מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- longevinex ופשתן בסרטן שד הורמונליסיגל21/02/2011
אובחן אצלי סרטן שד מסוג mucinous, ובבדיקת אונקוטסט נמצא שהסוג מתאים לטיפול הורמונלי. מזה 3 חודשים אני מקבלת טמוקסיפן כטיפול לפני ניתוח, בניסיון להציל את השד. נטורופת המליץ לי על מספר תוספים וביניהם longevinex וזרעי פשתן טחונים. שאלתי: האם תוספים אלו, בהיותם פיטואסטרוגנים, עלולים לסתור את פעולת הטמוקסיפן ולכן עדיף להימנע מהם, או להיפך, הם עושים את אותה הפעולה של התרופה, מתקשרים לתאי הסרטן ומונעים מהם להתקשר לאסטרוגן של הגוף? האם כדאי לצרוך אותם או מוטב להימנע מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר longevinex ופשתן בסרטן שד הורמונלי - תגובה
פרופ משה פרנקל21/02/2011התוסף של LONGEVINEX הוא מוצר המכיל רסברטרול שנמצא בעיקר בענבים ויין, אין עדויות של מחקרים בבני אדם על השפעתו בסרטן שד אך כן ידוע שהוא מגרה רצפטורים הורמונליים בשד ולכן בסוג הגידול שאת מציינת לא הייתי ממליץ לשלב מוצר זה.
לעומת זאת לגבי זרעי פשתן אני יותר אופטימי. זרעי פשתן טחונים (הטחינה נעשית קרוב לזמן האכילה) מכילים מספר מרכיבים כימיים בינהם חומר הנקרא ליגנן והוא בעל השפעה מעכבת על התפתחות תאי סרטן שד. בקנדה נעשה מחקר בנשים ששילב טמוקסיפן עם זרעי פשתן ושם נמצא שיש יתרון טיפולי לשילוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהlongevinex ופשתן - ד"ר בר סלע?
סיגל21/02/2011תודה רבה לד"ר פרנקל על התשובה;
האם אפשר לקבל התייחסות גם מד"ר בר-סלע?
אודה מאד,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהlongevinex ופשתן - ד"ר בר סלע? - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע21/02/2011סיגל שלום
לגבי הטיפול האונקולוגי- יש לי מספר סימני שאלה, אך המידע שמסרת חלקי וגם השיקולים שלך לטיפול בטמוקסיפן.
לגבי לקיחת פשתן- מסכים עם ד"ר פרנקל. סוג הפיטואסטרוגנים בפשתן- גורם לפעולה סנרגיסטית (טובה יותר) עם טיפול הורמוני ולא סותר אותו. במחקר שבו נשים לקחו פשתן למשך חודש לפני ניתוח הושוו נתונים ביולוגיים מהביופסיה לעומת הניתוח והראו שיפור עם המתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, לד"ר בר סלע
סיגל21/02/2011תודה רבה על התשובה לגבי זרעי הפשתן. זה מרגיע ואתחיל לקחת אותם.
ומה לגבי ה- Longevinex שיש בו מרכיב שנקרא resveratrol ולגביו יש מחלוקת בין הנטורופת לבין רופאה שהתייעצתי איתה?
ולגבי הטיפול האונקולוגי - אשמח להרחיב, ולשמוע את סימני השאלה. הטיפול האונקולוגי בא בגלל שהגידול גדול וגם יש מספר גידולים בשד, לכן ההמלצה היתה כריתה מלאה. הרופאה שהגעתי אליה לבסוף הציעה לקחת מספר חודשים את הטמוקסיפן, מאחר ובדיקת המעבדה בארה"ב הראתה שהסוג שלי בעל קולטנים לאסטרוגן, בניסיון לראות אם יחול צמצום בגודל הגושים, כך שאפשר יהיה להימנע מכריתה מלאה ו"להציל" את השד. במקביל אני מנסה להקפיד על תזונה ולוקחת את התוספים, אך למרות שיפור מסוים בבדיקה האחרונה לפני שבועיים לא נראה שזה ממש עוזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, לד"ר בר סלע - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע21/02/20111) לגבי הרווסטרול- אין מידע קליני, פועל בעיקר כאנטי-אוקסידנט ומראה פעילות נוגדת סרטן מעבדתית (בדומה להרבה חומרים בטבע עם פלבנואידים) השפעתו ההורמנית אינה ברורה ולכן -איני רואה סיבה לקחת אותו כרגע.
2) לגבי טיפול אונקולוגי- ישנן שאלות של כימותרפיה, טיפול ביולוגי וכדומה. לגבי טיפול הורמוני בהתאם לגיל יש צורך לשקול הפסקת מחזור ומתן חוסמי ארומטז.- אך אין מה לייעץ מעבר לכך - ביעוץ אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)