2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות
    יסמין
    28/11/2007

היי,
    אני נורא דואגת לאבא שלי (בן 56) מאחר והוא לא נוהג לעבור בדיקות חיוניות מקיפות.
    אני פוחדת בעיקר מסרטן הערמונית כי שמעתי שכל גבר מעל לגיל 45 חייב להיבדק.
    שאלה 1:
    האם זה באמת כל כך נחוץ להיבדק??
    ושאלה 2:
    אבא שלי מסתובב עם הפלאפון על החגורה.האם זה נכון שמומלץ לא לשים את הפלאפון בכיסים ובחגורות בשל הקרינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

פרופסור גיל בר-סלע
    04/12/2007

שני שלום
    1) הסיכון לסרטן הערמונית עולה עם הגיל, ההמלצה לבדיקת דם ל-PSA (חלבון המופרש מהערמונית וכשיש סרטן בערמונית מופרש בכמות גדולה יותר) אינה גורפת כיוון שלא הוכחה התרומה להישרדות בכלל האוכלוסיה. אך עדיין במקרה הפרטי בהחלט יש מקום לבדיקה פעם בשנה, מדובר בבדיקת דם. במידה וקיימות תלונות על קשיים במתן השתן יש צורך בברור רחב יותר אצל אורולוג
    2) ההמלצה לנשיאת הסלולרי (אם אין תיק, מה שבדרך כלל המצב אצל הגברים) היא מחוץ לגוף כלומר על החגורה, אז מנת הקרינה פוחתת. למרות שאין עדיין עדיות לתרומת המכשיר להארעות הסרטן, הרי נראה לא בריא לשאת מכשיר פולט קרינה צמוד לגופך. כנראה שההוכחות יגיעו בחלוף השנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך והמשך יום טוב..

יסמין
    06/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו