מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת ביצים וסרטן הערמוניתאמיר28/12/2012
רציתי לברר אם קיים קשר בין אכילת ביצי ם וסרטן הערמונית ? ומה דעתך בנושא שתית תה ירוק וסרטן הערמונית כמו כן מיץ רימונים ?קראתי הרבה מאמרים ומעונין לשמוע את דעתך המקצועית והמחקרית בנושא ?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת ביצים וסרטן הערמונית - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע29/12/2012אמיר שלום
1) מחקר של איסוף נתונים מתוך מחקרי האוכלוסיה בהקשר של ביצים וסרטן ערמונית- פורסם לפני מספר חודשים. לא נמצא קשר בין אכילת ביצים לעליה בסיכון לסרטן ערמונית או לתמותה ממנו.
2) תה ירוק מכיל פנולים- נוגדי חימצון אשר יש להם השפעה נוגדת סרטן. על פי מחקרי מעבדה גם בהקשר של סרטן ערמונית. מחקרי אוכלוסיה מראים מידע לא אחיד. מספר מחקרים בעברו הראו הורדת סיכון, מחקר גדול לאחרונה מסינגפור- לא הראה תרומה ואף עליה בסיכון בשתיית תה רגיל
3) מיץ הרימון מעבר לפעילות נוגת חימצון יש לו גם פעילות המשפיעה על המערך ההורמוני. מחקר שבוצע בחולי סרטן ערמונית אשר רמת ה-PSA התחילה לעלות בצורה איטית לאחר טיפולים, שתו מיץ רימון ועלית ה-PSA נעצרה לתקופה- לכן נראה שיש השפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת המזון, על בריאותנו, שולית!
יורם גני10/02/2013בגישת הריפוי בביורגונומי - (ביו אנרגיה שימושית)
רואים שמרבית הבעיות הרפואיות ובעיקר הקשות שבהן, מתחילות מרמת אנרגיה נמוכה בגוף. ובקביעת רמת האנרגיה בגופנו, תפקידו של המזון משני בלבד.
כאן אומר שלא אורח חיים בריא ואפילו יהיה הבריא ביותר, לא יכול למנוע בגופנו, חוסר איזון הנובע מרמת אנרגיה ירודה.
נכון לא מקובל לחשוב ותמיד יש האומרים שהכל בשליטה, אבל זו טעות. קשה לנו להודות שלא הכל בשליטתנו. בביורגונומי רואים עובדה זו תודות לגילויו של רפי רוזן אבי השיטה, גילוי הקובע שיש תלות אנרגטית הדדית בין "משלימים אנרגטיים" גם אם אינם מכירים או חיים ביחד. כלומר אנחנו שלמות אנרגטית כזוג ולעיתים נוצר מצב של משיכת אנרגיה לא רצויה, אצל אחד מהם ומשאירה אותו חשוף ופגיע. ורק במצב זה יכולה להתפתח גם מחלת סרטן.
נכון שישנן השפעות אנרגטיות נוספות המשפיעות על רמת האנרגיה בגוף, אולם ההשפעה האנרגטית ההדדית בין ה"משלימים האנרגטיים" אחראית על כ-70% מרמת האנרגיה הכללית. כלומר, השפעתה על בריאותנו, מכרעת. הטיפול הביורגונומי הוא אולי היחידי המתייחס לעובדה חשובה זו ומכאן הצלחתו בהתמודדות כנגד מחלות כרוניות ואף הקשות שבהן, גם ללא קשר למזון או לתוספי המזון שאנחנו צורכים.
לצערי, בתפיסה המקובלת ניתנת מלוא תשומת הלב לתזונה, לספורט ולאורח חיים "בריא" שאינני מזלזל בהם, אולם השפעתם על רמת האנרגיה בגופנו כ-30% בלבד.
הטיפול הביורגונומי מתחיל בטיפול בסיבה העיקרית, כלומר בטיפול ב"משלימים האנרגטיים" ובשלב השני, מטופלות גם "נקודות הפתיחה" האחראיות על תפקוד מערכות גוף שנחלשו כתוצאה מרמת האנרגיה הירודה וכן על יצור מוגבר של החוסרים בגוף, בהתאם לצורך.
בברכה, יורם גני - ריפוי בביורגונומי
הקליניקות: בת"א, בחיפה, בירושלים ובנתניה
לאתר האישי אפשר להגיע באמצאות הכרטיס האישי שלי כאן באתר
ושם תוכלו לקרא אודות "נקודות הפתיחה" ו"המשלימים האנרגטיים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי כורכוםמאיר27/07/2010
שלום
נותחתי במעי הגס - סרטן T3 שלב 2 הומלץ לי לעשות כימותרפיה למניעה ואני לא מתכוונת לעשות אותה, האם כדורי כורכום עוזרים לסרטן המעי הגס? (הבלוטות יצאו נקיות)
כמו כן אני מקבלת שטיפות (מיטומצין)לשלפוחית השתן הסרטן בשלב מאוד מוקדם לא חדר לשרירים,והשטיפות הן למניעה.
איזו כמות של כדורי כורכום אני אמורה לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה משולבת
ד''ר שחר לב ארי29/07/2010יוני שלום,
אני ממליץ על רפואה משולבת - שילוב של הטיפול הקונבציונלי המיטבי יחד עם הרפואה המשלימה. הכורכומין נמצא באופן מעבדתי כנוגד תאי סרטן המעי הגס. כמו כן נמצא ששילוב עם תרופות יש לו פוטאנצייל להגביר יעילותם. מומלץ ליטול קפסולות המכילות שילוב של כורכומין ופפרין
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין כורכום
שאלתי30/10/2012ישנם שמועות על השפעת הכורכום גם על דלקות, הפחתת כולסטרול ועוד. האם יש איזשהם מחקרים המאוששים את העניין, כמה ניסיון יש בתוצאות של השימוש בכורכום.
בנוסף, האם כדי לקחת כדורים או מיצוי כורכום כדי למנוע? האם יש מינון מומלץ?
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין כורכום - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע30/10/2012במחקרי מעבדה יש לכורכום פעילות אנטי דלקתית נרחבת. מחקרים קליניים הם מעטים אך קיימים על כמה עשרות חולים עם השפעה טובה בדלקת פרקים.
איני מכיר מחקרים המשווים בין מוצרים וצורות לקיחה שונות- מחקרים אלו חשובים על מנת לראות את רמת הספיגה של הכורכומין מהמעי- אך איני מכיר מחקרי השוואה כאלו, כך שלא ניתן להמליץ על מוצר מסוים על פני האחרים.
לגבי המינון מדובר על לקיחה יומית של 2-4 גרם ביום יחד עם פפרין על מנת להגיע לרמה שנחשבת כבעלת פוטנציאל לפעילות בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין כורכום - תגובה - תגובה
פרופ משה פרנקל30/10/2012מספר המחקרים על הכורכום והשפעתו על דלקות ומחלת הסרטן תופח מידי שבוע. המחשבה היא שהוא אכן אנטי דלקתי במספר מנגנונים בעיקר ע"י עיכוב של גורם תוך גרעיני הנקרא NFKB .
לגבי המינון, אם בעבר לפני מספר שנים דברנו על צורך של כמויות גדולות שמגיעות אף ל- 8 גרם היום המחשבה שכנראה אין צורך בכמויות שכאלה ומספיק 500-1000 מג של כורכומין כדי לקבל אפקט אנטי דלקתי.
איזה תכשיר לבחור? אני בדרך כלל מעדיף תכשיר רשום שבעצם נבדק במחקר קליני
זאת מאחר והחברה שמייצרת את המוצר כאשר היא מביאה את התכשיר לשימוש במחקר זה מצריך את החברה לעמוד בסטנדרטים מאד גבוהים של איכות מוצר.יש מספר חברות שהתכשיר שלהן נבדקו במחקרים קליניים. כמו כן אני משתמש לעתים גם באתר של CONSUMERLABSץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה בשילוב עם כימו?
לב18/12/2012שלום
אמא שלי עברה בספטמבר ניתוח להסרת גידול סרטני במעי הגס
הניתוח עבר בהצלחה אך למרות זאת היא נאלצת לעבור כימותרפיה של Oxaliplatine+5FU פעם בשבועיים למשך חצי שנה, היא נמצאת כרגע בין הטיפול השני לשלישי, לפני כשבוע היינו אצל דיאטנית קלינית בשם גליה בסול כוכב - לאחר בדיקות דם ששלחתי לה היא המליצה לאמא לקחת שמן דגים וכורכומין בגרסאות "חזקות"
Curcu-Essentials BCM-95 ו Ultra Omega-3 של NOW, קראתי באינטרנט שדווקא שני התוספים האלה יכולים לגרום לביטול הפעולה של הכימותרפיה.. אני רוצה להאמין שגליה יודעת על מה היא מדברת אבל אמא שלי וגם אני מאוד חוששים עכשיו.. האם מישהו כאן יודע אם זה בטוח לקחת את התוספים האלו במצב הנ"ל?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה בשילוב עם כימו? - תגובה
פרופ משה פרנקל19/12/2012ללב שלום,
באופן כללי , למיטב ידיעתי אין אינטרקציות שליליות של כורכומין ואומגה 3 עם הכמותרפיה שציינת. במסגרת פורום זה אנחנו לא מתייחסים ספציפית למוצרים מסחריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכורכומין
לב20/12/2012קודם כל תודה..
האם יש מידע על בעיות עם שילוב של כורכומין (כורכום) עם הכימוטרפיה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכורכומין - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע20/12/2012ישנו תאור מקרה בספרות של חולת סרטן מעי גס שקיבלה את שילוב הטיפול הכימותרפי המוזכר וכורכומין והיתה תגובה טובה של הגידול. מעבר לכך אין מידע בספרות. איני חושב שהכורכומין מתנגש עם אוקסלילפטין או 5-FU
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לגבי גליומה בגזע המחאיתי19/12/2012
שלום לרופאי הפורום...
המלצתם לי על טיפול רוטה 6 לפני זמן לא רב.
מה הפרוצדורה לתחילת התהליך?
יש צורך ללכת לרופא רגיל ברפואה משלימה או ליצור קשר איתכם או רופא אונקולוג שמתמחה גם בתחום ולקבל תכנית טיפול
או שפגישה לא הכרחית?
מה דרך הפעולה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לגבי גליומה בגזע המח - תגובה
פרופ משה פרנקל19/12/2012במסגרת האתר המטרה לתת מידע כללי ולא המלצות טיפוליות אינדיבידואליות.
לייעוץ אישי מומלץ לפנות לרופא הבקיא באונקולוגיה אינטגרטיבית ולגבי הטיפול שהזכרת יש צורך שלאותו רופא יהיה גם מידע על טיפולי הומאופתיה במסגרת האונקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי גליומה בגזע המח - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע20/12/2012איתי שלום
עניתי לך באופן אישי במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכוננת לשוב לעבודהאורנית04/12/2012
כיום אני מחלימה מסרטן לאחר טיפולים כימוטרפים קשים מאוד
יש לי עדיין 5 חודשים עד שאצטרך לשוב לעבודה אבל אני רוצה בזמן הזה לחזק את הגוף והנפש שלי ולהיות מוכנה. בקרוב כשאתחזק מעט אתחיל לעסוק בספורט ויש לי תפריט תזונה חדש. מה עוד כדאי לי לעשות? האם יש תוספי מזון שכדאי לי לקחת? האם דיקור סיני יכול להועיל? אשמח לכל עצה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכוננת לשוב לעבודה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע04/12/2012אורנית שלום
מבחינת מצב כללי- פעילות נפשית ורוחנית ולא רק פיזית יכולה לעזור בהתאוששות. לגבי דיקור סיני בסמפטום של חולשה כללית- יש אנשים שטיפולים אלו תרמו להם בהתוויה זו אך מחקר שניסה להוכיח זאת לא הראה תוצאות מספיק משמעותיות. ברמה האישית- אפשר לנסות ולראות אם עוזר.
במידה שלא אכלת טוב לאורך תקופה כדור של מולטי-ויטמין יכול לעזור. ישנם תוספים עם השפעה בסרטן השד דוגמת זרעי פשתן, תה ירוק, שמן זרעי רימון שיכולים להשתלב בתזונה ולתרום להשפעה המניעתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכוננת לשוב לעבודה - תגובה
פרופ משה פרנקל04/12/2012לאורנית שלום
יש לא מעט שניתן לעשות. חשוב לדעת איזה סוג של סרטן סבלת ממנו, הטיפולים שעברת, התלונות שאת מוטרדת מהם כעת. פעילות גופנית סדירה מותאמת למגבלותיך ותזונה הם העיקר אך תוספים בהחלט יכולים להיות משולבים בטיפול כרגע ומותאמים אישית בהתאם לנקודות שציינתי. אמצעים מתחום הרפואה המשלימה כמו דיקור, רפלקסולוגיה, הומאופתיה ואמצעים אחרים יכולים להיות בהחלט לעזר, כאשר הדיקור אכן הוא בראש הרשימה בעיקר אם יש לך תופעות לוואי מהטיפולים שעברת. אבל חשוב לא לשכוח שיש גם להתייחס להקשר של גוף נפש והתייחסות להורדת מתח, חרדות ואי שקט שלעתים מטרידים אף לאחר סיום הטיפולים הרגילים. כפי שאת שמה לב מדובר בלא מעט, כנקודת פתיחה הייתי מציע לך לקרוא את "לא לסרטן" הספר של ד"ר שרייבר , "אהבה והשרדות" של דין אורניש וכן ספרים נוספים (מצוינים באתר שלי וכמובן עזרה מאיש מקצוע מיומן יכולה להיות לעזר נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתי לעצמותאור26/11/2012
שלום, לאימי שונו התרופות מארומזין לפסלודקס..התחילו קצת הקאות, עברה לתרופה אחרת חדישה יותר וגם עדיין יש הקאות, ואיני בטוחה שאינן קשורות לתרופה..
מה עוד שהסמנים עלו.
האם יש עוד תרופות.
ושאלה נוספת דובר על מרקחת צמחים שלקחו אנשים כמו ענת גוב. אני יודעת שלא הוכח מחקרית..
אבל לא כדאי לנסות?
האם יש לכם מידע על איזה צמחים מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי לעצמות - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע27/11/2012אור שלום
קשה לי לייעץ לגבי הבחילות מהן אימך סובלת כיוון שאיני יודע ממש את מצבה ואת התרופות אותן היא לוקחת.
במידה שיש בחילות והקאות הנמשכות על פני זמן- יש לבצע CT של המוח אם לא בוצע עד כה. כמו כן לראות מה התרופות אותן לוקחת ואז להחליט אם יש כאלו שניתן להפסיק או לשנות או לחלפוין לקחת טיפול נוגד בחילה.
לגבי התכשיר אותו לקחה או לוקחת ענת גוב- אין שום מידע שעוזר כנגד סרטן. גם נסיונות שלי להגיע למחקר מסודר אם מר חנן אלרז עד כה לא התקדמו, למרות שבי"ח רמב"ם פתח את שעריו לביצוע מחקר קליני בנושא. מהרושם שאני מקבל מאנשים המשתמשים בתכשירים- איני מתרשם מתגובה משמעותית לטיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך טבעיתלילי19/11/2012
להקל על הבחילות לאחר כימותרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דרך טבעית - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע19/11/2012לילי שלום.
יש מספר טיפולים שיכולים לעזור:
1) דיקור סיני- אקופונקטורה
2) תשלובות צמחיות הומאופטיות בפוטנציה נמוכה כמו גאנטיאנה ונוקס-וומיקה
3) זנגוויל- כסוכריות למשל
4) במידה שהבחילות קשות- קנביס רפואי בהחלט יכול לעזור . ניתן גם לקחת בצורת שמן ולא מחייב בעישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מינון זרעי הפישתן היומי המומלץ ?דליה09/11/2012
שלום .
נתגלה אצלי dcis .הומלץ לי לקחת זרעי פישתן טחונים מידי יום מה המינון הממומלץ על ידיכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מינון זרעי הפישתן היומי המומלץ ? - תגובה
פרופ משה פרנקל09/11/2012מאחר ולזרעי הפשתן תכולה גבוהה של סיבים ואם אינך רגילה ללקיחת סיבים הייתי ממליץ להתחיל בכמויות קטנות של כפית ביום ולא לאט להגדיל לכף עד שתי כפות ביום שמפוזרות על האוכל. אם גורם ליציאות רכות מאד או אף שלשולים יש להוריד במינון. במידה ויש שלשולים מסיבות אחרות כמו זיהום או תגובה לכמותרפיה יש להפסיק את הפישתן עד שהמצב משתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במוצרי סויה בdcis high gradeדליה05/11/2012
שלום נמצא אצלי dcis high grade, שאינו רגיש לאסטרוגן ופרוגסטרון.
הומלץ לי, להמנע מסוכרים תפא פטריות ועגבניות ולהמעיט במזון מהחי.
האם ניתן להשתמש במוצרי סויה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במוצרי סויה בdcis high grade - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע05/11/2012דליה שלום
כאמור אין סיכום מקובל בספרות הרפואית לגבי השימוש בסויה כטיפול מניעתי- האם תורם או לא. אבל יש הסכמה שצריכה רגילה של סויה (כחלק מהמזון ולא בכמות יומית גדולה למטרה טיפולית) אינה מזיקה. כך שבהחלט ניתן לאכול מוצרי סויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש במוצרי סויה בdcis high grade - תגובה - תגובה
פרופ משה פרנקל09/11/2012מחזק את דברי ד"ר גיל ברסלע. לאחרונה יוצאים מחקרים המצביעים על כך שאצל חולות הצורכות סויה שכיחות חזרת הגידולים קטנה יותר וקשור להורדה בתמותה מסרטן שד. מדובר על סויה כחלק מהתזונה ולא תוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים ניתן לקחת איסקדור בדרך פומית ?דליה04/11/2012
שלום .ניתגלה אצלי dcis high grade.
עברתי lampectomy והקרנות.
אסטרוגן ופרוגסטרון שליליים ולכן לא ינתן טיפול בטמוקסיפן.
האם איסקאדור יכול להועיל ?
מה תדירות מתן הזריקות?
האם ניתן לתת את האיסקאדור בדרך פומית ומה היעילות בהשוואה לזריקות?
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האים ניתן לקחת איסקדור בדרך פומית ? - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע04/11/2012שלום
בבקשה אשרי את קבלת התשובה ולאחר מכן אוכל למחוק את ההודעה.
סה"כ הסיכון להישנות אינו גבוה.
על פי הגישה האנתרופוסופית- האיסקדור יכול לתרום למניעה. אין מחקרים רגילים שבדקו זאת וגם לא יעשו- זהו מחקר שדורש אלפי חולות.
צורת הלקיחה היא בזריקות. ניתן להתחיל ב-2 בשבוע , אולי בהמשך לעבור לפעם אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
דליה04/11/2012דר בר סלע שלום.מודה לך על תשובתך.
.אבקשך למחוק את שמי .
תודה דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתן או שמן מרווה מרושתת ?ציפי01/11/2012
בסרטן שחלות מה עדיף שמן פשתן או שמן מרווה מרושתת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פשתן או שמן מרווה מרושתת ? - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע02/11/2012ציפי שלום
אין מחקר קליני בסרטן עם שמן מרווה מרושתת
קיימים מחקרים בנוגע לשמן פשתן, בעיקר בחולות סרטן שד ובחולי סרטן ערמונית. אין מחקר שנוגע לחולות סרטן שחלה- אך לפחות נמצאה תרומה מסוימת בגידולי סרטן אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליומה של גזע המחאיתי01/10/2012
שלום ד"ר.
אני בן 40 וגילו לי גליומה בגזע המח.
עברתי 28 הקרנות שהועילו משמעותית בצמצום הגידול.
כפי שידוע זאת מחלה חשוכת מרפא.
יש לך המלצות על טיפול אלטרנטיבי שהוכח כמועיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליומה של גזע המח - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע02/10/2012איתי שלום
תאורי מקרים לגבי טיפול אלטרנטיבי לגליומה בגזע המוח קיימים בטיפול במינונים נמוכים של איסקדור- בזריקות וטיפול הומאופטי ב-CA ו-ROTA6 . אלו תאורי מקרים בודדים אך כמובן שכדאי לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסקאדור לגליומה
ליסה06/10/2012שלום ד"ר,
האם תוכל לפרט יותר על המקרים בהם איסקאדור היה מועיל בטיפול בגליומה ? על כמה תאורי מקרה מדובר ? מאילו שנים ? מה עלה בגורלם של החולים ?
במה התבטאה יעילות התרופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסקאדור לגליומה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע06/10/2012תאורי המקרים הם מלפני כ-10 שנים לדעתי. 2 ילדים שטופלו בבי"ח הרדקה בגרמניה. אחד הציג ריפוי ושני נסיגה חלקית.
בנוסף לכך לאחרונה תוארות מקרים של נסיגה חלקית של גליומות באמצעות טיפול של השריית היפוטירוקסמיה (דיכוי תפקוד בלוטת התריס ומתן T3 על מנת להפחית את רמת T4 שמהווה גורם גדילה לגידולים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ליסה07/10/2012תודה על תשובתך ד"ר,
אז יש שני תאורי מקרה של ילדים בגרמניה....
אם היתה נרשמת הצלחה מאז אני מניחה שהיינו שומעים עליה בריש גלי..
ואני שואלת ? האם זה מספיק על מנת להמשיך ולהמליץ על הדבקון ?
לדעתי עם כל הקושי, צריך לומר את האמת לאנשים. לא רק שהרפואה הקונבנציונלית נכשלת בטיפול אמיתי לסרטן, הרפואה המשלימה מדשדשת אף הרבה מאחור.
צר לי על הנחרצות
הלוואי שהייתי חושבת אחרת
חג שמח
ליסה (שם בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע07/10/2012ליסה שלום
הרפואה המשלימה אינה תחליף טוב יותר לרפואה הרגילה. הטיפול בגליומה קשה מעצם מהות המחלה.
נשאלה שאלה על תכשירים ברפואה משלימה עליהם יש דיווחים קליניים בגליומה מתחום הרפואה המשלימה וזו היתה התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומאופתיה
איתי07/10/2012ד"ר בר סלע.
איפה עושים את הטיפול עם RUTA6 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומאופתיה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע07/10/2012זה לא טיפול שצריך לנסוע למקום מיוחד - צריך מרשם רופא וניתן להשיג את התכשירים במספר בתי מרקחת המתמחים בהומאופטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן להשתמש במיצוי לבונה
יגאל23/10/2012או בשמה הלטיני בווסוילה.
הצמח הוכח כבעל תכונות פרמקולוגיות רבות בתחום הדלקתיות והסרטן.
בנוסף קיימים מחקרים קליניים מגרמניה שמראים שיפור ממשי אצל חלוי סרטן מוח.
כל טוב
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו שמע על זה ? מומלץ? חוקי?רעי ?שלום18/10/2012
האם שמעת על שיטת טיפול זו? צמח חוקי לשימוש? רעיל ? מומלץ ?
מכון הסרטן בישראל נרשם במשרד המשפטים של מדינת ישראל באוקטובר 2011 כמוסד ללא כוונת רווח, במטרה להוכיח ולהפיץ ברפואה את שיטה החדשה לריפוי מחלת הסרטן. מטרה הסופית של השיטה היא להשתמש בתרופה אימונולוגית, להשגת החזרתה של מערכת החיסון למצב כמו לפני המחלה, דהיינו למצב זיהוי והשמדת כל תאי הסרטן, ללא ניתוחים וללא כימיאוטרפיה. תוך כדי שהשיטה בבדיקה ונמצאת בתהליך מחקר ופיתוח אנחנו ממליצים את השיטההכללית לאבחון וריפוי מחלת הסרטן ומחלות אחרות של ד"ר אנהיטקרפטיאן אשר החלה את דרכה המופלא משנת 1978.
ניסויים רשמיים בגילוי מוקדם של מחלת הסרטן עברו בהצלחה במרכז אונקולוגי "שיבא" , תל השומר .
לתכשיר ריפוי מחלת הסרטן כמו לשיטת האבחון נרשמו פטנטים, חותמת של חיידק פרוביוטי נרשם על שמה ונשמר בבנק לאחסון עותקים תכשירים ביולוגיים בעיר וושינגטון ארצות הברית, ובעיר מוסקבה, רוסיה, במכון התקנים ועותקי תכשירים רפואיים ביאולוגיים.
שיטתה המיוחדת היא שימוש בתוסף מזון אשרבנוסף לרפואה הקיימת
בעזרת תכשיר החדש הטבעי, המחזק מערכת החיסון, גורמת לריפוי מחלות הבאות:
1. סרטן
2. סוכרת
3. טיהור דם
4. פוליפים
5. דלקתשלפוחית השתן
6. דלקת השחלה
7. הערמונית
כל המחלות הללו ואחרות משפיעות לא רק על מצב הרוח שלנו, אלא גם לאורך חיינו. אפילו ציות לדיאטה ותזונה נכונה לא מונעים תחלואה במחלות שונות, כי שאריות המזון שלא עוקלו בגופנו גורמים להתפתחות מהירה של חיידקים מזיקים המרעילים את הגוף וגורמים למחלות. אתם לא יודעים מה לעשות? אפשרי והכרחי לפנות אלינו לקבלת העזרה והעברת אבחון וריפוי למניעת המחלה או ריפויה בשלב המוקדם ככל שאפשר.
אבחון לגילוי מוקדם של מחלת הסרטן בשיטת ד"ר
אנהיטקרפטיאןPHDMD
מהותו של האבחון הוא גילוי רמת השמדת תאי סרטו בגוף הבריא באחוזים אשר בערכה מ- 100 אחוז ולמטה מאובחן מצבו של הנבחן. האבחון קובע תהליך התפתחות גידולים ממאירים, וכמו כן משתמש למעקב לאחר הניתוחים אצל חולי סרטן ומצב המחלה בכל שלב.
קיים מדד המאבחן תחלואה במחלת הסרטן, והוא גם מהווה מדד לקביעת מצבו של הגוף, האם המחלה מתקרבת (כאשר ערך המאובחן הוא יותר מערך התחלואה), או התדרדרות המחלה (כאשר ערך המאובחן פחות מערך התחלואה).
האבחון מתבצע מדגימת הצואה לא פחות מגרם אחד (1 רגם), אשר מתווסף במבחנה ו/או אריזה הנמכרת בבתי מרקחת, ו/או מצוידת באמצעי קירור, ואשר נמסר לנו או נשלח אלינו באמצעות מערכות משלוח מהיר, לכתובת בתיאום מראש.
מחמת נוחות השיטה אפשר לשמשה לאבחון שיטתי של כלל האוכלוסייה כאמצעי החשוב ביותר למניעת תחלואה בסרטן ו/או ריפוי מידי לאלה שבסיכון או אובחנו כחולים.
מהות שיטת הריפוי של ד"ר
אנהיטקרפטיאןPHDMD
ד"ר אנהיטק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו שמע על זה ? מומלץ? חוקי?רעי ? - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע18/10/2012לכותב שלום
1) עברתי על החומר הרפואי שמסופק על ידי הרופאה המוזכרת (החומר ניתן לי על ידי אחד ממטופליי שהחל לקבל את הטיפול הנ"ל). לא נראה לי סביר שניתן לאבחן מחלת סרטן דרך בדיקת צואה- לא ראיתי מחקר אשר באמת בדק את נכונות השיטה. באופן תאורטי הכל אפשרי וכעת מפתחים שיטות בעזרת נאנו-טכנולוגיה לזיהוי סרטן באוויר הננשף. אלו שיטות מאד מתוחכמות בפיתוח ואיני בטוח שזו המצויינת היא אחת מהן.
2) לגבי הטיפול באוקרין (אולי יש עוד מרכיבים- אך זהו מרכיב עיקרי בתכשיר) זוהי נגזרת ציאנודית שהיתה מקובלת במסגרת הרפואה המשלימה ברוסיה. נבדקה לפני למעלה מ-50 שנה ולא נמצאה יעילה , ייתכנו תופעות לוואי לתכשיר- אך אלו לא משמעותיות. לא הייתי ממליץ לקחת בשילוב עם כימותרפיה. במסגרת של לנסות כל דבר שיכול לעזור- ניתן גם לנסות את התכשיר הנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומה sccשלום18/10/2012
שלום,
אימי חלתה בסרטן קרצינומה scc בחלל הפה. לסת עליונה.
עברה 3 סדרי טיפולי הקרנות וכימותרפיה. ללא הצלחה
טיפול אחרון בארביטוקס. גם ללא הצלחה. לא נתיחה
המצב כרגע שהגידול עדיין קיים ועלה לחלל האף. טיפול מקומי בבית
לא ניתן לבצע הקרנות או כימו נוסף. משקלה ירוד מאוד 25 קילו.
האם יש טיפול משלים שיכול לסייע ? כל דבר ששמעתם עליו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינומה scc - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע18/10/2012לכותב שלום
מתוך התאור ניתן להבין שמצב אימך אינו טוב. במידה שהגידול ממלא את חלל הפה והאף ומונע ממנה לאכול- יש לשקול הכנסת צינוא האכלה ישירות לקיבה (גסטרוסטום)- ייתכן ודבר זה אינו מתאים- אך אם לא נשקל כדאי לעשות זאת עם האונקולוג המטפל.
לגבי רפואה משלימה- אני איני חושב שזו רפואת ניסים אלא מרחב של טיפולים שיכול לתמוך ולטפל גם במחלות סרטן- אך תמיד כתלות במצב המחלה. אני איני מכיר טיפול ברפואה משלימה אשר יכול לרפא מחלת סרטן במצב כה מתקדם- אך כמובן ניתן לנסות, לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה תאים קטניםבני10/10/2012
אבי אובחן לפני כחודש עם גרורות במוח ועצם הזנב שלב 4 האם הפורמולה של חנן אלרז בשילוב טיפולים כימותרפייים יכולה לגרום לאריכות ימים בנוסף אנו משתמשים באיסאק תה האם מומלץ להשתמש בתה זה לחיזוק מע' חיסונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה תאים קטנים - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע11/10/2012בני שלום
מלבד כתבה בטלויזיה אין שום מידע רפואי על הפורמולה שפיתח מר חנן אלרז. בהעדר מידע כזה- לא ניתן לחוות דעה.
לגבי תה איסאק- השפעתו נוגדת הסרטן של התה נבדקה בעבר לפני למעלה מ-30 שנה ב-4 מחקרים לא גדולים שבוצעו בקנדה שם יש לו שימוש נרחב. לא נמצאה הוכחה ליעילות נוגדת סרטן. האם יש לצמח השפעה על מערכת החיסון?- נושא זה לא נבדק בצורה מחקרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לטיפול בגליומהאיתי07/10/2012
ד"ר בר סלע.
איפה עושים את הטיפול עם RUTA6 ?
והאם אתה ממליץ על כורכומול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לטיפול בגליומה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע07/10/2012לא נראה לי שכורכומין ישפיע בהקשר של גליומה. ההשפעה של כורכומין היא בעיקר בגידולי מערכת העיכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומאופתיה
איתי08/10/2012תודה...עזרתם לי מאוד.
אם יש עוד טיפול שהועיל נגד גליומה גם מהתחום הקונבנציונלי אני אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומאופתיה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע08/10/2012איני יודע איזה טיפולים ניתנו. השילוב של אווסטין ואירנוטקן או לפעמים אפילו אווסטין בלבד נותן לפעמים תוצאות טובות שהן מעבר לסטטיסטיקה של המחקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?