פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרית
    03/12/2007

יש לי קטנוע עם בולמי זעזועים לא משהו. כל קפיצה בכביש אני מרגישה כאבים בגב. האם יכול להיווצר לי ממש נזק?
    האם חובה עלי להחליף את הקטנוע? אין לי כסף לזה עכשיו :-(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: שרית

ד``ר ליאור מרום
    03/12/2007

התשובה נמצאת בגוף השאלה
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים/נימלולים ביד שמאל
    גולנסקי זאב
    01/12/2007

למעלה מחודשיים אני סובל בכאבים עזים (כמו מכות חשמל) ביד שמאל וחוסר תחשה בכף יד שמאל ונימלולים באצבעות כף יד שמאל. תוצאות אי אם ג'י תקינות. תוצאות סי טי צאוורי גבי c1-d1 ,בקע אחורי ימני של הדיסקיות c5-6 ובקע אחורי שמאלי של הדיסקית c6-7 לציין וריאנט אנטומי מדיאסטינאלי. עורק הסובקלביין הימני יוצא מהחלק האחורי של קשת האאורטה.
    כרגע לקראת סיום טיפול בפרדגיזון ללא שיפור. שאלתי: איזה אפשרויות קיימות על מנת להתרפא ומה השלב הבא המומלץ ביותר? ובמידה וצריך זריקות אילו הן ואיך הן מתבצעות?
    אודה על התיחסותך ותשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים/נימלולים ביד שמאל

הוספת תגובה

• הודעה של: גולנסקי זאב

ד``ר ליאור מרום
    02/12/2007

עד 3 חודשים ,פחות או יותר ,רצוי למצות טיפול שמרני שיכלול בין היתר זריקות אפידורליות, או הזרקות מכוונות בבקרת CT. במידה ולאחר תקופה זו לא תחול הטבה -צריך לשקול את המשך הדרך על סמך בדיקות הדמיה מפורטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון
    אברהם
    30/11/2007

יש לי כאב גב באיזור המותן ישבן וירך שנגרם על ידי הרמת משא בכיפוף גב או הליכה ופעילות ספורטיבית שגורמת לזעזועים בשלד. טופלתי בארקוקסיה.
    האם עלי להפסיק\להקטין ולהזהר בעת פעילות ספורטיבית (שחיה,הליכה,ריקוד) או שעלי דווקא להתעמל ולחזק את שרירי הגב?
    אם כן, איזה התעמלות מתאימה לי?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב תחתון

הוספת תגובה

• הודעה של: אברהם

ד``ר ליאור מרום
    30/11/2007

קשה לענות לשאלתך מבלי לבדוק בדיקה גופנית.
    מציע להבדק על ידי אורטופד באופן ראשוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    29/11/2007

יש לי כאבי גב בזמן האחרון, שאני שמה ולטרן זה מרגיע לי את הכאבים. רציתי לדעת מהי הפעולה שעושה ולטרן? והאם לא טוב להשתמש בזה הרבה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: ענת

ד``ר ליאור מרום
    29/11/2007

החומר הפעיל בוולטרן הינו דיקלופנק , ששיך למשפחת תרופות נוגדי דלקת שאינם סטרואידים.
    בפעולת המשחה על העור, ישנה ספיגה דרכו והוא מפעפע לשכבות העמוקות יותר וכן עושה דרכו גם לנימי הדם הקטנים.
    ככלל, שימוש ארוך טווח בתרופה מסוג זה אינו מומלץ עקב תופעות לוואי שבחלקן עדיין אינם ידועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבל גב קשה מאד
    משה דן
    26/11/2007

שלום רב .בן 44 סובל מבלט בדיסק L 4 L5 S1 כ 8 שנים עברתי פעמיים קובלציה גלי רדיו ב2005 החזיק שנה ללא בעיות. בחודש 9\2006 עברתי נוסף , ומאז תיפקודי הולך ומדרדר מ4\2007 אחת לחודש הגב נתקע למספר ימים ומאלץ אותי לשכב עד יעבור זעם.בפגישתי האחרונה עם הרופא שטיפל בי הוא מציע לי שתל בשם wallis .מבקש את דעתך ותגובתך .ברצוני לציין נבדקתי ,מיפוי עצמות ,c t .mri ולא התגלה דבר חריג מעבר לבלט . ביחס לממצאים הסבל שאני עובר הינו ללא פרופורציה . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סבל גב קשה מאד

הוספת תגובה

• סבל גב קשה מאד

ד``ר ליאור מרום
    26/11/2007

שימוש במשתל WALLIS מצוין בהתויות הנכונות.
    בהנחה שבדיקת MRI תקינה, אנני מוצא הצדקה להנתח וכמובן ללא צורך במשתל.
    על מנת להעריך האם אתה ב א מ ת זקוק להתערבות ניתוחית ומשתל שכזה בפרט, מציע לך לשמוע דעה נוספת על ידי מומחה עמוד שדרה נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית מזרון לפיתרון בעיות גב.
    גל
    26/11/2007

ד"ר שלום.
    אני בחור בן 23
    לפני מספר שנים החלו לי בעיות גב..הם החלו בתקופת הצבא אם אני לא טועה שישנתי על מיטת קפיצים רעועה במשך שבוע..אך אפשר לשייך זאת לתקופות אולי גם שהייתי יושב על המחשב ימים מלאים והיה מצטבר לחץ אדיר בגב התחתון.
    הכאבים התחילו שהייתי לפעמים שוטף את השיער בכיור האמבטיה במים והייתי מתכופף..הייתי מרגיש לחץ אדיר בגב התחתון..בכל אופן יש לי עדיין כאבים אם אני מנסה לעשות כפיפות בטן לדוגמא אני לא מסוגל ישנם כאבים...שאני עושה כושר שמפעיל את שרירי הגב בצורה אחרת אני מרגיש אותם נוקשים כמה ימים אחרי זה וכואבים. אבל שאני עושה פעילות שהיא לא הפעלת שרירים בגב..ז"א פעילות שמפעילה שרירים אחרים לא את של הגב...ונותנת תנועה לגוף ומעין שיחרור אני מרגיש את הגב מתחיל להתגמש להרגיש קליל..שאני לא עושה פעילות כלל כלל הוא מתחיל להיות מתוח ונוקשה ..
    המזרון שלי בבית היה לא כזה מציאה...הלכתי וקניתי באלפי שקלים מזרן של עמינח energy זה מהפרסומות עם המרכז הבריאותי. אתמול הוא הגיע אליי ישנתי עליו בלילה.. קמתי עם כאב בגב..
    אבל אולי זה כמו מה שהמוכר הסביר לי. ? שמכיוון שהמזרן הוא חדש וצריך להתרגל עליו. והדגם הזה ספציפית שתומך בגב התחתון הוא מיישר את הגב ולכן זה כואב כי זה דוחף את הגב התחתון פנימה ונותן לו תמיכה ? וצריך להתרגל..כי הגב שלי במזרן הישן היה עקום..נראה הגיוני???
    המזרן גם קצת נוקשה לטעמי ולא הכי נוח אבל אם זה נכון שהוא יישפר לי את הגב אני מוכן להתפשר על הנוחות...
    מה דעתך דוקטור? על הבעיות גב שלי?? מה לדעתך האבחנה? הרופאים לא מצאו משהו מיוחד אבל אני סובל..כאילו לקחו את השרירים של הגב התחתון ודרכות עליהם ומעכו אותם והרסו אותם..ושאני מתמתח אחורה יש הרגשה שאותו קימוט של השיר או יותר נכון עיקום ..נפתח לרווחה והשריר שוב נושם..מה אתה חושב על הבעיה? ויותר חשוב מה לעשות עם המזרן?? האם הוא באמת כזה המצאת המאה לשיפור בגב ועדיף להישאר איתו ולהתפשר על הנוחות?

הוספת תגובה

• קניית מזרון לפיתרון בעיות גב

ד``ר ליאור מרום
    26/11/2007

מכירת מזרונים הוא ענין לסוחרים ולא מפיק כל תועלת רפואית מוכחת.
    לצורך מציאת דרך לעזור לך תזדקק לבדיקת מומחה לעמוד שדרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    25/11/2007

שלום, אני בן 13. אתמול שיחקתי במגרש חניה עם אופנים ונפלתי על הגב בצורה ממש חזקה.
    רציתי לדעת האם לכת לבדיקה או שאין צורך.
    מה הם הקריטריוין ללכת או לא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: חיים

ד``ר ליאור מרום
    25/11/2007

אין קריטריונים מתי ללכת- זה הכל תלוי בבחירתך ובמידת הכאב שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםן
    מיכאלה
    21/11/2007

שלום

יש לי בעייה נוראית :

האולפוס שלי עמוק ביותר - ואני מתעייפת מאוד מאוד מאוד מעמידה על רגליי.

העייפות הרסה את חיי.

פשוטו - כמשמעו ואני רק באמצע חיי !

אני ממש מתחננת בכל לשון של בקשה מכל מי שרק יודע - ואפילו הכוונה בלבד :

איך מוצאים את האדם הנכון שיכין לי נעל למידותיי בהזמנה אישית.

הבנתי שיש שרלטנים לא מעט.

האם מישהוא שמע ? יודע איפה ?

בבקשה אני מתחננת עיזרו לי בדחיפות !!!!

בבקשה מכולם !!!

האם מישהוא יוכל לעזור אנא ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלוםן

הוספת תגובה

• הודעה של: מיכל

ד``ר ליאור מרום
    21/11/2007

נא הפני שאלתך לפורום אורטופדיה כללית- זהו פורום עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות MRI - מה עושים ?
    יובל
    20/11/2007

גבר בן 37 סובל כמעט שנה מכאבים ברגל ימין מתחת לברך ובגב תחתון ימני.

בדיקת CT ממאי 2007 - בלט דיסק L3,L4,L5 עם הצרות הטעלה ולחץ על השק.

בדיקת MRI מהיום - שינויים ניווניים בדיסק L4-5 עם פריצה אחורית ומטה גדולה הלוחצת על השק , יותר צידו הימני ונמשכת מטה עם רצסוס לטרלי של L5 וכאן לוחצת השורש L5 ימין.

בגובה L3 - S1 בלט אחורי ומעט לימין הלוחץ מעט בשורש RT-S1 במוצאו מהשק.

סיומת חוט תקינה.

מוח עצם חוליתי תקין.

סיכום - פריצת דיסק גדולה L4,L5 .

טיפול שמרני - כירופראקט ופיזוטראפיה לא הצליחו.
    זיריקות אפידורל מקלות למספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות MRI - מה עושים ?

הוספת תגובה

• הודעה של: יובל

ד``ר ליאור מרום
    20/11/2007

לאחר שנה עם טיפול שמרני- ללא הצלחה גדולה לדברייך, צריכה להשאל השאלה לגבי איכות חייך.
    לא ראיתי את בדיקת הMRI אולם על סמך בדיקה זו , ולנוכח כשלון טיפול שמרני, ניתן להחליט איזה טיפול כירורגי להציע. כל זאת משום שלאחר שנה ניתן כבר להציע טיפול יותר אגרסיבי.
    האופציות הם : צריבת דיסק או מיקרודיסקטומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין הצעותייך לדיסקוטמי ?

יובל
    21/11/2007

הייתי אצל אחד הפרופסורים המכובבדים בענף - אלא שלוקחים 1,000 ש"ח לפגישה.
    הוא בדק אותי וראה את תוצאות ה- CT ואמר שאני צריך לעבור רק דיסקאוטומי.
    שאלתי לגבי ניתוח קטן יותר והוא אמר שזה לא רלוונטי.
    האם תוכל לעזור ולהסביר ?

בתודה יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין הצעותייך לדיסקוטמי ?

ד``ר ליאור מרום
    21/11/2007

אנני יודע אצל מי הית וזה גם לא רלוונטי אולם שיטת הניתוח במיקרודיסקטומי נהירה רק למספר קטן של מנתחים משום שהיא דורשת שימוש ומיומנות בטכניקות של כירורגיה זעיר פולשנית ושימוש במיקרוסקופ- דבר שיודעים לבצע מספר מצומצם של מנתחים.
    מדובר באותו ניתוח שמבוצע במקום בחתך גדול- בחתך זעיר.
    מציע לך לנבור מעט באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גבר תחתון ואגן
    רוני
    20/11/2007

היי,

כיצד אפשר להבחין בין כאב שמקורו בדלקות לבין כאב שמקורו בעמוד השדרה, דיסק וכדומה.
    יש לי כאבים בייחוד לאחר מנוחה, כאב גב תחתון, אגן שמאל, בזמן עייפות הכאבים גוברים, לעיתים מפרעים בהליכה. איך אני יכולה להיות בטוחה שאיני צריכה ניתוח או משהו כזה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גבר תחתון ואגן

הוספת תגובה

• כאבי גבר תחתון ואגן

ד``ר ליאור מרום
    20/11/2007

הפתרום הפשוט ביותר הוא להבדק ולהתיעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב והזרקה תחת CT
    גילי
    18/11/2007

שלוםרב, אמא שלי הניתה אצל רופא עקב בעיות גב קשות. הנה מה שנכתב לה (וסליחה מראש על האורך):

הליכה עם צלעיה לצד שמאל, טווח תנועות הגב מוגבל בעיקר בכיפוף ובהטייה לצד ימין, רגישות עפ"י הפסציה הפלנטרית וכן עפ"י ראשי המטטרזוסים שווה צד. לציין צלקת ניתוחית ישנה ע"פ ברך שמאל, טווח תנועות יישור מלא כיפוף 110 מעלות מימין, יישור מלא כיפוף 120 מעלות (ללא אודם או נפיחות עדות לנוזל תוך פרקי).

רגישות בניקוש ע"ש לכל אורכו, החל בעמ"ש צוואערי ועד לאזור SIJ. רגישות נוספת ע"פ הטכנוטרים דו"צ יותר מימין וע"פ מוצא העצב הסכיאטי.

CT עמ"ש מתני - L1-2 בלט דיסק דיפוזי מרכזי ולטרלי עם היצרות פורמינילת ויתכן לחץ שורשי L1.
    L2-3 בליטה גרמית לטרלית מימין, מלווה בבלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק התקאלי והיצרות של הפורממינות הנויראליות.

L3-4 - שינויים ניווניים היפרטרופיים קשים במפרקים הפצטליים עם היצרות לטרלית של התעלה.בלט אנולוס משיק לקדמת השק התקאלי.

L4-5 - שינויים ניווניים היפרטרופיים במפרקים הפצטליים, בליטה גרמית פורמינלית משמאל, מלווה בבלט דיסק מרכזי שמאלי פורמנלי עם היצרות פורמינלית ולחץ על השורש השמאלי של L4

L5-S1 - המיסקרליזציה ימנית של L5 עם היווצרות פסוידומפרק בלט אנולוס משיק לקדמת השק.

MRI מתאריך מוקדם יותר קבע: TERHERING של חוט השדרה עד L2, דיסקופאטיה כרונית רב מוקדית וייתכן היצרות L2-3 L3-4.

בדיקת צפיפות עצם אחרונה - תקינה.

הטיפול שהומלץ ע"י מספר רופאים הוא הזרקה בהכוונת CT, אבל עד כה, לאחר טיפול אחד, אין מזור לכאבים והסבל ממנו סובלת אמי רב. האם תוכל לתת המלצת טיפול שונה?

הרבה תודה על הסבלנות והעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב והזרקה תחת CT

הוספת תגובה

• כאבי גב והזרקה תחת CT

ד``ר ליאור מרום
    19/11/2007

אין באפשרותי לבצע יעוץ פרטני בשלט רחוק.
    לשאלות מסוג זה ואופציות טיפול מומלץ להבדק אצל מומחה לניתוחי עמוד שדרה
    הבדיקה בליווי הממצאים בהדמיה יכולים לכוון לאופציות טיפוליות מתאימות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשריר
    קיוי
    14/11/2007

שלום דר
    לפני כשבע שנים נותחתי ע"י דר ישראל כספי בחוליות L4 L5 הנתוח היה עכב אבחנה של פריצת דיסק
    עברו כשבע שנים ולפני חודש בערך ,תקפו אותי כאבים עזים בגב התחתון עם הקנה לשתי הרגליים
    ואי יכולת לתפקד בכלל
    קיבלתי טיפול תרופתי בארקוקסיה וזריקות דפומדריל
    הכאבים ברובם חלפו
    ניגשתי לרפאה טבעית דרך קופ"ח מכבי והטיפולים שנתנו לי הם :תרפיה מנואלית ושיאצו
    בזמן הטיפול נאמר לי שזו לא היתה פריצת דיסק אלא דלקת בשריר בגב התחתון ,לאחר כמה טיפולים פתאום התחיל לכאוב לי בפי הטבעת כאילו שיש לי חתיכות זכוכית בפנים הגורמים לי לאי נוחות בזמן מתן קיבה ושתן וגם במשך היום
    כמו כן אין לי יכולת להרים את אצבעות רגל ימין כלפי מעלה
    שאר הכאבים באזור הפגוע כמעט עברו ורציתי לשאול בעצתך מה ניתן לעשות למען שיקום האזור
    וחזרה לתיפקוד רגיל היות ואי היכולת להרים את אצבעות כף רגל ימין גורמים לי לקשיי הליכה ולצליעה קלה

בתודה מראש
    קיוי

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשריר

הוספת תגובה

• דלקת בשריר

ד``ר ליאור מרום
    14/11/2007

בהנחה שצניחת כף הרגל הינה ארוע חדש, חד משמעית לא מדובר בדלקת שריר כי אם בסבירות גבוהה בלחץ ממקור דיסקלי שגרם לך לשיתוק העצב אשר שולט על הרמת כף הרגל.
    מציע לך להבדק בזריזות אצל מנתח עמוד שדרה אשר ימליץ, קרוב לוודאי על MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח
    צביקה
    12/11/2007

שלום וברכה

לפני כ 3 שבועות עברתי ניתוח לקיבוע עמוד שדרה צווארי עקב פריצת דיסק בחוליות C5 C6
    התופעותלפני הניתוח היו הרדמות של של הצד השמאלי של כפות הידיים קשיי נשימה מדי פעם
    עקב לחץ באזור יד שמאל בנוסף פגיעה בהליכה והרדות באזור הרגליים
    היום לאחר הניתוח ההרדמויות נשארו ןזה נאמר לי לפני הניתוח עקב הפגיעה בחוט השדרה
    אבל יש לי כאבים בע"ש ויש לי קשיי נשימה ואני מתעייף מהר כשאני הולך האם זו תופעה ידועה
    וכמה זמן בערך לוקח להתאושש מניתוח כזה

תודה מראש על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• הודעה של: צביקה

ד``ר ליאור מרום
    12/11/2007

התאוששות מניתוח היא פרמטר מאוד אישי, ישנם מתאוששים מהר ואחרים פחות
    מציע לשוחח עם המנתח אודות תופעות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח סי.טי. וייעוץ
    אילנה
    12/11/2007

שלום, אני בת 61.10 סובלת למעלה מ-20 שנה מכאבי גב בכל הרמות והמצבים.
    מזה קרוב ל-3 ח' סובלת מכאבים עזים ברגל שמאל.מטופלת מאז בפיזיוטרפיה ופלדנקרייז והמצב הוטב אך עדיין מגביל ומכאיב מאוד בפעילות יומיומית בעיקר עמידה והליכה או ישיבה ממושכת.
    רציתי עזרה בפיענוח הסי.טי שהתקבל (אנסה לקצר):
    תת-פריקה הפוכה דרגה 1-2 L4-L5
    L1-D12 + L2-L1 + L3-L2 בלטים היקפיים מינימלים מצר נוירל פורמינה לא מוחק שומן אפידוראלי
    S1-L5-L4-L3 בלט דיסק היקפי מצר נוי' פור' ומוחק שומן אפי' חלקית מנוון S1-L5
    התעלה הסקרלית תקינה
    בקיצור - לא משהו ורק רוצה לדעת מה בדיוק גורם היום לכאבים המאוד לא רגילים מבחינת מה שהכרתי עד כה שתקפו את הרגל בעוצמה (לא ההקרנה ה"רגילה") לאורכה הצידית עם מוקדים במקביל לברך ושוק תחתונה ואינם מרפים נקבע לי תור למומחה ע"ש אבל עד אז....
    הייתי מבקשת גם המלצות לטיפול אחר/נוסף שיפחית את הכאב ברגל למינימום (לכאבי הגב "התרגלתי"). אני לא רואה את עצמי מיועדת לניתוח כרגע.
    בתודה, אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח סי.טי. וייעוץ

הוספת תגובה

• פיענוח סי.טי. וייעוץ

ד``ר ליאור מרום
    12/11/2007

אין באפשרות הפורום הנ"ל ליעץ בבעיות פרטניות ברמה כזו.
    לשם יעוץ - וכפי שכתבת ,תזדקקי לבדיקה ופגישה עם מנתח עמוד שדרה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת מיפוי עצמות
    ארז לוי
    07/11/2007

שלום לך דוקטור שמי ארז לוי ואני חייל קרבי משוחרר מזה כשלושה חודשים. ככה מאז השחרור אני במכון כושר ולאחר תקופה של חודשיים במכון כושר התחילו לי כאבים בגב התחתון בצד ימין וכמו כן גם בברך ימין. הפסקתי להתאמן במכון כושר מזה כחודש ובבדיקת ראשונית אצל הרופא הוא נתן לי אטופן ומוסקול ולאחר כשבועיים ללא שיפור שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות. בבדיקת שקיבלתי את תוצאותיה היום הם כך:

"אין לראות ריכוזים פטולוגיים פוקליים.
    שינויים ספונדילוטיים חוליה L5.
    שינויים אוסטיאוארטרוטיים בפרקי הברכיים.
    אין עדות לפטולוגיה משמעותית בשאר השלד שנסרק."

בבקשה דוקטור אם תוכל להגיד לי מה פירוש הממצאים אני אודה לך מאוד!.

בברכה ארז לוי.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• הודעה של: ארז לוי

ד``ר ליאור מרום
    07/11/2007

ראשית, אין סיבה לדאוג.
    הממצאים מראים שישנה קליטה במיפוי עצמות - מה שמעיד קרוב לודאי על עומס יתר במבהים שצוינו ולפיכך ישנה קליטה מוגברת
    מציע לנוח עוד סדר גודל של 2-3 שבועות ולחזור לאימון בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה