מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופידבק לגבאיתי12/10/2007
שלום, האם קיים מכשיר ביופידבק המאפשר קבלת חיווי לגבי היציבה? האם הוא נייד/אישי או קיים רק במרפאות? ואם יש כזה היכן ניתן להשיגו או לקבל אינפורמציה עליו?
תודה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופידבק לגב
ד``ר ליאור מרום12/10/2007לצערי, אנני יכול לעזור משום שאין זה התחום בו אני עוסק.
מציע לפנות לפורום כירופרקטיקה או מרפאים אלטרנטיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי?עדינה11/10/2007
שלום רב.
בששת השבועות האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים ברגל. לפני 20 שנה היתה לי פריצת דיסק, ואכן MRI הראה פריצות ב-L4-L5 ו-L5-S1. פיזיותרפיה אינטנסיבית לא הועילה, וגם דיקור סיני וכדורים אנטי-דלקתיים (ארקוקסיה) לא עוזרים במיוחד.והמליצו לי לעשות זריקת אפידורל לעמוד השדרה.
ביקרתי אצל אוסתיאופט ששמע את הסיפור והכריז "הסימפטומים שלך לא מתאימים לגמרי לפריצת דיסק, לדעתי יש לך גם ואולי בעיקר Piriformis Syndrome (הכאבים החזקים התחילו יומיים אחרי טיפול שיניים בו מצאתי את עצמי כולי מכווץ ורועד מהכאב).
האם יש דרך טובה לזהות האם מדובר בכאבים בגלל פריצות הדיסק או בגלל הפיריפורמיס (או שניהם)? תודה, עדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדינה
ד``ר ליאור מרום11/10/2007מציע ללכת להבדק אצל מומחה עמוד שדרה, הוא בודאי יוכל לאמר על סמך בדיקה פיזיקאלית ומעבר על ההדמיה ,לקשור את הנתונים ולדעת האם מדובר בממצא עקב דיסק או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת כאב צווארי בחשיפה לקורעידו09/10/2007
שלום,
בן 34, בריא בד"כ, מזה כחודש סובל מפריצת דיסק C5-6-7 עם לחץ על השק הדוראלי (עפ"י CT ולא MRI) וכאב באיזור הצוואר וכאב מוקרן למרפק שמאל, נימול באצבעות 4,5 (יד שמאל).
שאלתי- שמתי לב שיש החמרה בכאב עם חשיפה לקור (בעיקר- מזגנים). האם יש הסבר לתופעה? האם יש רעיונות לטיפול?(מלבד הימנעות ממזגן- דבר שהוא בלתי אפשרי- בחנויות, קניונים וכו')
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת כאב צווארי בחשיפה לקור
ד``ר ליאור מרום09/10/2007ההסבר הוא כמו כל תופעה פיזיקאלית של חום וקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקomer221007/10/2007
אני סובל מאוד מזה כשנתיים מכאבים עזים בידיים כולל הרדמויות ידיים.
טופלתי פעמיים (כל פעם כ 10 טיפולים) בכירופרטיקה , מה שהעביר את הכאב ניתן לומר כמעט לחלוטין.
ביצעתי mri ולהלן התשובה :
c5-c6 בקע שמאלי ופורמינלי שמאלי וזיז פורמינלי שמאלי בינוני עם לחץ בינוני על חוט השידרה ושורשי שמאל
c6-c7 בקע וזיז פורמינלי ימני בינוני עם היצרות תעלת שורש ימנית
לפני כשבועיים החלו שוב כאבים של הצוואר , הכתף , דקירות באזור הברכיים.
ברמה שאני לא מצליח לנהוג , לתפקד , לישון בלילה
מה אתה מציע לי ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: omer2210
ד``ר ליאור מרום07/10/2007קשה להציע לך פתרון ללא בדיקתך באופן קליני, על מנת לקשור בין ממצאי MRI והתלונות ולממצאים בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף ימין לאחר ניתוח צוואריאריק05/10/2007
עברתי ניתוח בעמוד שדרה צווארי.
לאחר שנתיים אני מרגיש יותר כאבים בכתף שמאל המקרינים ליד שמאל
ומקרינים תחושת עמימות ביד כולל כאבי ראש.
האם יכול להיות קשר בין הדברים .
כ"כ יש כאבים בחזה שמאל
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף ימין לאחר ניתוח צווארי
ד``ר ליאור מרום05/10/2007באופן עקרוני , יכול להיות קשר אולם תצטרך לעבור בדיקה אצל המנתח שימליץ קרוב לודאי על בדיקת CT או MRI צווארי.
האבחנה המבדלת כוללת גם: בעיות כתף, בעיות נוירולוגיות אחרות שאינם קשורות לניתוח שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה לנתחצביקה05/10/2007
שלום
מזה כ 8 חודששע"ים אני סובל מהרדמות של הידיים נימול בחלק מגוף וברגליים וחוסר יכולת ללכת
באופן רגיל זה מתבטא בכשל בהליכה מהירה והתעיפות
במהלך התקופה הזו עשיתי בדיקות מקיפות נאורולוגיוליות קרדיולוגיה בתחומים אלו הבדיקות
נמצאו תקינות
ע"פ המלצות הבעייה שנמצאה אצלי היא בעמוד שדרה צווארי וגביואין מנוס מניתוח
עמוד שדרה צווארי
נמצא היצרות של תעלת השדרה בע"ש צווארי תחתון עם בלתי דיסק מאוד משמעותיים
בגבהים C7 - C6 C6-C5 היצרות בינונית גם בגובהה C5 -C4
בעמוד שדרה גבי
נאמר לי שקיימת בעייה נדירה וע"פ הידוע אין נסיון בארץ בסוג ניתוח כזה
שאלות : ע"פ התאור האם אין מנוס מניתוח בע"ש צווארי ומה רמת הסיכון
2 האם אין בארץ ניסיון בניתוח ע"ש גבי ןאם יש האם אפשר לדעת את שם המומחה
תודה מראש על ההיתיחסות
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: צביקה- האם חובה לנתח
ד``ר ליאור מרום05/10/2007אשמח ליעץ לאחר שאראה את הדמית ה MRI הצווארי,
עושה הרושם לפי תאור מצבך שאכן קיים לחץ באזור הצווארי, ובמקרים כאלו ההמלצה היא לנתח, אולם כל מקרה לגופו.
לגבי עמוד השדרה הגבי, קשה לי להאמין שמומחה לניתוחי עמוד שדרה יותיר אותך בהרגשה כזו, אולם לא ספקת מספיק פרטים כך שקשה לי להתיחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועמד לניתוח כריתה של פריצת הדיסק השגור מינצר04/10/2007
בעקבות מימצא חד משמעי ב-MRI וחסרים נוירוליגים ברגל אני מועמד לניתוח של כריתת פריצת הדיסק בתוספת השלת "ספיסר"
האם יש איזה מאמר על השיטה הניתוחית הזו שיכול לעזור לי להבינה (אני קורא גם באנגלית בתנאי שזה עם ניקוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גור מינצר
ד``ר ליאור מרום05/10/2007אני מציע להיות זהיר עם הוספת " משתל" לצורך כריתת דיסק.
ברב רובם של במקרים , אין שום צורך להוסיף משתלים עקב פריצת דיסק והניתוח המומלץ הוא מיקרודיסקטומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרהחמוד<צ><ה30/09/2007
שלום,
רציתי לישאול האם אפשר למתוח את עמוד השדרה ובאיזה דרכים?..
למתוח על מנת לגבוה [ "להוסיף סנטימטרים" ]
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חמוד<צ><ה
ד``ר ליאור מרום30/09/2007לא ידועה לי כל דרך כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםסתם אחת..29/09/2007
אני ליאור בת 16 ועברתי לפני כשנה ניתוח לתיקון עקמת...
כתוצאה מזה יש לי עכשיו מוטות בעמוד השידרה שמפריעות לי ומגבילות אותי מכל מיני פעילויות.
אני מעוניינת לדעת אם ניתן להוריד את המוטות האלה , מה הסיכונים , וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאור
ד``ר ליאור מרום29/09/2007באופן עקרוני, ניתן להוציא את הקיבוע אך צריך לבדוק היטב האם ישנו איחוי והאם הסתיימה הגדילה.
זה כרוך בניתוח נוסף, פחות קשה מהראשון.
מציע להתיעץ עם המנתח אודות האפשרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בגב עליוןמירב29/09/2007
בלט אחורי c4 c5 במרווח מרכזי עם לחץ על השק .במרווח c5 6 רוחב תעלה מרכזית 9.8 מ"מ היצרות קשה בין חולייתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירב
ד``ר ליאור מרום29/09/2007מה השאלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה רוחבית בחוליה L2עדי28/09/2007
דר' מרום שלום רב.
אימי בת 80 נפלה באפריל 2007 מאז היא עם כאבי גב ביצענו CT שהראה שבר ישן בL4 בלטי דיסק ב L4-L5 במיפוי עצמות יש קליטה רוחבית בחוליהL2 בחודש האחרון יש החמרה בכאבים היא נבדקה אצל אורטופד ובצילום רנטגן ראה שבר בחוליה T12 עם cleft שלא היה קיים ב CT. האורטופד המליץ לה לעשות הזרקה של דבק לחוליה (vertebroplasty D12) הבנו שיש סיכון של השתתקות עם בזמן ההזרקה יש דליפה של הדבק מחוץ לחוליה שמטופלת. רציתי לדעת אם אפשר לקבל קצת יותר פרטים על הזריקה הזו על ההשלכות שלה, עד כמה היא משפרת את אורח החיים ולכמה זמן היא תקפה האם אתה ממליץ על זריקה כזו או האם יש אלטרנטיבה אחרת לשיפור איכות החיים ולהפחתת כאבי הגב החזקים כל כך.
בתודה מראש:
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדי
ד``ר ליאור מרום28/09/2007הטיפול בטכניקה שהוזכרה יעיל במקרים מאוד ספציפים.
יש לוודא שאכן חוליה ספציפית היא הגורם לכאבים, ובודאי שצילום פשוט אינו יכול להעיד על כך !!
יש לוודא שישנה התאמה מלאה בין מיפוי עצמות, משך הכאבים ומיקומם, CT או MRI תקפים.
במידה ואין התאמה- אין לטפל בצורת הזרקת צמנט , וצריך למצוא מה מקור הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןלאה28/09/2007
ד"ר מרום ליאור שלום רב !!!
בהמשך להתייעצותי עימך בפורום מיום 26-09-2007 ברצוני להודות לך על תגובתך והתייחסותך שבינידון.
האם יכול להיות שבעקבות הממצאים אני חשה כאבים בשוקיים בעיקר ברגל ימין מעין תחושה של שריר מתוח והאם זהו כאב רדיקולרי מהגב או נובע כתוצאה מחוסר זרימת דם לרגליים ?
בתודה מראש ובברכת חג שמח,
לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לאה
ד``ר ליאור מרום28/09/2007האבחנה המבדלת בין כאב ממקור רדיקולרי לבין כאב ממקור חסימתי זקוקה לתמיכה על ידי בדיקות נוספות כגון דופלר גפיים תחתונות.
לאחר מכן ניתן יהיה לאושש אבחנה זו או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח גבדני26/09/2007
שלום רציתי לשאול אם יש סיכונים גדולים בניתוח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דני
ד``ר ליאור מרום26/09/2007שאלתך מאוד כללית ומאוד לא מדויקת, ישנם עשרות סוגים של ניתוחי עמוד שדרה ולכל אחד מהם לפי מורכבותו ישנם מספר סיכונים, חלקם בשכיחות מאוד נמוכה וחלקם בשכיחות יותר גבוהה.
תלוי כמובן מה גילו של המנותח.
כל האמור לעיל נלמד מנסיון של שנים רבות ברחבי העולם ומנסיונם של מנתחים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה שנה וחצי סובלת מכאב גב תחתוןלאה26/09/2007
ד"ר מרום ליאור שלום רב !!!
אני בת 32 ולפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מכג"ת שהתחיל בעקבות תחושת רדימות והיפואסטזיה ברגל ימין וגב תחתון ואח"כ כאב חד בגב התחתון. הופניתי לביצוע CT ו MRI עמוד שידרה תחתון.
רצ"ב תוצאות בדיקת CT מ - 05/2006 :
סריקה מגובה L1-S3
L3-L4, L2-L3: בלט דיסק קל ללא לחץ על התעלה או הפורמינות.
L4-L5 : פריצת דיסק בינונית ולחץ קל על התעלה. היפרטרופיה קלה של הפלבום.
L5-S1 : בלט דיסק קל ללא לחץ
רצ"ב תוצאות בדיקת MRI מ - 11/2006:
עמוד השידרה תקין ללא עדות לשברים, פריקות או שינויים הרסניים בחוליות.
התעלה הספינלית ברוחב תקין.
בגובה L4-L5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק, ללא לחץ על השורשים.
פרט לכך אין עדות לבלטי דיסק אחרים או לחץ אחר על שק או שורשים.
קונוס תקין בגובה L1
לסיכום:
לא הודגמה פתלוגיה לוחצת משמעותית.
עברתי טיפולים אלטרנטיביים, צריבת דיסק ו 2 זריקות אפדירוליות לא תחת שיקוף.
שאלותיי הן:
1) איזו בדיקה יותר מדוייקת CT או MRI, והאם ייתכן שאין קורלציה מוחלטת בין שתי הבדיקות?
2) האם בעיות של דיסקים יכולות לגרום להיצרות תעלת השידרה ?
3) אני סובלת בעיקר מכג"ת עם כאבים בשוקיים מעין מתיחת שרירים בשוקיים. האם הכאבים
ברגליים ובשוקיים הם מהגב?
4) על אילו טיפולים נוספים הינך ממליץ לי והאם עליי לשקול אופציה ניתוחית היות והכאבים מפריעים
לי בתפקוד היומיומי.
5) במידה וארצה להגיע אליך לביקור והתייעצות איך ניתן לפנות אליך ?
*** אודה לך מראש על היענותך ותשובתך בנידון.
בברכת חג שמח,
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון
ד``ר ליאור מרום26/09/2007בהקשר הזה, MRI מדויק יותר. הפענוח הינו תלוי מפענח שלעיתים מגדירים מעט שונה ממצאים דומים.
בקע דיסק בצורה מסוימת ותלוי במיקום, יכול לגרום להצרות יחסית של תעלת השדרה.
קשה לענות על שאלתך זו ללא בדיקה.
טיפולים נוספים הנם תלויי זמן., כלומר הערכה והצעה לטיפול תנתן על סמך משך הממצאים , פגיעה באיכות החיים וכמובן תלויה בבדיקה גופנית. כמובן שישנה קשת טיפולים שמרנים טרם החלטה על ניתוח.
על מנת להגיע אלי לביקור: מרפאות חוץ רמב"ם- היחידה לניתוחי עמוד השדרה או באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקרוני25/09/2007
האם יכולה להשאר סטטית או שתמיד מחמירה לאורך השנים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רוני
ד``ר ליאור מרום25/09/2007שתי האופציות יכולות להתממש, אך המילה תמיד אינה מחויבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)