מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גליובלסטומ עזרהאפרת02/12/2014
שלום רב,
1. קראתי שיש טיפול בגידולי מוח עם נגיף הפוליו, האם שמעתם על כך ואם כן האם נמצא יעיל? האם קיים טיפול כזה בארץ?
2. האם התרופה החדשה קיטרודה יכולה להתאים לחולה גליובלסטומה? נראה שכל רופא אומר משהו אחר כי זו עדיין תרופה נסיונית, אך מה יש לחולים סופניים להפסיד?
3. מה זה טיפול אימונותרפי? קראתי על ילד עם סרטן אגרסיבי במוח שהחל לקבל טיפול אימונותרפי ומצבו השתפר מאוד.
4. האם יש לכם, עם כל הניסיון הרב שלכם, המלצה על טיפולים מסויימים שיכולים לעזור לחולה גליובלסטומה שכרגע מצבו יציב ברוך השם (מטופל באווסטין)? אני פשוט רוצה לדעת את כל האפשרויות שקיימות עכשיו ולא חס וחלילה אם המצב שלו יחמיר.
5. האם ניתן לרכוש את שמן הקנאביס של ריק סימפסון לחולה עם רישיון רפואי לקנאביס?
6. מה עם מחקרים/תרופות נסיוניות?
אנא תשתפו אותי בידע שלכם, גם אם מדובר בטיפולים יקרים מאוד אשמח לשמוע על הכל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובות
אפרת15/12/2014לאפרת שלום,
למרבית השאלות שלך לצערי אין לי תשובות מספקות, אני לא מכיר טיפול בנגיף פוליו, קיטרודה תרופה ניסיונית ולמיטב ידיעתי נבדקה או יותר נכון נבדקת בעיקר במלנומה סרטן ריאות, קיבה, גידולי ראש צוואר ושלפוחית השתן. מחקרים ותרופות ניסיוניות זה לא תחום ההתמחות שלי אך אם נחשוב על מסלולי רפואה משלימה יש מספר מחשבות לגבי גליובלסטומה, קודם כל שווה לקרוא את הספר של ד"ר דויד סרוואן שרייבר שכתב את "לא לסרטן" , מציין תוכנית שמתמקדת בתזונה, פעילות גופנית והורדת מתח, עד כמה שידוע לי הוא סבל ממחלה זו ושרד באמצעות התוכנית שלו כ- 17 שנה מעבר לכל ציפיות הרופאים, שווה גם לבדוק את האתר של ד"ר בנרזי מהודו שמטפל בגידול זה באמצעות תרופות הומאופתיות, יש תוספים שניתן לשקול כמו כורכומין, גינסנג, מלטונין ואחרים, אך זה מעבר למסגרת הייעוץ באתר זה ולשם כך מומלצת הנחיית רופא שמתמצא בנושא, וכיום במרבית המחלקות האונקולוגיות בארץ יש יחידה לרפואה משלימה שניתן להיעזר בשירותיה לצורך כך.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובות - תגובה
פרופ משה פרנקל15/12/2014לאפרת שלום,
למרבית השאלות שלך לצערי אין לי תשובות מספקות, אני לא מכיר טיפול בנגיף פוליו, קיטרודה תרופה ניסיונית ולמיטב ידיעתי נבדקה או יותר נכון נבדקת בעיקר במלנומה סרטן ריאות, קיבה, גידולי ראש צוואר ושלפוחית השתן. מחקרים ותרופות ניסיוניות זה לא תחום ההתמחות שלי אך אם נחשוב על מסלולי רפואה משלימה יש מספר מחשבות לגבי גליובלסטומה, קודם כל שווה לקרוא את הספר של ד"ר דויד סרוואן שרייבר שכתב את "לא לסרטן" , מציין תוכנית שמתמקדת בתזונה, פעילות גופנית והורדת מתח, עד כמה שידוע לי הוא סבל ממחלה זו ושרד באמצעות התוכנית שלו כ- 17 שנה מעבר לכל ציפיות הרופאים, שווה גם לבדוק את האתר של ד"ר בנרזי מהודו שמטפל בגידול זה באמצעות תרופות הומאופתיות, יש תוספים שניתן לשקול כמו כורכומין, גינסנג, מלטונין ואחרים, אך זה מעבר למסגרת הייעוץ באתר זה ולשם כך מומלצת הנחיית רופא שמתמצא בנושא, וכיום במרבית המחלקות האונקולוגיות בארץ יש יחידה לרפואה משלימה שניתן להיעזר בשירותיה לצורך כך.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מקרב לב
אפרת16/12/2014לגבי הטיפול ההומאופתי..
התחלנו לו לפני כמה חודשים רותה 6 וקלקריאה אך הפסקנו, לא היה איזשהו שיפור.
האם כדאי לחזור ולהמשיך בטיפול הזה, אחרי כמה זמן אמור להיות שיפור אם בכלל?
ושוב תודה על העזרה והמידע ששיתפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשד ימין כמתואר 3 BIRADSפרופסור גיל בר-סלע27/11/2014
שלום ד"ר גיל בר-סלע
בממוגרפיה הכל תקין, באולטרה- סאונד, בשד ימין (הלא מנותח) בשעה 5 נצפתה קשרית תת-הדית בקוטר 0.4 ס"מ ,
לסיכום: קשרית \ בלוטה אינטרממרית ? בשד ימין כמתואר.3 BIRADS .
אפשר לקבל הסבר?
בתודה
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר גיל בר-סלע - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע27/11/2014הדירוג הוא של ממצא שבסבירות מאד גבוהה מדובר בממצא שפיר ,אך לא ניתן לקבוע זאת בוודאות.
כיוון שהממצא מאד קטן- ניתן להסתפק במעקב בשלב זה, לחזור על ה-US עוד 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תה תה27/11/2014המון המון תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גיל בר-סלע
תה תה25/01/2015שמחה מאוד לספר לך כי בבדיקת האולטראסאונד היום ע"י רופאה מומחית אולטראסאנד שדיים , לא נמצא כל ממצא חשוד. הרופאה בדקה את הדיסק של הבדיקה הקודמת ואמרה שגם בבדיקה הקודמת לא היה כל ממצא חשוד. שמחה מאוד שבטחתי בך ונשמעתי לך למרות שאחד הרופאים שהייתי אצלו במסגרת שעורי הבית אמר"זה מצריך ביופסיה". שמחה מאוד שאתה הרופא שלי .
רק בריאות
תודה
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים מורחבים- גידול מוחיאפרת23/11/2014
מטופל עם גידול מוחי אגרסיבי אשר הקרנות וכימו לא עזרו וראייתו נפגעה, התחיל לפני כמה חודשים טיפול באבסטין, חל שיפור וחלה נסיגה בגידול, על פי בדיקות עיניים גם ראייתו השתפרה, בבדיקת עיניים אחרונה חל שיפור נוסף בראייה אך שמתי לב שבסיכום הרפואי מהיום, למרות השיפור, הרופא רשם שהאישונים מורחבים ועגולים וממעטים להגיב לעומת הסיכום האחרון מלפני ארבעה חודשים שנרשם שהאישונים perrla.
האם זה יכול להעיד על החמרה בגידול?
MRI יש בעוד כחודש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים מורחבים- גידול מוחי - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע24/11/2014אפרת שלום
יכול להיות שיש שינוי- כיוון שמצוין שינוי, אך לא הייתי חרד יותר מידיי. ההסתכלות היא בדיקה סוביקטיבית והתיאורים יכולים להשתנות מרופא לרופא וממועד למועד. MRI בעוד חודש לאחר שיש שיפור קליני בהחלט נראה סביר ומתאים למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק מערכת חיסוניתבת07/10/2014
שלום,לאמי ,בת 58 ,בפברואר השנה הוסרה שומה שהתגלתה כמלנומה. תוך כדי בדיקות הדמיה בעקבות הגילוי התגלה גוש ריאתי שנותח בהמשך והוגדר כגידול ראשוני אדנוקרצינומה. יש לציין כי אמי אישה בריאה בדרך כלל,לא עישנה אף פעם,שומרת על משקל תקין,פעילות גופנית ותזונה בריאה. עברה ניתוח לכריתת אונה של ריאה , אדונקרצינומה שלב 1a, וכריתת בלוטות הלימפה בבית השחי כי בביופסיית בלוטת זקיף נמצאה גרורה מיקרוסקופית,שאר הבלוטות שהוצאו תקינות. אמא במעקב מאוד צמוד אצל רופא עור,אונקולוגיים וכירורג. לא מקבלת טיפולים פרט למעקב כל 3 חודשים. לאחרונה עדתה בדיקת דם והתגלתה רמה נמוכה של ויטמין די,אז כרגע היא לוקחת טיפות. שותה תה ירוק בקביעות. האם יש עוד משהו ממולץ לחיזוק מערכת חיסונית?במיוחד עכשיו כשחורף קרב. מה אתם ממליצים ?תזונה?תוספים?חג שמח ובריאות לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק מערכת חיסונית - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע07/10/2014שלום
חיזוק מערכת החיסון זה שם מאד כללי למערכת מורכבת. פעילות הגוף כנגד סרטן אינה זהה לזו כנגד וירוסים של חורף.
אורך חיים בריא הוא מרכיב חשוב . לגבי תוספים, תרופות צמחיות או הומאופטיות הן מאד שונות ביחס למטרת הטיפול ומאדם לאדם- נראה לי שזה מעבר ליעוץ כללי באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אבסטיןמישהי05/10/2014
שלום רב,
אחותי בת ה-25 אובחנה בסרטן המוח gbm.
הגידול לא נתיח כלל. עברה הקרנות שהחמירו את המצב, בנוסף גם כימותרפיה נמצאה כלא יעילה.
היא הגיעה למצב של סכנת מוות, עברה פרכוס בפעם הראשונה בחייה, גילו שחלה החמרה נוספת (סטית קו אמצע) ובצקת קשה במוח.
התחילה כעבור ימים ספורים טיפול באבסטין, לאחר כחודש וחצי של טיפול עברה MRI ולשמחתנו חל שיפור של 50%. במהלך הטיפול נוצר לה פצע פתוח בגוף ולכן הפסיקו לה את הטיפול באבסטין, אז כרגע היא לא מטופלת חוץ מלקיחת סטרואידים ותרופות לפרכוסים.
רציתי לדעת האם שיפור כזה נחשב לשיפור גבוה והאם קרה מצב שהגידול נסוג לגמרי בטיפול באבסטין?
אלו עוד טיפולים ניתן לתת לה במידה וחס וחלילה האבסטין לא יועיל יותר?
ועוד שאלה.. כתוצאה מלקיחת סטרואידים במשך שנה שלמה נהייתה לה תסמונת קושינג. כל הגוף שלה מלא בסימני מתיחה גדולים וסגולים, האם יש טיפול שיכול להעלים אותם?
תודה רבה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת אבסטין - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע05/10/2014תסמונת קושינג- תעלם בהדרגה רק אם יופסקו הסטרואידים
נדיר שגידול יעלם לגמרי אך בוודאי שיש מקרים שתוארו. תגובה של הקטנה ב-50% מאווסטין בלבד היא מאד טובה וצריך לבדוק עם הרופא האם ניתן לחדש טיפול.
במידה שהטיפול יפסיק לעזור אפשרויות הטיפול מאד מוגבלות- ניתן לנסות סוגי כימותרפיה אחרים שחודרים למוח כמו קרבופלטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גיל בר-סלעתה תה23/09/2014
לד"ר גיל בר-סלע
שנה טובה, בריאה ונפלאה.
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר גיל בר-סלע - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע24/09/2014תודה וברכות שנה טובה גם לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה מסוג אדוקרצינומה שלב 4שאלה04/09/2014
אבי בן 59 חולה סרטן ריאה מסוג אנדוקרצינומה שלב 4 . לאחר 2 כריתות וטיפול באירסה שעזר למשך 5 שנים והופסק ע"י האונקולוג. הוחלף לאפיטיניב אשר האחרון כשל.
כעת האונקולוג רוצה להתחיל עם כימו- אלימטה עם קרבופלטין.
האם יש משו אלטרנטיבי ביולוגי שיכול לעזור במצבו?(אולי טרסיבה?) ומה רצוי לאכול ע"מ למנוע את תופעות הלוואי? ומהם תופעות הלוואי בכימו מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה מסוג אדוקרצינומה שלב 4 - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע05/09/2014|שלום
1. טרסיבה לא תעזור לאחר שאיריסה הפסיקה לעזור. התרופות פועלות במנגנון דומה שתאי הגידול פיתחו אליו עמידות.
2. הטיפול המומלץ הוא כימותרפיה בתשלובת שפרטת.
3. תזונה בזמן כימותרפיה צרכה להיות מכוונת לתופעות הלוואי שקשורות למערכת העיכול- שלשול או עצירות, כאבי בטן וכדומה- כך שצריך לראות מה קורה בטיפול הראשון.
4. ברמב"ם ערכנו מחקר בחולים במצבו של אביך וראינו שתוספת זריקות של מיצוי צמח הדבקון (איסקדור) הפחיתו סיבוכים הקשורים לטיפול ותופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר'
שאלה05/09/2014תודה רבה דר' על התגובה. כיצד ניתן להשיג את הזריקה הזו? אבי מתחיל בעוד יומיים את הכימו באלימטה וקרבופלטין. האם זה בסדר לקבל את הזריקה לאחר הטיפול ה1 בכימו? או שרצוי לפני? וכיצד נוכל להשיג את הזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר' - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע06/09/2014ניתן להתחיל בכל שלב.
התכשיר ניתן תחת מרשם רופא ויש לאתר רופא שמכיר ועוסק בכך. אתה תמיד יכול לפנות למרפאה בקיבוץ הרדןף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בזריקות דביקון לבןכהן מימי05/08/2014
דר' גיל בר סלע שלום
מסתמנת אצלי הישנות של מחלת סרטן השחלות ובעקבות כך גם חזרה למתכונת טיפולים כימותירפיים.
במקביל התחלתי להשתמש (בעקבות ביקור אצלך) בזריקות של דביקון לבן.
שאלתי - באיזו מידה אני יכולה להשהות את הטיפולים הכימותרפיים ולתת לזריקות הדביקון לעשות את העבודה המיוחלת של הורדת התאים הסרטניים?
אם כן, תוך כמה פעמים של הזרקות ניתן לראות את השינוי? (כרגע השתמשתי רק בזריקה אחת של 2 מ"ג.
דרך אגב, כפי שציינת המקום אכן אדמומי מאוד אבל גם כואב ורגיש מאוד.
ניכר שחום הגוף עלה וכפי שאני מבינה זה בגבולות התופעות הנורמאליות.
אחרי השימוש בזריקות של 2 מ"ג אני אמורה להזריק 20 מ"ג. האם התופעות או רמת האדמומיות/החום... תשתנה בהכרח?
בברכה ויום טוב
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בזריקות דביקון לבן - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע12/08/2014מימי שלום
ההשפעה המקומית תהיה חזקה יותר בעליה במינון ל-20 מ"ג , אך חולפת.
בהמשך לשיחה שניהלנו במרפאה- בסרטן שחלה אין תרומה לטיפול בחולה בעת עליה בסמן בלבד ללא עדות למחלה בהדמיה, כך שאם המצב עדין כך - אין מה לרוץ לטיפול הכימותרפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום אור וסרטןעידן26/07/2014
רוב המחקרים שמצאתי על הקשר בין זיהום אור לסרטן מתייחסים לעלייה בשכיחות סרטן
השד וסרטן הערמונית.
האם זיהום אור משפיע רק שכיחות הסרטן בשני סוגים אלו בלבד?
אם כן, למה?
אם לא, מה כל/רוב המחקרים עוסקים בהשפעת זיהום אור רק על שני סוגים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום אור וסרטן - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע12/08/2014עידן שלום
השאלה לא ברורה וגם הכוונה: "זיהום אור"??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מגנטי ל-gbm...11/07/2014
האם טיפול מגנטי בסרטן המוח gbm (לא נתיח ומאוד אגרסיבי) יכול להזיק ולגרום להחמרה במצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מגנטי ל-gbm - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע11/07/2014אני לא מכיר את הנושא וקשה להניח שיש מידע בדוק . על פניו איני רואה סיבה למה יחמיר את מצבו של חולה ונראה לי שניתן לנסות אם רוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סרטןברק28/06/2014
שלום,
לאימי אובחן סרטן שד מסוג נדיר SCC CARCIOMA BREAST
הייתי מעוניין לדעת אם מישהו שמע על ריפוי של סרטן מסוג זה
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון סרטן - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע29/06/2014ברק שלום
הבסיס לריפוי בסרטן השד הוא הניתוח. במידה שהגידול מוגבל לשד ובלוטות סיכויי הריפוי טובים ותפקיד הטיפול האונקולוגי הוא להוריד את הסיכון לחזרת המחלה- בסוג סרטן זה צריך לבדוק עד כמה הוא תורם, אך זה אינו קשור לסיכויי הריפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קולונוסקופיה ותזונהאלגרו28/06/2014
לד"ר שלום רב,
אימי אובחנה כסובלת מסרטן המעי הגס- דרגה 3- כשהייתה בת 86. היאנפטרה לפני מספר שבועות לאחר שהמחלה התפשטה לכבד ולחלק מן העצמות.זה המקרה היחיד במשפחה של סרטן המעי הגס.
אני בן 60 וכבר עברתי שתי בדיקות קולונוסקופיה.
הראשונה- לפני 5 שנים- ללא פתולוגיה.
השניה -שעשיתי לפני שבועיים-גם תקינה, אך הרופא כתב: " נמצאו סעיפים בודדים". והמליץ על דיאטה עשירה בסיבים.
שאלותיי:
1- הרופא אמר שאני בקבוצת סיכון וכי עלי לעבור קולונוסקפיה כל 5 שנים. האמנם זה כך?
2- מה הקשר בין מחלת סעיפים ובין אכילת סיבים? האם ניתן לצמצם את הופעת הסעיפים על ידי אכילת סיבים? האם ישנם מחקרים בנושא זה?
3- מהי הכמות המומלצת היומית לאכילת סיבים ומאיזה מקור: האם ירקות, פירות או דגנים?
4- מה דעתך על שימוש במוצר בנפייבר (BENEFIBER) והאם עדיף לשתות תה או כל משקה אחר בתוספת המוצר?
5-לגבי מחלת סעיפים: האם ישנם מאכלים או סוגי מזון שאתה ממליץ לא לצרוך?
בתודה מראש ובאיחולי כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא קולונוסקופיה ותזונה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע28/06/2014אלגרו שלום
הרופא לא ציין שאתה בקבוצת סיכון לסרטן המעי הגס , סעיפים במעי אינם מחלה, אלו התרחבויות מקומיות של המעי שיכולות להיסתם עם צואה ולגרום לדלקת (דברטיקוליטיס) ולכן מומלץ דיאטת עשירת סיבים למניעת עצירות. אינו חושב שזה משנה מהיכן מגיעים הסיבים ואיני מכיר המלצות מוגדרות לכמות הסיבים- ההמלצה בשורה התחתונה היא לאכול תזונה שאינה גורמת לעצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבקון לבןדביר16/06/2014
שלום רב,ברצוני לדעת האם זריקות דבקון לבן יכולות להשפיע על גידולים שמקורם בסרטן קיבה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבקון לבן - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע18/06/2014דביר שלום
הטיפול בדבקון לבן בהחלט יכול לעזור בגידולי קיבה. מחקר ישן שבוצע לפני למעלה מ-30 שנה על 400 חולי סרטן קיבה הראה יעילות דמה לטיפול כימותרפי היסטורי ב-5-FU . הדרך הטובה ביותר היא לשלב את הטיפול בדבקון עם כימותרפיה שמקובלת היום- יכול להפחית את תופעות הלוואי ואולי גם לשפר את היעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המוחלילך02/05/2014
שלום רב,
אחותי בת 25 אובחנה עם סרטן המוח מסוג אסטרוציטומה אנאפלסטית דרגה 3, לא ניתן לנתח את הגידול. עברה הקרנות שלאחריהם חלה הרעה בגידול. צפויה להתחיל טיפול כימותרפי עם טמודל בקרוב. האיחור בטיפול נובע מכך שלפני חצי שנה היא אובחנה עם אפנדימומה דרגה 2 ונמסר לנו שאין צורך בטיפול כימותרפי.
אני יודעת שאסטרוציטומה זה גידול שלא מבשר טובות, במיוחד כשהוא לא נתיח.
אני דואגת מאוד לאחותי, בשבועות האחרונים הראייה שלה הדרדרה והיא התחילה לראות מטושטש גם מרחוק וגם מקרוב, איכות חייה נפגעה מאוד עקב כך, אנחנו עדיין לא יודעים אם הטשטוש נובע מהגידול שיושב באונה הטמפורלית הימנית, מהבצקת בעיניים (שמטופלת על ידי סטרואידים) שנגרמה בגלל הידרוצפלוס (עברה ניתוח שאנט) או כתוצאה מהקרנות.
אני מחפשת המון מידע באינטרנט שיכול לעזור לה או להקל עליה ודרך זה קראתי על ד״ר סטניסלב ברזינסקי שיש לו מרפאה בטקסס.
קראתי שיש לו טיפול יחודי שנקרא antineoplaston ושהוא הצליח לרפא המון חולים עם גידולים מאוד קשים במוח, גם כאלה שלא עברו ניתוח. זה נתן לי איזשהו תקווה שכן אפשר להציל את אחותי. הבעיה שעלות טיפול כזה הוא לפחות 200 אלף דולר(!!!).
1. האם שמעתם על רופא זה ומה דעתם על הטיפול שהוא נותן?
2. אם יש לו הצלחה רבה בריפוי מטופלים ובמיוחד בגידולי מוח אז למה לא מטפלים בכולם בדרך הזו? האם זה עניין כספי?
3. בנוסף.. מה היעילות של טמודל בגידול כזה? מה הוא בעצם עושה? מכווץ גידולים? ״מרדים״ אותם? אנחנו מאוד פוחדים מטיפול כימותרפי ומחכים לחוות דעת שלישית ממומחה שיקבע סופית איזה סוג גידול יש לאחותי.
4. איך אפשר עוד לעזור לה? האם יש תוספים או צמחי מרפא שיכולים לעזור? טיפולים אחרים?
מצטערת על ריבוי השאלות אבל אנחנו מרגישים ממש אבודים לנוכח האבחנה החדשה ובאמת שלא יודעים באיזו דרך ללכת, כי כל בית חולים סומך 100% על האבחנה הפתולוגית ומשאיר אותנו עם לבטים קשים ואנחנו מפחדים שאנחנו מאבדים זמן יקר סביב כל אי הודאות שנוצרה וההמתנה לתשובה סופית.
תודה רבה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המוח - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע04/05/2014לילך שלום
1. אני אישית לא מכיר את הטיפול באנטינאופלסטון. בסקירת הספרות ניתן למצוא בעיתונים של רפואה משלימה בלבד ולא בעיתונים אונקולוגיים, דיווח על סדרות של חולים בעיקר עם גידולי מוח שטופלו בתרופה אשר ניתנת דרך הוריד. כאשר הדיווחים הקלניים מסתיימים לפני 10 שנים ללא המשך- זה מעורר שאלות.
2. טמודל יכול לעזור בגידולי מוח וזו תרופה פעילה- אך תרומתו מוגבלת ביכולת צמצום הגידול ובטווח הזמן- לא תמיד מתן התרופה אכן מבטיח שהגידול ייקטן.
3. אין תרופות מתחום הרפואה המשלימה בגידולי מוח שמראים ניסים ונפלאות- אך ניתן לשלב תרכובת הומאופטית מצמח הרוטה, ניתן לתת זריקות דיבקון לבן ויש עדויות מעבדתיות על תרומה מסוימת לצמח הקנביס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן המוח בהמשך לתשובתכם
לילך12/05/2014קודם כל תודה רבה על תגובתכם.
היכן אפשר לקבל את הטיפול ההומאופתי? ומהי ההשפעה שלו בעצם?
האם מדובר בטיפול יקר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן המוח בהמשך לתשובתכם - תגובה
פרופ משה פרנקל12/05/2014לברור לגבי ד"ר בנרגי שמגיע לארץ ניתן לפנות לאגודת ההומאופתים אם אינני טועה הוא יטפל במספר מקרים בביקור שלו, את התרופות ההומאופתיות ניתן להשיג בבתי מרקחת הומאופתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לחולי לוקמיהשמואל28/04/2014
במשך שנה וחצי עברתי טיפולים כימיים והשתלת מח עצם.לאחרונה התברר שמח העצם החדש אינו מגיב ושוקלים לבצע בי שוב השתלה מתורם אחר.בנתיים עברתי טיפול כימי נוסף.
האם ישנה תזונה מיוחדת שיכולה לשפר את תפקוד הדם ומח העצם? והאם ישנם שייקים מומלצים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לחולי לוקמיה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע29/04/2014שמואל שלום
למייטב ידיעתי אין תזונה מיוחדת שמאוששת את מח העצם- לפחות לא כזו שנבדקה במסגרת מחקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)