מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בגישה הזעירה לשחרור עצבמתעניין26/10/2017
שלום קראתי שיש לכם ניתוח חדש שמחדירים ברגים זעירים לשחרור עצב בעמוד שדרה הצווארי.
האם זה גם מתאים לשחרור לחץ חוט שדרה קשה בצוואר בc5-6-7
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2017יתכן, כל מקרה לגופו לאחר הערכה ובדיקה קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בגב ללא תזוזה בחוליה L3יובל26/10/2017
שלום אני חייל קרבי, ולפני 5 חודשים בערך נפלתי על הגב באחד האימונים שהיו לנו, לאחר צילום וסי טי נמצא אצלי שבר בגב ללא תזוזה בחוליה L3, אבל עד היום אני מרגיש כאבים מסויימים באיזור, בעיקר אחריי אימונים וכדומה, חשוב לציין שלא ירדתי מלוחמה, והספק האימונים שלנו גבוה מאוד.. מה אתם ממליצים לעשות? האם זה בסדר עדיין להרגיש כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2017ממליצים להיפגש עם מומחה בצורה פורמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בגב ללא תזוזה בחוליה L3
יובל27/10/2017תודה על המענה, היום כשאני מסתכל על איך שהגדירו אז את השבר הגדירו אותו "שבר זיז L3 רוחבי" זה איכשהו עוזר לך להבין יותר איך אוכל להתייחס לזה עכשיו? תודה מראש😊
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ליאור מרום28/10/2017אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר עם הקרנה לאחורי הראשדנה25/10/2017
שלום רב.
בת 35 ובתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי צוואר בצד אחד שמשפיעים על הראש מאחורה ועל הכתף.
עשיתי צילום והרופא אמר שחוליות c5-c6 מחוברות ושלח אותי לסיטי ולממוחה עמוד שדרה.
מה זה אומר והאם זה קשור לכאב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום25/10/2017סביר מאוד להניח שזה לא קשור לעובדה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בגב התחתוןסול להב22/10/2017
היי, מזה כשנה יש לי כאבים חזקים בגב התחתון, בארבעה-חמישה חודשים אחרונים המצב החמיר והגיע למצב שכאשר אני יושבת זמן ממושך וקמה לאחר מכן אני לא מצליחה ליישר את גבי, בנוסף לעיתים אני גם מרגישה מעין דקירות חזקות. האורטופד שהלכתי אליו הפנה אותי לבדיקת רטגן לעמוד השדרה והיא יצאה תקינה אבל הכאבים עדיין ממשיכים ואפילו מחמירים גם בהליכה, ישיבה, התכופפות כלשהי, תזוזה של חלק גוף עליון ימינה או שמאלה וגם הקשתה אחורנית של הגב התחתון. אשמח להבחנה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום22/10/2017נראה לך רציני להשיב לשאלה כזו מבלי שנבדק????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סול22/10/2017אמרתי שבדק אותי אורטופד ושלח אותי לרטגן והוא יצא תקין שאלתי היא איזה עוד בדיקות יש לבצע ומה האופציות לדיאגנוזה...הבנתי שיש כל מיני סיבות לכאבים כאלו אבל כאלו שעוברים אחרי מספר שבועות ואני מדברת על תקופה של שנה
ד``ר ליאור מרום22/10/2017לבצע CT /mri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באמצע הגב מזה כעשרה ימיםגיא היפש22/10/2017
מזה כעשרה ימים אני סובל מכאבים באמצע נוטה לצד שמאל של הגב, הכאבים התחילו ללא שום חבלה או פעילות ספורטיבית מסוימת. הרגשת הכאב מורגשת לאורך כל היום ולקראת השינה ובזמן השינה גוברת. יש לציין כי אין נימול או תחושת חולשה באזורים אחרים מהגב האמצעי . מזה כשבעה ימים אני לוקח ארקוקסיה 90 מ"ג אך ללא הועיל ובנוסף ביצעתי מיפוי עצמות בו נמצא סקולוזיס מותני מתון מאוד. שאלתי היא ראשית האם סקולוזיס מתון מאוד הכוונה קל מאוד או בינוני מאוד?, ושנית האם אתה סבור שממצא זה הוא הסיבה לכאבים שאני חש? תודה לך
ד``ר ליאור מרום22/10/2017לא ניתן להשיב ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב לאחר תנועות עם הידייםברק חדד21/10/2017
לפני 7 שנים נפל עלי שק 50 קילו על הגב/עורף בזמן שהייתי בכיפוף.
בבדיקות שעברתי לא נמצא משהו חריג אלא רק עומס יתר בעמוד שידרה צווארי והפנו אותי לפיזוטרפיה וכרימופרקתיקה.
הכאבים עדיין ממשיכים בעיקר כאשר אני עושה פעולות עם הידיים כמו תנועת הדחת כלים,הרמה של משהו יותר מכמה דקות ודברים שדורשים פעולה עם הידיים/כתפיים.
הכאב זה תחושת שריפה באיזור הגב העליון,כדי שהכאבים קצת יקלו עלי אני עושה באותו הרגע מתיחות של הגב,זה מקל במעט.
כל הצילומים שעשיתי והבדיקות לא מצאו כלום,כרגע הפנו אותי למרפאת הכאב.
מה עלי עוד לעשות?
מה יכול להיות מקור הכאב?
בגלל שלא מצאו כלום אני גם לא יכול לתבוע את מקום עבודתי שזה קרה שם,אבל בינתיים אני משלם כבר כמה אלפים על טיפולים והפסד שעות עבודה בגלל פיזוטרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום21/10/2017ללכת למרפאת כאב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד - מה זה אומר?איריס20/10/2017
היי יש לי תינוקת בת חודשיים והרופאה הפנתה אותנו לצילום אולטרסטונד עמוד שדרה מותני והממצא היה שקיימת התרחבות של תעלה פנימית של עמוד השדרה מותני וגבי מותני ברוחב עד 0.05 ס"מ וגבי ברוחב מינמאלית עד 0.01 ס"מ כמו כן נרשם הדגמה תקינה של חוט השדרה ואין עדות למנינגו או מיילוצלה רציתי להבין מה זה אומר והאם יש סיבה לדאה
ד``ר ליאור מרום20/10/2017עלייך לחזור לרופאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פריצת דיסק ולחץ על התעלהרות15/10/2017
תוצאות mri:
c 5-6 פריצת דיסק דיפוזיצ, גורמת ללחץ קל על התעלה.
c6-7 פריצת דיסק מרכזית פרה מדיאנית מימין גורמת ללחץ במידה קשה פוקלית על תעלה היצרות של פורמינה ניוראלית מימין.
שינוי דיסקוגנים בחוליות הנ"ל.
מה זה אומר?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום16/10/2017לפנות לייעוץ עם מנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח פריצת דיסק
רות16/10/2017תודה לך על תשובתך,
האם ניתן לטפל בזה לא ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול?
רות18/10/2017האם ניתן לטפל ללא צורך בהתערבות כירורגית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זווית קיפוטית עם תמט ודחיסה של חוליות D4 ו D5דניאל15/10/2017
לאחר בדיקת אם אר אי קיבלתי את התוצאה הבאה
מה זה אומר קיימת זווית קיפוטית עם תמט ודחיסה של חוליות D4 ו D5.
בבדיקה הפעם אין לחץ משמעותי על חוט השדרה ,החוליות רק משיקות לחוט בגובה המפגש
בניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום15/10/2017בצורה שזה כתוב לא מובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה הקודמת
דניאל15/10/2017בפיענוח mri נכתב כך: קיימת זווית קיפוטית עם תמט ודחיסה של חוליות D4 ו D5.
בבדיקה הפעם אין לחץ משמעותי על חוט השדרה ,החוליות רק משיקות לחוט בגובה המפגש
בניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ליאור מרום15/10/2017לבדיקה אין משמעות ללא הקשר קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ חזק בגב העליוןעידן15/10/2017
שלום אני בן 30 תקופה של חצי שנה בערך לוחץ לי בגב העליון לחץ חזק מאוד סיטי עמוד השדרה תקין הלחץ נמשך באמצע הגב העליון והרגשת דופק בגב מה זה יכןל להיות
ד``ר ליאור מרום15/10/2017אם הבדיקה תקינה אין בעיה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבצע mri
שיר20/10/2017היי, אם נמשיכים הכאבים תתעקש לבצע בדיקת mri,
מנסיוו ct תקי ן ו mri הראה מה שלא ראו ב ct
לכן חובה mri, רשלנות רפואית לא חסר, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אי נוחות בגבסתיו חן09/10/2017
אני בת 22 כמעט ואני מרגישה אי נוחות בגב
בדיוק עשיתי מדרסים ברגליים אז אני לא יודעת אם זה קשור לזה או לעניין שיש לי חזה גדול ממדים
הייתי שמחה לעצה כי הבן זוג שלי נלחץ שחלילה זה איזה גידול או משהו דומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום09/10/2017לכי להבדק, לאיזו תשובה את מצפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו תרופה עדיף לקחת?יהודית שפירא09/10/2017
שלום,
לכאבי גב יש מספר תרופות שניתנות - ארקוקסיה, אטופן, סלקוקס.
מה ההבדלים? איך ניתן לדעת מה עדיף לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום09/10/2017אין חשיבות ממדית להבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת וולטרן במקביל להנקהמיכל07/10/2017
האם מותר לקבל זריקת וולטרן לכאבי גב תחתון במקביל להנקה
אם לא איך ניתן להקל על הכאבים בדרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום07/10/2017יש להתיעץ עם הגניקולוג/רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיבוע עמש צוואריאילן04/10/2017
שלום הייתי אצל פרופ סוסיטאל ואורתפד עמש שניהם המליצו על ניתוח אני די חושש מאוד האם אוכל להתייעץ איתך האם כדאי תשובת הדמייה שנעשתה
c4-5 דיפוזי קל-היפטרופיה של פאסטים-היצרות פורמינלית קלה מימין
c5-6-7 בלטי דיסק דיפוזים לחץ על חוט השדרה עם שינוי מילציה בחוט השדרה -היצרות פורמינלית קשות דוצ
המצלה ניתוח abcf על מנת למנוע הדרדרות של חוט בשדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום04/10/2017אשמח ליעץ לך, יש לקבוע פגישה במרפאתי
ד``ר ליאור מרום04/10/2017אשמח ליעץ לך, יש לקבוע פגישה במרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
אילן04/10/2017מה הסיכון לניתוח זה וכמה אחוזים הבנתי זה שתל שמוחדר וניתוח בגישה קדמית
ד``ר ליאור מרום04/10/2017אם תרצה לשמוע דעתי, תקבע פגישה מסודרת.
בדיוק כמו שעשית עם הרופאים האחרים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק מותני - חוות דעת סיטישירלי04/10/2017
שלום רב
אני בת 42 ומזה 3 שנים סובלת מכאבי רגליים חזקים. ביצעתי בדיקות דם, emg וסיטי לעמוד שדרה מותני שלפי דברי רופא משפחה יש פריצת דיסק וייתכן שאצטרך ניתוח.אני חוששת מאוד. התור לאורתופד לסוף חודש. אשמח ואודה לחוות דעה על תוצאת הסיטי.
תודה רבה, שירלי
ד``ר ליאור מרום04/10/2017לא ניתן לבצע את המבוקש, יש צורך ביעוץ פורמלי מלווה בדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)