מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותאורלי17/12/2013
שלום רב
אשמח מאוד אם תוכלו למחוק את הפרטים האישיים שלי בטעות שלחתי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע17/12/2013אורלי שלום
האינטרנט הוא לא תחליף ליעוץ, אם צריך
מהבדיקות שהעברת יש ירידה מסוימת לא ברמה שמסכנת אותך בספירה הלבנה- איני יודע כמה זמן את אחרי כימותרפיה ובדרך כלל הדברים מסתדרים בעוד מספר ימים
לא מצאתי סיבה לפניה דחופה לאונקולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק מערכת חיסוניתאורלי16/12/2013
שלום רב!
לפני שבועיים גמרתי שישה טיפולים כימותרפים עקב סרטן הרחם הייתי מאוד רוצה לחזק את מערכת החיסונית יש לי חוסרים של ויטמין ד מגנזיום והמוגלובין נמוך שכרגע הוא על 10 ( קיבלתי כבר שלוש פעמים דם בגלל הכימו )חשבתי לקחת ספירולינה אבל ראיתי שלמי שיש רגישות ליוד לא מומלץ האם באמת יכול להזיק לי כי יש לי רגישות ליוד אני לא יכולה להשלים מהמזון כי הקיבה שלי קטנה ( ניתוח שרוול לפני שלוש שנים ) האם יש לכם המלצה לתוסף מזון שיכול לעזור לי בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק מערכת חיסונית - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע17/12/2013אורלי שלום
לאחר סיום טיפולים כימותרפיים יש תקופת התאוששות והיא לוקחת זמן כידוע לך בוודאי. במידה שיש חסרים בהחלט כדאי לקחת מגנזיום וויטמין D וניתן גם לקחת ללא חסר מוכח (מגנזיום יכול לגרום לשלשול). כדאי לבדוק רמות ברזל B12 וחומצה פולית.
הספירולינה כאמור אינה מומלצת לאלו הרגישים ליוד אך כדור המכיל ויטמינים ומינרלים יכול בהחלט לעזור ולהספיק.
מעבר לכך חיזוק מערכת החיסון הוא שם מאד כללי להרבה מאד דברים חלקם עם ביסוס קליני מסוים וחלקם ללא שום ביסוס או רק ביסוס חלקי במעבדה- כך שיעוץ בתחום מחייביעוץ רחב יותר ולא אמירה כללית באתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פריון ובדיקת PSAאאא08/12/2013
בן 52 אני ואשתי בטיפולי פריון אשתי בת 35
מנסים השבחות זרע
בהשבחת זרע נמצאו כדוריות אדומות ולבנות 24.11.2013
האורולוג המטפל הפנה לבדיקות PSA
בדיקה ראשונה=5.9 7.7.2013
בדיקה שניה =7.23 22.7.2013
בדיקה שלישית =5.6 לאחר טיפול באנטיביוטיקה ( דלקת ערמונית ) 1.9.2013
אורולוג המליץ להמשיך בטיפולי פריון עוד כחודשיים
ולאח"כ בדיקה נוספת של PSA
ובהתאם לתוצאות ביופסיה
האם לטפל בכדוריות האדומות ולבנות ואח"כ PSA
ומה בנודע לביופסיה ? האם אפשרי לבדוק U.S דרך רקטום ?
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פריון ובדיקת PSA - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע09/12/2013איציק שלום
על פי הממצאים המתוארים החשד לדלקת של הערמונית שגם מעלה רמת PSA במידה מסוימת סביר יותר מסרטן הערמונית.
המלצות האורולוג להמתין מספר חודשים ולחזור על הבדיקה נראות סבירות.
בכל מקרה ביופסיה מבוצעת תוך ביצוע US רקטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא משקה נוני עבור סרטן כבדאלגרו14/11/2013
לד"ר שלום רב,
אמא שלי, בת 88, סובלת משתי גרורות בכבד. המקור היה גידול במעי הגס שהוסר לפני כשנה וחצי ואולם לאחר חצי שנה מן הניתוח התברר שהגידול- שהיה בדרגה 3-שלח שתי גרורות בכבד בסגמנטים 3, 7-8.זאת בינואר השנה שבה נתגלו הגרורות.
היא מטופלת כבר חצי שנה בפרוטוקול של FORFIRI+AVASTIN פעם בשבועיים. אמנם המרקרים שלה בעליה, ומרקר ה-CEA עלה ל-60 ,אך היא מרגישה טוב והגרורות עצמן לא גדלו כבר מספר חודשים,וזאת, לאחר שתי סדרות של צילומי סי.טי במרווח של 3 חודשים שהראו זאת בבירור.בדיקות הדם והשתן שלה תקינות מלבד ירידה קלה בהמוגלובין ובכדוריות האדומות.היא מטופלת בכדורים נגד לחץ דם וכולסטרול.
שאלותיי:
1-קראתי על משקה הנוני. האם הוא מומלץ במקרה שלה? קראתי שישנן חילוקי דיעות בנושא וישנם כאלה האומרים שבמקרה של נזק לכבד עדיף להימנע ממנו. מה ההשפעה שלו על הטיפול הכימותרפי והאם מיץ נוני יכול להזיק?
2- האם כדאי לתת לה כדורי פרוביוטיקה? אם כן, באיזו כמות?
3- האם עדיף שהיא לא תצרוך עגבניות או חצילים עקב החומציות של הירקות האלה?
4- היא אוהבת מוצרי חלב ושותה חלב. האם עדיף להימנע מצריכת חלב במצב שלה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא משקה נוני עבור סרטן כבד - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע14/11/2013אלגרו שלום
הדיווחים על הפעילות האנטי סרטנית של מיץ הנוני- קיימים ,אך אינם משכנעים במיוחד. מחקרי מעבדה בתאי סרטן ובעכברים- מראים שיפור קל בלבד. מחקר של איסוף מקרים- לא הראה השפעה על סרטן בבני אדם וסך הכל אין ממש מחקר או ידע לגבי השפעתו האמיתית של הצמח או הקפסולות המופקות ממיצוי שלו.
ישנם תאורי מקרים שניתן ליחס רעילות מסוימת לכבד לכמויות מאד גדןולות של מיץ הצמח- אך הנושא אינו ברור עד הסוף. כמו כן תיתכן עליה ברמת האשלגן בדם.
נראה לי שאם סבתך מרגישה טוב- לא הייתי מוסיף לה את מיץ הצמח.
לגבי פרוביוטיקה ניתן לקחת- יכול לעזור בהסדרת מערכת העיכול
במידה שנוקטים בתזונה בריאה שבעיקרה מונעת סרטן- ישנן המלצות להפחית עגבניות וחצילים ממשפחת הסולניים- איני יודע כמה זה רלוונטי למצבה.
לגבי החלב- שמידה שאוהבת, לא הייתי מונע ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על תשובתך המהירה
אלגרו15/11/2013חן חן וכל טוב לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומיורווית12/11/2013
שלוום,
אמא שלי חלטה בסרטן השד היום היא בריאה .
לאחרונה נפלה ושברה את הכתף .במליצו לה להשתמש במומיו .
האים מותר לה להשתמש או שלחולי סרטן אסור .
בתודה
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומיו - תגובה
פרופ משה פרנקל12/11/2013המידע על מומיו מוגבל ביותר ורוב המידע עליו מתבסס על אנקדוטות וחומר שווקי בעיקר בהקשר לחבלות, שברים ופגיעות מפרקים. עד כמה שידוע לי אין מידע לגבי מומיו בהקשר לסרטן שד או מחלות ממאירות אחרות. אני חושב ששימוש בויטמין D מועדף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ לימוןציפי06/11/2013
האם מיץ לימון בבקבוק, שכתוב בו- 100 אחוז טבעי, שווה ערך ללימון טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ לימון - תגובה
פרופ משה פרנקל06/11/2013תלוי ביצרן ואמינותו. מרבית המיצים האלה דורשים בנוסף חומרי שימור (שימי לב לתווית התכולה), כך שזה לא בדיוק זהה למיץ לימון סחוט טרי וטבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירופרקטיקה וסרטןמיכל24/10/2013
שלום למנהלי הפורום..
אני מקווה שאני בפורום המתאים.. רציתי לשאול האם בזמן שאדם חולה בסרטן (שנמצא במעי הגס) הוא יכול לעבור טיפול כירופרקטי או שלא מומלץ?
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירופרקטיקה וסרטן - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע27/10/2013מיכל שלום
במידה שאין גרורות בעצמות ניתן לקבל טיפול כירופרקטי ככל אדם אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלידורון19/09/2013
האים לטרזול יכול להשפיע על גרורה במוח מסרטן שד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע20/09/2013דורון שלום
הלטרזול מונע יצור אסטרוגן בגוף- העדר האסטרוגן מביא להפחתה בפעילות של תאי סרטן השד בכל הקשור לגדילה והתחלקות. כפועל יוצא מזה- לטרזול משפיע גם על גרורות במוח.
כיוון שכניסת חומרים מהדם למוח היא יחסית פחותה בהשוואה לאיברים אחרים- מקובל לתת טיפול קרינתי שנותן את המענה הראשוני לגרורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר גיל בר סלע
דורון20/09/2013בת 80 סרטן שחלות מפושט בעבר(לפני שנתיים)מרקרים יציבים על 30
בסיטי פט התגלה גוש בשד נערכה ביופסיה
סרטן שד רגיש להורמונים.עברה למפוקטומי לפני ארבעה חודשים.
החלה טיפול בלטרזול .חודש לאחר מכן כאבי ראש .הפסיקה את הלטרזול.
לאחר שבועיים שלושה הקלה בכאבי ראש
בסיטי שנערך גרורה באזור הפריאנטלי עים בצקת
החלה טיפול בדקסמטזון מה שגרם להקלה משמעותית בכאבי הראש
נקבע תור קרינה סטראוטקטית
לשאלתי האים יתכן שהלטרזול גרם לגרורה מוות של תאים שיצרו את הבצקת ?
וכדאי להמשיך גם אחרי הקרינה ?
כרגע מסרבת לקחת את הכדור מחשש לכאבי ראש
סליחה על האורך ותודה על ההיתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר גיל בר סלע - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע21/09/2013בצקת נוצרת מהלחץ של הגרורה על רקמת המוח ואינה קשורה ללטרזול. כדאי לחדש את הטיפול וניתן לחכות לאחר הטיפול הקרינתי- אם יש חשש. כמו כן, למרות שלא נראה לי עקרוני- ניתן להחליף את הטיפול ולקחת טמוקסיפן שהוא ממשפחה שונה של תרופות וכך להפיג את החשש מהתרופה ועדיין לקחת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דורון21/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר גיל בר סלע
דורון25/09/2013לאחר קרינה סטרואוטקטית
מתי מותר לחדש מיץ רימונים (ויטמיו c)?
צמח השיבא-ארטימיסין-קראתי מאמר שטען שיש לחכות חודשיים בין הקרנות לבין לקיחת ארטימיסין עיי Dr. Singh האים הקרנה סטראוטקטית יש להתיחס אליה כמו הקרנה רגילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר גיל בר סלע - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע06/10/2013השפעה של קרינה על הרקמות היא מאד מהירה ובכל מקרה ההשפעה על הגידול מגיעה לאפקט מקסימלי לאחר שבועיים. איני מכיר את המוצר ולכן גם לא את השיקולים להמלצות לגבי קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות והתשובה
דורון06/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Haelan 951 לסרטן שד גרורתישולי וייס19/09/2013
האם השימוש בתוסף Haelan 951 מותר לחולת סרטן שד גרורתי מסוג טריפל נגטיב, עם גרורות בכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Haelan 951 לסרטן שד גרורתי - תגובה
פרופ משה פרנקל19/09/2013מדובר במוצר של סויה מותססת, לא ידוע על אפקט נוגד התפתחות גידולית ולא ידועים תופעות לוואי. המרכיב הפעיל הוא גניסטין שבתרביות תאים של סרטן שד מעכב התפתחות אך לא נוסה במטרה זו על בני אדם. בזמנו כשהייתי במד אנדרסון ניסינו להריץ מחקר עם מוצר זה, אך המוצר היה בעל טעם מאד בעייתי ומרבית המטופלים לא הצליחו להתמיד בטיפול עקב כך והמחקר נפסק. לא חושב שיש בעיה מיוחדת עם לקיחה בסרטן גרורתי טריפל נגטיב אך לא חושב שזה התוסף שהייתי מתרכז בו. יש אפשרויות אחרות שניתן לשלב והייתי ממליץ להתייעץ עם רופא באחת מהיחידות לאונקולוגיה אינטגרטיבית שבהן משלבים רפואה משלימה עם הטיפול המקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר טעם בפה עקב טיפול כימותרפיירון12/09/2013
שלום רב,
אמי חולה במיאלומה מזה מספר שנים כרגע מטופלת בתרופות מסוג תילדומיד וקרפילוזומיב. בעקבות הטיפולים יש לה חוסר טעם מוחלט בפה במקרה הטוב וטעם מריר וחמוץ קיצוני במקרה הטוב גם אם אוכלת משהו מתוק.
האם יש משהו שיכול להקל על תופעה זו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר טעם בפה עקב טיפול כימותרפי - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע12/09/2013ירון שלום
זו אכן תופעת לוואי של הטיפול והיכולת לעזור לה מוגבלת.
מבחינה טיפולית ניתן לנסות כדורי גלוטטיון או אבץ לעיתים עוזר (תוספים מוכרים).
מבחינת הטעם ניתן לנסות זנגוויל מסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר טעם בפה עקב טיפול כימותרפי - תגובה
פרופ משה פרנקל19/09/2013הייתי מציע לרכוש ספר בישול לחולי סרטן של רבקה כץ ניתן להזמין ישירות מאמזון. בספר היא מתארת התמודדות עם בעיות בחוש הטעם. לטעם מריר ניתן לתת משהו מתוק כמו סירופ מייפל או סירופ אגבי עם העלאה הדרגתית במינון, לגבי חוסר טעם מוחלט ניתן לתבל במלח ים גם כאן עם העלאה הדרגתית במינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובה, רגועה, בריאה ושמחהפרופסור גיל בר-סלע01/09/2013
לד"ר גיל בר-סלע
שנה טובה, רגועה, בריאה ושמחה.
תה תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר גיל בר-סלע - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע04/09/2013תודה, שנה טובה לך תהתה ולמשפחה
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעונות מונעת סרטן?רעות07/08/2013
שלום,
אני טבעונית מטעמים אידיאולוגיים מזה כשנה. האם זה נכון כי טבעונוצ מונעת סוגים מסויימים של סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות מונעת סרטן? - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע07/08/2013רעות שלום
אין לי תשובה מדעית לתת לך- כיוון שאיני מכיר מחקר אוכלוסיה שאכן בדק זאת. ידוע שתזונה לא בריאה מעלה את הסיכון לסרטן, כך שפועל יוצא הוא שתזונה בריאה מורידה סיכון.
צריך לשים לב שמדובר בהפחתת סיכון ולא במניעה, היו לי מספר חולים בסרטן שאכלו באופן טבעוני. כלומר בריא בהחלט- לדעתי, אך לא "תעודת ביטוח"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימון וסרטן כבדאלגרו23/06/2013
לד"ר שלום רב,
אימי בת 88, ונתגלו בה שתי גרורות בכבד. זאת לאחר ניתוח של כריתת צקום לפני 10 חודשים. מסתבר שהמחלה התפטה לכבד ומטופלת בפרוטוקול של AVASTIN+FOLFOX.
האונקולוג אמר שיעשו הערכה מחדש של מצב הכבד שלה לאחר 6 טיפולים.
במקומות שונים קראתי ששתיית מיץ לימון עשוי לעזור בניקוי רעלים וגם של הכבד.
האם זה נכון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימון וסרטן כבד - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע23/06/2013אלגרו שלום
אמך מטופלת עקב סרטן מעי גס עם גרורות בכבד ומקבלת את הטיפול לו היא זקוקה.
איני חושב ששתיית מיץ לימון "מנקה רעלים" מהכבד ובכל מקרה איני יודע אם בניקוי רעלים את ה מתכוון לכימותרפיה או למצב המחלה בכבד.
לסיכום אין מידע מוסמך ששתית מיץ לימון עוזרת לטיפול במחלת הסרטן. אין מניעה מבחינה בריאותית לשתות מיץ לימון יחד עם טיפולים אונקולוגיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימון וסרטן כבד - תגובה
פרופ משה פרנקל23/06/2013לא ברור כלל אם למיץ הלימון יש תפקיד "בניקוי רעלים או בניקוי הכבד" ואין מחקרים שתומכים בכך. המושג של ניקוי כבד וניקוי רעלים הוא גם בעייתי מאחר ואין כל מדד שמשקף ניקוי כבד. מצד שני, אני לא רואה בעייתיות בשתיית מיץ לימון אך האפקט על מחלת הסרטן במצב אותו את מתארת לא ברור. מה שאנחנו כן יודעים הוא ששתית מיץ לימון כרוכה בספיגת חומרים פעילים הנמצאים בלימון כמו חומר הנקרא לימונין. במחקרי מעבדה יש ללימונין השפעה מעכבת תאי גידול ואף במספר מחקרים בחיות מעבדה נמצא עיכוב של גידולים שונים בעקבות חשיפה לאותו לימונין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dcis ו ALAרינת23/06/2013
שלום רב,
עברתי לפני כשבוע למפקטומי בעקבות DCIS .נותרו שוליים עם DCIS-HIGH GRADE.אני לוקחת ויטמיןC -ESTER 1 גרם ביום,וכן 600 מ"ג של חומצה אלפא ליפואית,האם זו הדרך למניעת התפתחות המצב שלי?נואשת מאוד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dcis ו ALA - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע23/06/2013רינת שלום
מצבך ממש לא נואש. במידה שעדיין יש מחלה בשולי הניתוח- יש צורך בביצוע ניתוח הרחבה וזה הדבר החשוב ביותר לעשות.
לגבי התוספים שאת לוקחת- מטרת הלקיחה שלהם לא ברורה ואיני חושב שהם קשורים למניעת מחלת סרטן.
נראה לי שכדאי לך להגיע לגורם מוסמך שייתן לך יעוץ רחב לגבי גורמים באורח החיים ותוספי מזון שונים שיכולים לתרום למניעה לטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליצטמיה ורהרחל12/06/2013
שלום,
לאחרונה התבשרתי שיש לי פוליצטמיה ורה והבנתי
שבנוסף על ההקזת דם שאצטרך לעבור מדי כמה שבועות, כדאי שאקח אחריות גם על התזונה שלי ואוסיף פעילות גופנית.
ניסיתי להעזר בהמטולוגית שלי אך נותרתי ללא מענה ואני מבולבלת לחלוטין .
איך בוחרים בתזונאי הנכון לי מתוך השפע ( טבעונות, אוכל קר, חם, עם בשר בלי בשר אך עם דגים) .
כל חבר מגיע עם שם של שמן/ פטריה/ מיץ אלוורה שהוא שמע שמרפאת .
מאיפה מתחילים???,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליצטמיה ורה - תגובה
פרופ משה פרנקל12/06/2013שלום רחל,
המידע בנושא מועט, אך בכל זאת יש מספר הנחיות. באופן כללי ניתן להיעזר בספר של ד"ר שרייבר "לא לסרטן" או לפתוח את האתר שלי בפרק על תזונה, אך מאחר ומדובר בהתאמה אישית הייתי מציע לפנות לאחת מהיחידות לאונקולוגיה אינטגרטיבית שמאפשרות ייעוץ תזונתי או דיאטנית בעלת ניסיון בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)