פורום סרטן ורפואה משלימה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופסור גיל בר-סלע
פרופסור גיל בר-סלע
פרופ משה פרנקל
פרופ משה פרנקל
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ משה פרנקל ללא פרסום בפורום
 
  • כירופרקטיקה וסרטן
    מיכל
    24/10/2013

    שלום למנהלי הפורום..
    אני מקווה שאני בפורום המתאים.. רציתי לשאול האם בזמן שאדם חולה בסרטן (שנמצא במעי הגס) הוא יכול לעבור טיפול כירופרקטי או שלא מומלץ?

    תודה רבה מראש :)

    לקביעת תור
    סגירה
    כירופרקטיקה וסרטן

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כירופרקטיקה וסרטן - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    27/10/2013

    מיכל שלום
    במידה שאין גרורות בעצמות ניתן לקבל טיפול כירופרקטי ככל אדם אחר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפול הורמונלי
    דורון
    19/09/2013

    האים לטרזול יכול להשפיע על גרורה במוח מסרטן שד ?

    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הורמונלי

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפול הורמונלי - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    20/09/2013

    דורון שלום
    הלטרזול מונע יצור אסטרוגן בגוף- העדר האסטרוגן מביא להפחתה בפעילות של תאי סרטן השד בכל הקשור לגדילה והתחלקות. כפועל יוצא מזה- לטרזול משפיע גם על גרורות במוח.
    כיוון שכניסת חומרים מהדם למוח היא יחסית פחותה בהשוואה לאיברים אחרים- מקובל לתת טיפול קרינתי שנותן את המענה הראשוני לגרורה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע

    דורון
    20/09/2013

    בת 80 סרטן שחלות מפושט בעבר(לפני שנתיים)מרקרים יציבים על 30
    בסיטי פט התגלה גוש בשד נערכה ביופסיה
    סרטן שד רגיש להורמונים.עברה למפוקטומי לפני ארבעה חודשים.
    החלה טיפול בלטרזול .חודש לאחר מכן כאבי ראש .הפסיקה את הלטרזול.
    לאחר שבועיים שלושה הקלה בכאבי ראש
    בסיטי שנערך גרורה באזור הפריאנטלי עים בצקת
    החלה טיפול בדקסמטזון מה שגרם להקלה משמעותית בכאבי הראש
    נקבע תור קרינה סטראוטקטית
    לשאלתי האים יתכן שהלטרזול גרם לגרורה מוות של תאים שיצרו את הבצקת ?
    וכדאי להמשיך גם אחרי הקרינה ?
    כרגע מסרבת לקחת את הכדור מחשש לכאבי ראש
    סליחה על האורך ותודה על ההיתיחסות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    21/09/2013

    בצקת נוצרת מהלחץ של הגרורה על רקמת המוח ואינה קשורה ללטרזול. כדאי לחדש את הטיפול וניתן לחכות לאחר הטיפול הקרינתי- אם יש חשש. כמו כן, למרות שלא נראה לי עקרוני- ניתן להחליף את הטיפול ולקחת טמוקסיפן שהוא ממשפחה שונה של תרופות וכך להפיג את החשש מהתרופה ועדיין לקחת טיפול.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה על התשובה

    דורון
    21/09/2013

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע

    דורון
    25/09/2013

    לאחר קרינה סטרואוטקטית
    מתי מותר לחדש מיץ רימונים (ויטמיו c)?
    צמח השיבא-ארטימיסין-קראתי מאמר שטען שיש לחכות חודשיים בין הקרנות לבין לקיחת ארטימיסין עיי Dr. Singh האים הקרנה סטראוטקטית יש להתיחס אליה כמו הקרנה רגילה ?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    06/10/2013

    השפעה של קרינה על הרקמות היא מאד מהירה ובכל מקרה ההשפעה על הגידול מגיעה לאפקט מקסימלי לאחר שבועיים. איני מכיר את המוצר ולכן גם לא את השיקולים להמלצות לגבי קרינה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה על ההתיחסות והתשובה

    דורון
    06/10/2013

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Haelan 951 לסרטן שד גרורתי
    שולי וייס
    19/09/2013

    האם השימוש בתוסף Haelan 951 מותר לחולת סרטן שד גרורתי מסוג טריפל נגטיב, עם גרורות בכבד?

    לקביעת תור
    סגירה
    Haelan 951 לסרטן שד גרורתי

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Haelan 951 לסרטן שד גרורתי - תגובה

    ד''ר משה פרנקל
    19/09/2013

    מדובר במוצר של סויה מותססת, לא ידוע על אפקט נוגד התפתחות גידולית ולא ידועים תופעות לוואי. המרכיב הפעיל הוא גניסטין שבתרביות תאים של סרטן שד מעכב התפתחות אך לא נוסה במטרה זו על בני אדם. בזמנו כשהייתי במד אנדרסון ניסינו להריץ מחקר עם מוצר זה, אך המוצר היה בעל טעם מאד בעייתי ומרבית המטופלים לא הצליחו להתמיד בטיפול עקב כך והמחקר נפסק. לא חושב שיש בעיה מיוחדת עם לקיחה בסרטן גרורתי טריפל נגטיב אך לא חושב שזה התוסף שהייתי מתרכז בו. יש אפשרויות אחרות שניתן לשלב והייתי ממליץ להתייעץ עם רופא באחת מהיחידות לאונקולוגיה אינטגרטיבית שבהן משלבים רפואה משלימה עם הטיפול המקובל.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חוסר טעם בפה עקב טיפול כימותרפי
    ירון
    12/09/2013

    שלום רב,
    אמי חולה במיאלומה מזה מספר שנים כרגע מטופלת בתרופות מסוג תילדומיד וקרפילוזומיב. בעקבות הטיפולים יש לה חוסר טעם מוחלט בפה במקרה הטוב וטעם מריר וחמוץ קיצוני במקרה הטוב גם אם אוכלת משהו מתוק.
    האם יש משהו שיכול להקל על תופעה זו???


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חוסר טעם בפה עקב טיפול כימותרפי - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    12/09/2013

    ירון שלום
    זו אכן תופעת לוואי של הטיפול והיכולת לעזור לה מוגבלת.
    מבחינה טיפולית ניתן לנסות כדורי גלוטטיון או אבץ לעיתים עוזר (תוספים מוכרים).
    מבחינת הטעם ניתן לנסות זנגוויל מסוכר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חוסר טעם בפה עקב טיפול כימותרפי - תגובה

    ד''ר משה פרנקל
    19/09/2013

    הייתי מציע לרכוש ספר בישול לחולי סרטן של רבקה כץ ניתן להזמין ישירות מאמזון. בספר היא מתארת התמודדות עם בעיות בחוש הטעם. לטעם מריר ניתן לתת משהו מתוק כמו סירופ מייפל או סירופ אגבי עם העלאה הדרגתית במינון, לגבי חוסר טעם מוחלט ניתן לתבל במלח ים גם כאן עם העלאה הדרגתית במינון.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שנה טובה, רגועה, בריאה ושמחה
    פרופסור גיל בר-סלע
    01/09/2013

    לד"ר גיל בר-סלע

    שנה טובה, רגועה, בריאה ושמחה.

    תה תה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לד"ר גיל בר-סלע - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    04/09/2013

    תודה, שנה טובה לך תהתה ולמשפחה
    גיל

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טבעונות מונעת סרטן?
    רעות
    07/08/2013

    שלום,
    אני טבעונית מטעמים אידיאולוגיים מזה כשנה. האם זה נכון כי טבעונוצ מונעת סוגים מסויימים של סרטן?

    לקביעת תור
    סגירה
    טבעונות מונעת סרטן?

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טבעונות מונעת סרטן? - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    07/08/2013

    רעות שלום
    אין לי תשובה מדעית לתת לך- כיוון שאיני מכיר מחקר אוכלוסיה שאכן בדק זאת. ידוע שתזונה לא בריאה מעלה את הסיכון לסרטן, כך שפועל יוצא הוא שתזונה בריאה מורידה סיכון.
    צריך לשים לב שמדובר בהפחתת סיכון ולא במניעה, היו לי מספר חולים בסרטן שאכלו באופן טבעוני. כלומר בריא בהחלט- לדעתי, אך לא "תעודת ביטוח"

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימון וסרטן כבד
    אלגרו
    23/06/2013

    לד"ר שלום רב,
    אימי בת 88, ונתגלו בה שתי גרורות בכבד. זאת לאחר ניתוח של כריתת צקום לפני 10 חודשים. מסתבר שהמחלה התפטה לכבד ומטופלת בפרוטוקול של AVASTIN+FOLFOX.

    האונקולוג אמר שיעשו הערכה מחדש של מצב הכבד שלה לאחר 6 טיפולים.
    במקומות שונים קראתי ששתיית מיץ לימון עשוי לעזור בניקוי רעלים וגם של הכבד.
    האם זה נכון?
    בתודה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    לימון וסרטן כבד

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימון וסרטן כבד - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    23/06/2013

    אלגרו שלום
    אמך מטופלת עקב סרטן מעי גס עם גרורות בכבד ומקבלת את הטיפול לו היא זקוקה.
    איני חושב ששתיית מיץ לימון "מנקה רעלים" מהכבד ובכל מקרה איני יודע אם בניקוי רעלים את ה מתכוון לכימותרפיה או למצב המחלה בכבד.
    לסיכום אין מידע מוסמך ששתית מיץ לימון עוזרת לטיפול במחלת הסרטן. אין מניעה מבחינה בריאותית לשתות מיץ לימון יחד עם טיפולים אונקולוגיים

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימון וסרטן כבד - תגובה

    ד''ר משה פרנקל
    23/06/2013

    לא ברור כלל אם למיץ הלימון יש תפקיד "בניקוי רעלים או בניקוי הכבד" ואין מחקרים שתומכים בכך. המושג של ניקוי כבד וניקוי רעלים הוא גם בעייתי מאחר ואין כל מדד שמשקף ניקוי כבד. מצד שני, אני לא רואה בעייתיות בשתיית מיץ לימון אך האפקט על מחלת הסרטן במצב אותו את מתארת לא ברור. מה שאנחנו כן יודעים הוא ששתית מיץ לימון כרוכה בספיגת חומרים פעילים הנמצאים בלימון כמו חומר הנקרא לימונין. במחקרי מעבדה יש ללימונין השפעה מעכבת תאי גידול ואף במספר מחקרים בחיות מעבדה נמצא עיכוב של גידולים שונים בעקבות חשיפה לאותו לימונין.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • dcis ו ALA
    רינת
    23/06/2013

    שלום רב,

    עברתי לפני כשבוע למפקטומי בעקבות DCIS .נותרו שוליים עם DCIS-HIGH GRADE.אני לוקחת ויטמיןC -ESTER 1 גרם ביום,וכן 600 מ"ג של חומצה אלפא ליפואית,האם זו הדרך למניעת התפתחות המצב שלי?נואשת מאוד.

    תודה רבה.

    לקביעת תור
    סגירה
    dcis ו ALA

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • dcis ו ALA - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    23/06/2013

    רינת שלום
    מצבך ממש לא נואש. במידה שעדיין יש מחלה בשולי הניתוח- יש צורך בביצוע ניתוח הרחבה וזה הדבר החשוב ביותר לעשות.
    לגבי התוספים שאת לוקחת- מטרת הלקיחה שלהם לא ברורה ואיני חושב שהם קשורים למניעת מחלת סרטן.
    נראה לי שכדאי לך להגיע לגורם מוסמך שייתן לך יעוץ רחב לגבי גורמים באורח החיים ותוספי מזון שונים שיכולים לתרום למניעה לטווח הארוך.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פוליצטמיה ורה
    רחל
    12/06/2013

    שלום,
    לאחרונה התבשרתי שיש לי פוליצטמיה ורה והבנתי
    שבנוסף על ההקזת דם שאצטרך לעבור מדי כמה שבועות, כדאי שאקח אחריות גם על התזונה שלי ואוסיף פעילות גופנית.
    ניסיתי להעזר בהמטולוגית שלי אך נותרתי ללא מענה ואני מבולבלת לחלוטין .
    איך בוחרים בתזונאי הנכון לי מתוך השפע ( טבעונות, אוכל קר, חם, עם בשר בלי בשר אך עם דגים) .
    כל חבר מגיע עם שם של שמן/ פטריה/ מיץ אלוורה שהוא שמע שמרפאת .
    מאיפה מתחילים???,

    לקביעת תור
    סגירה
    פוליצטמיה ורה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פוליצטמיה ורה - תגובה

    ד''ר משה פרנקל
    12/06/2013

    שלום רחל,
    המידע בנושא מועט, אך בכל זאת יש מספר הנחיות. באופן כללי ניתן להיעזר בספר של ד"ר שרייבר "לא לסרטן" או לפתוח את האתר שלי בפרק על תזונה, אך מאחר ומדובר בהתאמה אישית הייתי מציע לפנות לאחת מהיחידות לאונקולוגיה אינטגרטיבית שמאפשרות ייעוץ תזונתי או דיאטנית בעלת ניסיון בנושא.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה
    א.
    27/05/2013

    שלום,
    לאחר לפקטומי ולפני הקרנות. לוקחת לטרוזול , וויטמינים C ו- D , שותה תה ירוק כ- 4 כוסות, לשאלתי , האם אפשר לקחת תוך כדי ההקרנות ?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    28/05/2013

    נראה לי שכדאי לוותר על הויטמין C- שכמובן תלוי איזו כמות לוקחים אך באופן תאורטי מתנגש עם הטיפול הקרינתי

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לדר' גיל

    א.
    28/05/2013

    שלום ,
    אני לוקחת כדור אחד של ויטה קל 600 מ"ג, האם לעשות הפסקה?
    ולאחר ההקרנות מתי שוב לקחת, עם השאר ללא שינוי.
    תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לדר' גיל - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    28/05/2013

    3-4 ימים לאחר הקרינה- אם את באמת צרכה אותו, זה כבר לשיקולך

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר' גיל מודה לך מאד!!!

    א.
    28/05/2013

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע
    דורון
    16/05/2013

    האים בכריתה של גידול בשד (קרצינומה)ללא כימו או הקרנות מפאת גיל ומחלות רקע
    יש יותר סכנה לפיזור תאים סרטניים ?
    קראתי גם שכריתה של הגידול הראשוני עלולה לגרום לשגשוג יתר של תאים סרטניים
    שנותרו למרות שלא רואים אותם בפט סיטי ?
    האים בגידול בשד 3.7 סמ רגיש להורמונים כשברקע סרטן שחלות גרורתי שנסוג
    עדיף לבצע כריתה וטיפול הורמונלי או שעדיף לקבל טיפול הורמונלי להרוויח זמן ואז לבצע כריתה ?
    בת 80
    שאלות קשות לפני ניתוח שד

    לקביעת תור
    סגירה
    לדר גיל בר סלע

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    19/05/2013

    נראה לי שיעוץ דרך האינטרנט מבלי להכיר את החולה- מאד לוקה בחסר, אך אנסה לענות בצורה כללית יותר.
    אין סכנה לפיזור יתר עקב ניתוח. ברוב המקרים אין צורך בקרינה לאחר כריתת שד וטיפול כימותרפי בגידול רגיש להורמונים לאשה בת 80- בדרך כלל לא ניתן. כלומר הטיפול של ניתוח וטיפול הורמוני הוא הטיפול המירבי.
    במידה שסרטן השחלה כעת בהפוגה כדאי לעבור ניתוח. הניתוח אינו מאד קשה ומבטיח אחר כך החלמה מסרטן השד בסיכויים גבוהים מאד.
    במידה שיש מחלה פעילה של השחלה וכעת ניתנים טיפולים כימותרפיים- יש לשקול את הניתוח יותר בכובד ראש.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה על הידע והתשובה המפורטת

    דורון
    20/05/2013

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לאחר למפוקטומי ?

    דורון
    24/05/2013

    תוך כמה זמן מומלץ להתחיל בטיפול ההורמונלי ?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לאחר למפוקטומי ? - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    26/05/2013

    במידה שאין כימותרפיה מומלץ להתחיל עד חודש מהניתוח- כשמרגישים טוב ניתן להתחיל

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה

    דורון
    26/05/2013

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה אגרסיבית בשלב מתקדם
    אברהם
    20/10/2008

    אבי בן 77 וסובל מלימפומה נון הוצ'קין בשלב מתקדם. הוצעו לו טיפולים כימוטרפיים: chop+מבטרה. אנחנו מאוד חוששים ומתלבטים בשל גילו המתקדם ואגרסיביות הטיפול שהוצע וכן לגבי מקום ביצוע הטיפול. אנו גרים באזור חיפה ומתלבטים בין רמבם לבין נסיעות רחוקות לתל השומר. אשמח לקבל ייעוץ בנושא.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה

    ד''ר גיל בר-סלע
    20/10/2008

    אברהם שלום
    הטיפול שהוצע הוא הטיפול המומלץ בלימפומה מדרגה גבוהה HIGH GRADE . אני בטוח שבמינוני התרופות מתחשבים בגילו ומצבו הכללי של אביך. בכל מקרה אנשים בגילו ואף מבוגרים יותר מקבלים טיפולים כימותרפיים ועוברים אותם בהצלחה. הטיפול בלימפומה מבטיח סיכויי טוב לריפויי מלא וחבל לפספס אותו. למיטב הבנתי הטיפול בתל השומר לא יהיה שונה מהטיפול ברמב"ם. חבל על הנסיעות והמרחק וקיימת חשיבות לטיפול בקירבת מקום המגורים, כך שניתן לפנות לבי"ח בו הנך מוכר במידה שיש תופעות לוואי או בעיות אחרות.
    כמובן ניתן להיתמך ולהעזר במגוון דרכים של הרפואה המשלימה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כמה זמן נשאר לחיות ימים?חודשים? בשל

    סילביה
    24/01/2009

    אמי תקבל טיפול של מבטרה מכיוון שהטיפולים שקיבלה הגוף לא מגיב היא בשלב מתקדם הרופאים אמרו לי שאמא תחזיק מעמד בין 5 חודשים לשנה המצב מאוד מדרדר הרבה כאבים בקיבע ורטיבות בבגדים השאלה היא? כמה זמן ימים?חודשים? נישאר לה לחיות? אני מאוד בלחץ ורוצה להספיק להגשים לה את החלומות שלה אבל במצבה קשה אפילו לצאת מהבית בקושי טיפולים אשמח לקבל תשובה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה

    ד''ר גיל בר-סלע
    24/01/2009

    סילביה שלום
    כיוון שאיני מכיר את אימך, כמובן שאיני יכול אפילו לשער מה מצבה ומה תוחלת החיים הצפויה. כדאי לזכור שבהרבה פעמים, טיפול נוסף בלימפומה יכול לעזור גם אם הטיפול הראשון לא צלח. אני בטוח שניתן לטפל בכאבים מהם היא סובלת. כדאי לעבור הערכה מסודרת ולקבל טיפול רפואי בהתאם.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה כנה

    מירב
    23/02/2009

    אבי בן 77 סבל מדמומים. בדיקת CAT מצאה גוש במעי הדק שהוסר בנתוח. האבחנה היא למפומה אגרסיבית. אמרו לו שצריך כימותרפיה כל שבועיים ותוך 3 חודשים הוא יבריא. האם זה נכון? האם הרופאים כנים לגבי פרוגנוזה? מה הפרוגנוזה הצפויה? איך עלי כבת משפחה לנהוג? לגלות אופטימיות? לאפשר לדבר על פחדים? האם הצוות נוהג להסתיר את האמת ולטפח תקוות שוא? האם זה מה שטוב לחולה? אני דואגת לו וחוששת מהסבל הצפוי לו.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה

    ד''ר גיל בר-סלע
    23/02/2009

    מירב שלום
    לימפומה היא מחלה שניתנת לריפוי בעזרת טיפולים כימותרפיים. לא כתבת את סוג הלימפומה במדויק ומידע רפואי נוסף, אך ללא קשר לסוג המדויק קיימים סיכויי ריפוי. חשוב לציין שגם לאחר היעלמות המחלה , היא יכולה לחזור במעקב ואז יש צורך בטיפולים נוספים.
    איני חושב שהצוות מסתיר מכם מידע, אך כמובן יש נטיה אצל כולנו לחזק את הצדדים האופטמיים. כאמירה כללית כמובן שעדיף לדבר על הפחדים כי הם קיימים אצל כולם חולה ומשפחה, ברמה האישית זו שאלה של איכות התיקשורת בינכם.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרוגנוזה ותוחלת חיים

    ד''ר שחר לב ארי
    27/02/2009

    מירב שלום,
    חשובה הבהרה ששאלותיך ושאלות דומות לגבי פרוגנוזה ותוחלת החיים. לא ניתן לדעת לגבי אביך או כל אדם אחר מהי תוחלת חייו. ראשית חציון של תוחלת החיים שאנו מוצאים במחקר אינה יכולה לנבא היכן יהיה אביך על הגרף, ואף במחלה מתקדמת יש "בקצה הזנב" מספר קטן של אנשים ששורדים תקופה ארוכה. שנית מחקרים תמיד מבוססים על מדגם של קבוצת אנשים ששונה מזו של אביך והטיפול הקונבנציונלי והידע של יכולת המטופל לקדם את בריאותו הם שונים היום לעומת מה שהיה קודם לכן.

    כבת משפחה הייתי ממליץ לך מחד להסתכל למציאות בעיניים תוך הידיעה שלא ניתן לדעת באופן מדוייק או ודאי את מהלך הסרטן, ובעיקר להתרכז "בכאן ובעכשיו", כיצד את יכולה לתמוך באביך בהווה. מבחינה נפשית מומלץ מאוד להעזר בפסיכולוגים הקיימים כיום בחלק ניכר מהמערכים האונקולוגים בבתי החולים, וכן מדיטציה כגון שיטת "העבודה" של ביירון קייטי יכולה לסייע מאוד.

    בברכת בריאות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה מסוג diffuse large B cells

    שירה
    06/05/2013

    בגיל 79. מוצע פרוטוקול CHOP + קרדיוקסן + נאופלסטים
    מה תופעות הלוואי בטיפול כזה?
    האם יש ביכולתה של הרפואה המשלימה לתמוך בתופעות הלוואי של תרופות אלו?
    האם בגיל 79 ניתן לסבול טיפולים כאלה?
    עדיין לא ברור רמת החדירה של הלימפומה עוד לא בוצע PET CT

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה מסוג diffuse large B cells - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    06/05/2013

    התיחסות ניתנה בפניה ספציפית, איני רואה צורך לכתוב אותה שוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה מסוג diffuse large B cells
    שירה
    06/05/2013

    בגיל 79. מוצע פרוטוקול CHOP + קרדיוקסן + נאופלסטים
    מה תופעות הלוואי בטיפול כזה?
    האם יש ביכולתה של הרפואה המשלימה לתמוך בתופעות הלוואי של תרופות אלו?
    האם בגיל 79 ניתן לסבול טיפולים כאלה?
    עדיין לא ברור רמת החדירה של הלימפומה עוד לא בוצע PET CTה

    לקביעת תור
    סגירה
    לימפומה מסוג diffuse large B cells

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לימפומה מסוג diffuse large B cells - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    06/05/2013

    הטיפול הכימותרפי יכול להביא לריפוי ולכן מאד חשוב. אני מניח שהוא משולב עם טיפול ביולוגי במבטרה למרות שלא צוין- כדאי לבדוק זאת. במקרה של חשש מתופעות הלוואי עקב הגיל- ניתן להתחיל את הטיפול במנות כימותרפיה מופחתות.
    למיטב ניסיוני- טיפול במוצרים מתחום הרפואה המשלימה יכול לתמוך ביכולת העמידה בטיפולים- ההתאמה של הטיפול המשלים צרכה להתבצע על בסיס אישי ואין מוצר "קסם" ספיציפי שמתאים לכולם.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כימוטרפיה ועשב חיטה
    סמדר
    06/05/2013

    התחלתי טיפול כימוטרפיה בסרטן השד גרורתי. התחלתי לשתות מיץ עשב חיטה מדי בוקר והרגשתי השתפרה וכל תופעות הלוואי נעלמו . האונקולוגית שלי לא כל כך בעד כי לטענתה אין כל הוכחה איך עובד האנזים . האם מגביר יעילות הכימו או שאולי מפחית אותה. מה עמדתכם?

    לקביעת תור
    סגירה
    כימוטרפיה ועשב חיטה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כימוטרפיה ועשב חיטה - תגובה

    ד''ר משה פרנקל
    06/05/2013

    אני לא רואה בעייתיות בשילוב. ההתרשמות שלי היא כמו שאת מתארת ומצביעה על כך שמטופלים מפיקים תועלת מהשילוב. אני מתאר לעצמי שד"ר גיל בר סלע יוסיף את הפרספקטיבה שלו בנושא וגם ישתף תוצאות מחקרים שבצע בשילוב כמותרפיה עם שימוש במיצוי עשב חיטה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כימוטרפיה ועשב חיטה - תגובה - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    06/05/2013

    אין הרבה מחקר על שילוב מיץ עשב חיטה וטיפול כימותרפי. החששות מצד הצוות המטפל יכולות להיות לכל מזון שבשימוש יום יומי.
    באופן קונקרטי המחקר היחידי בתחום בוצע על ידי יחד עם צוות מרמב"ם בחולות סרטן השד בזמן טיפולים. המחקר הראה שבקבוצה שלקחה מיץ עשב חיטה היו פחות בעיות של זיהום או חום גבוה בזמן הירידה בספירות הדם ורמת ההמוגלובין למרות שירדה, היתה מתונה יותר בהשוואה לקבוצת הביקורת. במחקר לא נמצאו יותר חזרות של המחלה או הופעת גידולים אחרים או תגובה פחותה לטיפול הכימי. למרות מספר המשתפים הקטן- 60 במספר, תוצאות המחקר חיוביות והן בעד שימוש במיץ.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע שלום
    דורון
    02/05/2013

    בת 80 לפני שנה וחצי התגלה סרטן שחלות מפושט

    בסיטי התגלה גם תסחיף ראתי והחל טיפול בזריקות קלקסן 100

    לאחר 6 טיפולים בקרבופלטין מחלה נסוגה

    מזה שנה ללא טיפול כימוטרפי רק זריקות קלקסן

    בפט סיטי שנערך לפני חודשיים גוש בשד ימין נערכה ביפסיה

    סרטן שד רגיש להורמונים

    שאלתי איזה טיפול הורמונלי מומלץ במצבה ?

    טומוקסיפן-קראתי שמי שסבל מתסחיף ראתי ויש גם חשד ל cva מ2006 אסור לתת טומוקסיפן

    האים בגלל שהיא מקבלת זריקות קלקסן כן אפשר לתת טומוקסיפן ?

    מעכבי ארומוטז-איזה מומלץ מהם ? {סובלת גם מאוסטופוניה}לקחה 11 שנה פוסולן מזה חצי שנה בהפסקה של פוסולן

    תודה על התשובה והיחס

    לקביעת תור
    סגירה
    לדר גיל בר סלע שלום

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדר גיל בר סלע שלום - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    05/05/2013

    דורון שלום
    דבר ראשון צריך לטפל בסרטן השד על ידי ניתוח וקרינה על פי הצורך.
    לגבי טיפול הורמוני- אכן מעכבי ארומטז, אין עדיפות מסוימת ולטרזול או אנסטרזול שניהם טובים. אוסטופניה בגיל 80 לא צריך להוות גורם מגביל

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
