גם שיש חשש להרעלת ציאניד ויש מדינות האוסרות את אכילתם. פה זה מוצע למכירה בחנויות טבע וזה טעים לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלעיני משמש - מותר?!

הוספת תגובה

• גלעיני משמש - לא מומלץ- תגובה

פרופ משה פרנקל
    16/10/2010

לאורה שלום,
    גלעיני משמש מכילים מספר חומרים כמיים בינהם חומרים שנקראים אמיגדלין ופרונסין.חומרים אלה עוברים מטבוליזם בגוף לחומצה הידרוציאנית או ציאניד.
    חומר זה היה בשנות השבעים במרכז של ווכוח האם הוא יעיל למחלת הסרטן או לא. אך מסתבר שבמחקרים קליניים בבני אדם לא נמצאה יעילות נגד הסרטן אלא יותר נמצאו תופעות של הרעלת ציאניד. הוא עלול לגרום לתופעות מרובות ביניהן סחרחורות, כאבי ראש, בחילות, הקאות, דפיקות לב, קשיי נשימה, ירידה בלחץ הדם, התכווצויות.
    בשימוש איטי וממושך יש הרעלה כרונית עם עליה הדרגתית בדם של תיוציאנט שפוגע בעצב הראיה, פגיעה בתהליכים מנטליים ויש דווחים על פגיעה עצבית מסוג נאורומיופתיות. ה-FDA האמריקאי אוסר אותו לשימוש עקב דווחים בספרות הרפואית של הרעלת ציאניד ומוות שדווחו בעקבות החשיפה לחומרים אלה. בשלב הידע הקיים בפירוש לא הייתי ממליץ לקחת גלעיני משמש.
    לקריאה נוספת הייתי ממליץ לפתוח את הקישור הבא:
    http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/laetrile
    בברכה,
    ד"ר משה פרנקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו