מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בלט דיסק בצואר מכאיב בפנים?aviv11/01/2008
שלום,
האם בלט או פריצה דיסק בצואר מכאיב בפנים (נימולים בלחי, עקצוצים בחלק אחורע שלהלשון)? אם כן אז באיזה חוליה?
יכולות להיות סיבה אחרת (נוירולוג אומר שנוירולוגית אני בסדר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בלט דיסק בצואר מכאיב בפנים?
ד``ר ליאור מרום11/01/2008בלט \ בקע דיסק צווארי אינו נותן תסמינים כפי שאתה מציין.
סיבה יכולה להיות עצב פריפרי- מציע בכל זאת בדיקת נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירולוג סבור שהדבר נובע מלחץ ב C23
aviv12/01/2008אני סובל מבלטי דיסק ב C34 ו C45 והסימפטומים שתיארתי לעיל צצו לאחרונה. נוירולוג טוען שלא מצא בי תסמינים נוירולוגים, אאג גם לא מצא תסמינים, כירורג פה ולסת גם שלל.
על אילו עצבים משפיע בלט בדיסק C23? רק עד צוואר או גם לראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(שכחתי להגיד תודה בהודעה הקודמת...)
aviv12/01/2008אז באמת תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירולוג סבור שהדבר נובע מלחץ ב
ד``ר ליאור מרום12/01/2008עקצוצים האזור הלשון ולחי אינם קשורים לעצבוב מגבהים אלו, תסמונת כזו מתאימה לפיזור עצבי שמקורו בעצב הטריגמינלי, ששיך לעצבים הקרניאלים
מבלי לפקפק בכישוריו של הרופא, מציע לך להתיעץ גם עם נוירולוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקסייה09/01/2008
האם יש נזק בטיפול בגלי רדיו בפריצת דיסק בL5-S1?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סייה
ד``ר ליאור מרום10/01/2008אין נזק בטיפול גלי רדיו בפריצת דיסק, אך זה לא הטיפול שדרוש.
אולי את מתכוונת לצריבת דיסק ??
גלי רדיו מיועד לטיפול בפסטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולים, נימולים, נימולים..שרה09/01/2008
שלום ד"ר,
אודה מאוד לעצתך.
אני בחורה בת 25, עובדת כ-6 שנים בעבודה משרדית. בחודשיים האחרונים יש לי תחושות נימול די חזקות בשתי הידיים(לא בכפות הידיים), בזרועות, קצת באזור הכתפיים. הנימול מורגש בעיקר בישיבה ולא מורגש בתנועה. יש לי נימול גם טיפה סביב הברכיים. אני גם מתעוררת כמעט כל לילה כי כפות ידיי רדומות(בעיקר בשכיבה על הגב), בימים האחרונים, החלו להרדם לי גם כפות הרגליים וגם מזה אני מתעוררת. ביקרתי תחילה אצל אורתופד, שלא התרשם יותר מדי ואמר שמאחר והבעיה היא ב-2 הידיים, אין מה לדאוג . הוא עשה לי כמה מבחני התנגדות ו..זהו. רופאת משפחה אחת, שלחה אותיו לבדיקות דם ל-B12 ובלוטת התריס וכן לצילום ע"ש צווארי + כתפיים. בשני המקרים תוצאות הבדיקות תקינות לחלוטין. רופאת משפחה אחרת אמרה שמאחר ואין לי נימול בכפות הידיים, הבעיה אינה נוירולוגית ויכולה לנבוע מדלקת בעמוד השדרה. היא רשמה לי אתופן 600 מ"ג ל-10 ימים ואמרה שאם לא יעזור, לחזור לאורתופד. מה דעתך?
סליחה על האורך, מצפה לתשובתך,
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים, נימולים, נימולים..
ד``ר ליאור מרום09/01/2008קשה להתרשם מבלי לבדוק בדיקה מדוקדת.
האבחנה המבדלת רחבה, מציע להמשיך ולברר במסגרת הרפואה הפנימית.
בכל זאת כדאי גם להתיעץ עם נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילוםשואלת07/01/2008
בס"ד
שלום וברכה
אשמח אם תוכל לפענח לי את תוצאות הצילום שלי:
צ. ע"ש מתני
ללא שבר, סובלוקציה, איבוד גובה או הצרות במרווחים הדיסקליים.
מפרקי SI מאד סקלרוטים דו"צ.
(הצילום נעשה בשל כאבי תופת שתוכפים אותי מידי כמה חודשים מהגב התחתון ועד הברך מאחור, כאבים שהחלו מאז הלידה מלפני 4 שנים כמעט).
אשמח גם לדעת מה פירוש המילה "סקלרוטים".
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום
ד``ר ליאור מרום07/01/2008הכוונה שישנם שינויים עם הסתידויות במפרקים בין עצם העיצה לעצמות האגן- יתכן וזה גורם לכאב.
לשם התאמה קלינית תזדקקי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת אצל נערה. דחוף.סרי07/01/2008
לאחותי בת ה14 וחצי (בריאה בד"כ, מלבד אנמיה כרונית) יש רגל שמאל ארוכה ב2 ס"מ מרגל ימין, הדבר גרם לסקוליאוזיס באיזור גב עליון ( עמוד השדרה בולט החוצה באותו האיזור).
הרופאים ממליצים רק על שימוש קבוע בספידות אורטופדיות, המחייבות נעליים אורטופדיות מיוחדות.
האם יש דרכים לטפל בבעייה? לפתור אותה? שמענו על שיטת ייליזרוב שמטפל באמצעות הארכת פרקים, אך הטיפולים הללו נפוצים רק ברוסיה, ונשמעים קצת מסוכנים.
נשמח לכל עצה והפנייה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת אצל נערה. דחוף.
ד``ר ליאור מרום07/01/2008שיטת איליזרוב אינה פותרת בעיות בעקמת.
אחותך תזדקק לבדיקה אצל אורטופד שאמור לקבוע האם הבעיה כתוצאה מאי שיוויון אורך גפיים או עקמת.
במידה וישנה עקמת- הטיפול אצל מומחה עמוד שדרה.
במידה וישנו קיצור גפיים- הטיפול אצל אורטופד כללי שמתמחה בטיפול בבעיות הארכת גפיים.
ישנן מקרים משולבים, אך לשם כך , כאמור תזדקק לבדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון07/01/2008
יש לי הרבה מאוד כאבים בגב התחתון. מבדיקות של אורטופדים נמצא שיש לי בלט דיסק באחת החוליות הגב התחתון אך בלט זה הוא נתון מולד. היום אני בת 41 לאחר לידה של תאומים לפני 5 שנים. לאחר הלידה המצב החמיר. לפחות 4 פעמים בשנה הגב נתפס ואני משתמשת כמעט באופן קבוע בויוקס פורטה.
הרופאים ממליצים על תרגילים לחיזוק שרירי הגב התחתון ועל ירידה במשקל. ברצוני לשאול
א. מהו בלט הדיסק והאם לדעתכם הוא הסיבה לכאבים
ב. מהו סוג הפעילות המומלץ לחיזוק שרירי הגב התחתון האם מה שמוצע בסטודיו C יכול להתאים לצורך זה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סיון
ד``ר ליאור מרום07/01/2008ראשית, לא ברור מדוע את משתמשת בתרופה שהוצאה מסל הבריאות??
לא ניתן לענות על שאלה א' ללא בדיקתך ובחינת הצילומים.
כנ"ל לגבי שאלה ב'- אנני מדריך כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלייזר עבור פריצה/בלט דיסקaviv05/01/2008
שלום,
ראיתי כי ישנם מספר מכונים בעולם (ארה"ב, רוסיה) הנותנים טיפול בלייזר עבור פריצה/בלט דיסק.
http://www.laserspineinstitute.com או www.orthospine.ru
הטיפול מכיל חשיפה של הדיסק ללייזר והקטנת הלחץ ע"י כך. אולם בארץ לא מצאתי.
האם זהו טיפול חדשני? מה ידוע על שיטה זו בהשוואה לשיטות מקבילות כגון קובלציה?
האם היא מתאימה גם לבעיות בדיסק צווארי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מנחם
ד``ר ליאור מרום05/01/2008מה שמתואר באתר האמריקאי הוא פרוצדורה שמבוצעת גם בישראל, לדעתי מבצעים אותה בצורה דומה בביה"ח שיבא. כל הענין הוא דיסקטומי בצורה ארטרוסקופית. ישנם חסרונות ויתרונות לשיטה זו.
החסרון העקרי הוא בראיה הדו ממדית של שדה הניתוח, ושדה ניתוח מאוד צר.
בשיטה זו משתמשים בצורב במקום הוצאה מכנית של הדיסק הבולט.
השיטה אינה כמו קובלציה, והיא די דומה למיקרודיסקטומי- שבה משתמשים במיקרוסקופ דרך חתך קטן בעור (1.5-2 ס"מ) רק שהיתרון במיקרודיסקטומי הוא ראיה תלת מימדית דרך מיקרוסקופ עם כל היתרונות בעבודה.
מבחינת תוצאות : בטווח הארוך התוצאות דומות, כל זאת בהנחה שהמטופל מתאים לשיטה שבה נבחר להיות מטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אוכל לדעת אם מצבי מתאים לשיטה?
מנחם06/01/2008תודה על התשובה,
כיצד אוכל לדעת אם מצבי מתאים לשיטה? אל מי עליי לפנות.
האלטרנטיבה היחידה שמציעים לי כרגע היא ניתוח החלפת דיסק (ויש לי שלושה כאלה להחליף בצוואר...)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אוכל לדעת אם מצבי מתאים לשיטה?
ד``ר ליאור מרום07/01/2008כל מה שכתבתי לעיל מתיחס לדיסק מתני- ולא צווארי.
במידה והבעיה צווארית, אין בארץ למיטב ידיעתי משהו שעוסק בשיטה זו , אך ממאמרים ניתן להסיק שהשיטה לא מאוד מוצלחת.
לגבי החלפת דיסק צווארי, אשמח ליעץ לך, אך לשם כך תזדקק לבדיקה ואצטרך לראות את בדיקת MRI.
לא מקובל לבצע החלפה בו זמנית של 3 דיסקים צוארים !
מציע לך לשקול היטב את הענין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שלום, יש פה צילום צוואראמנון..03/01/2008
האם תוכל לחוות דעתך?
http://www.siz.co.il/up/dhemj3zzdgkj.jpg
http://www.siz.co.il/up/yfjjyhyjz2y2.jpg
הכאבים בצוואר מאחורנית
והראש כבד.
הרופא ששלח אותי לצילום אמר שאין כלום.
שלח אותי לכירופרקט שלא עזר לי.
עכשיו הוא מנסה עם זריקות וולטרן. שהבנתי שזה לא מומלץ כ"כ..
מה אפשר לעשות, האם אתה רואה משהו בצילום.?
תודה על כל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: BOOO
ד``ר ליאור מרום03/01/2008צילום נראה תקין, לא ניתן לבצע אבחנות דרך האינטרנט, תזדקק לבדיקה אצל מומחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל הוא 20+
אמנון..04/01/2008זה עדיין תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרודיסקוטומי בפריצה גדולהיובל01/01/2008
אני הולך לבצע ניתוח בדיסק L4-L5 הרופאים עד כה הציעו לי כריתת דיסק "קלאסית" בטענה שמדובר בפריצה גדולה . לפני שאני מבצע ניתוח גדול - כי הסבל הוא רב ברצוני לשאול
האם טיפול אנדוסקופי יכול להצליח?
פרטי המקרה :
אני גבר בן 37 סובל כמעט שנה מכאבים ברגל ימין מתחת לברך ובגב תחתון ימני.
בדיקת CT ממאי 2007 - בלט דיסק L3,L4,L5 עם הצרות הטעלה ולחץ על השק.
בדיקת MRI מנובמבר - שינויים ניווניים בדיסק L4-5 עם פריצה אחורית ומטה גדולה הלוחצת על השק , יותר צידו הימני ונמשכת מטה עם רצסוס לטרלי של L5 וכאן לוחצת השורש L5 ימין.
בגובה L5 - S1 בלט אחורי ומעט לימין הלוחץ מעט בשורש RT-S1 במוצאו מהשק.
סיומת חוט תקינה.
מוח עצם חוליתי תקין.
סיכום - פריצת דיסק גדולה L4,L5 .
טיפול שמרני - כירופראקט ופיזוטראפיה לא הצליחו.
זיריקות אפידורל מקלות למספר שבועות.
בדצמבר 3 זריקות תחת שיקוף – לא עזרו כלל. יש חסרים נירולוגים קלים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליובל
ד"ר מרום01/01/2008יש להבדיל בין מיקרודיסקטומי לבין אנדוסקופיה, אלו הם שתי שיטות שונות לחלוטין.
כעקרון, אין כל התווית נגד לבצע מיקרודיסקטומי עקב דיסק גדול.
לי אישית יצא לנתח פריצות דיסק ענקיות בשיטת מיקרודיסקטומי.
מיקרודיסקטומי מחייבת שליטה במיקרוסקופ ושימוש בטכניקה זעיר פולשני- רב המנתחים אינם שולטים בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היתרונות והחסרונות של כל שיטה ?
יובל01/01/2008מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף?
ד``ר ליאור מרום02/01/2008לא ניתן לאמר עדיף משום שלכל מנתח יש את השיטה בה הוא עובד.
למיקרודיסקטומי אין שום חסרונות על כל פני כל שיטה אחרת, להיפך, עקב שימוש במיקרוסקופ התאורה וההגדלה מצוינים.
באנדוסקופיה- הראיה הינה דו ממדית, ישנה הגבלה כלשהיא מבחינת ראית שדה הניתוח יחסית למיקרודיסקטומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות ועקצוציםomer221001/01/2008
שלום .
כרקע אציין כי אני בן 41 בריא בדר"כ למעט פריצת דיסק C-5 C-6 שצוין בMRI כי קיים לחץ על מערכת העצבים.
c5-c6 בקע שמאלי ופורמינלי שמאלי וזיז פורמינלי שמאלי בינוני עם לחץ בינוני על חוט השידרה ושורשי שמאל
c6-c7 בקע וזיז פורמינלי ימני בינוני עם היצרות תעלת שורש ימנית
מזה מספר חודשים יש לי מעין כאבים , דקירות וכאילו צריבות מהברך עד כמעט כף הרגל כולל החלק האחורי של השוק של הרגליים.
כמו כן לעיתים קרובות ואפשר לומר שבמהלך כל היום הכאבים הם גם בגב בחלק השמאלי , גם מעין דקירות / צריבות / עקצוצים כאלו
כשאני שוכב כמעט וזה לא קורה , אבל בישיבה ובהליכה אפשר לומר שכמעט כל הזמן.
לפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם מקיפות שיצאו סה"כ בסדר.
זה מאוד מפריע לי ביום יום .
ממה זה יכול לנבוע ? לאיזה רופא ללכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעומר
ד"ר מרום01/01/2008לפי הכתוב, לא נראה שממצאי MRI תואמים את התלונות שאתה מציין
מציע לך להבדק על ידי מומחה לעמוד שדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרוןמוטי30/12/2007
שלום, האם מזרון רך מדי אינו בריא לגב? אני רוכש מזרון ואני רוצה משהו שיהיה לי טוב לגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למוטי
ד"ר מרום31/12/2007ענין המזרון הוא אוביקטיבי בלבד- קח אתמה שנוח לך ואל תתפתה לפרסומות עם "כותרת" אורטופדית של סוחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי קרסולlian26/12/2007
הרבה פעמים כשאני הולכת הרבה יש לי כאבים באיזור השוק התחתונה והקרסול. חשוב לצין כי היה לי נקע בעבר במקום זה. האם יש קשר ומה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי קרסול
ד"ר מרום31/12/2007נא הפני את שאלתך לפורום אורטופדיה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב שנמשך כבר חצי שנה*24/12/2007
כבר חצי שנה בערך יש לי כאב בשרירי הגב, בין השכמה ועמוד השידרה.
ההרגשה היא של שריר תפוס, אך הוא לא משתחרר.
לעיתים זה כואב יותר, בעיקר כאשר אני נושאת דברים כבדים על הגב או בידיים. הייתי אצל פזיותרפיסט שאמר לי שזה חוסר איזון בחוליות, אך הוא איזן כביכול את החוליות והכאב ממשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב שנמשך כבר חצי שנה
ד``ר ליאור מרום24/12/2007תצטרכי למצוא את הכירופרקטור המתאים לטיפול בבעיה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיתעדן22/12/2007
לפני 5 שנים היתה לי פריצת דיסק בL5-S1 , טופלתי באלכסנדר וחמש שנים היה בסדר. לאחרונה, אני מרגישה הקרנה חזקה על רגל ימין? נאמר לי שזה סיאטיקה. בלילה השכיבה ובישיבה אין כאבים רקר בעמידה?
שאלתי, ניתן לזהות פריצה חוזרת באמצעות צילום רנטגן(אני לא רוצה להרבות בהקרנות)האם טיפול תרופתי עשוי להחליש את הדלקת, ואם לא ארי כמה זמן הדלקת נראגעת ללא תרופות ורק בטיפולי אלכסנדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדן
ד``ר ליאור מרום23/12/2007לא ניתן לזהות פריצת דיסק בצילום רנטגן.
טיפול תרופתי עשוי להקל על הכאב, כל השאר בגדר השארה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בכף ידרפי19/12/2007
עקב כאבים בכתף שמאל, נשלחתי לבצע MRI שתוצאותיו:
C4-C5 דיסק ניווני מוצר עם דלת אחורי דיפוזי הלוחץ על קדמת הקורד במידה קלה. הקוטר הסאגיטלי של התעלה בגובה הדיסק 9 מ"מ. הפורמינות פתוחים.
C5-C6 דיסק ניווני מוצר. נראים שינויים שומנים בלוחיות הדיסקליות של החוליות הסמוכות על רקע ניווני. בלט אנולוס דיפוזי לוחץ מעט על קדמת הקורד יותר משמאל. קוטר סאגיטלי של התעלה בגובה הדיסק 9 מ"מ. הפורמינות פתוחות.
הכאבים פחתו לאחר שימוש באטופן 400 אך נותרה בעיית נימול לאורך זרוע יד שמאל + 3 אצבעות כף היד.האורטופד שלל מילופתיה ובהקשר לנימול הציע פיזיוטרפיה ( לא עזרה) או טיפול כירופרקטי- הטבה מועטת.
מה ניתן עוד לעשות ע"מ להקל על תופעת הנימול.?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בכף יד
ד``ר ליאור מרום19/12/2007יש תחילה לנסות למצוא את מקור הנימול, כדאי לשקול EMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול כף יד
רפי19/12/2007תודה על התשובה המהירה.
עברתי EMG - אשר הראה רדיקולופטיה קלה C7 וללא סמני CTS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לרפי
ד"ר מרום20/12/2007לא מומלצת התערבות ניתוחית במקרה כזה, ניתן לנסות טיפולי מתיחה צווארית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)