מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לעזרה בפיענוח של בדיקת ctתמר31/12/2017
שלום רב. אני סובלת מכאב כרוני באיזור האגן בעיקר בצד שמאל.
נשלחתי לבדיקת סיטי . היום הגיעו תוצאות . תור לאורטופד רק בעוד חודש. בנתיים אשמח לדעת את המונחים שמצוינים בבדיקה.
מצויין כי ישנו שינוי ניווני במפרקים הסקרואיליאקליים משני צדדים אך בעיקר בצד שמאל.
מה זה אומר? האם יש טיפול מועיל לדבר הזה? האם ישנה אפשרות לא להיות מכור לכדורים . הכאב יום יומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור31/12/2017בדיקת CT לבדה אינה יכולה להעריך ממה את סובלת.
נדרשת הערכה מלאה הכוללת בדיקת מומחה עמוד שדרה, בדיקת הדמיות ושקילת צורך בהדמיות נוספות
על פי ממצאי הדמיית ה CT , ששוב אינם מספיקים לצורך אבחנה- קיימים שינויים ניווניים במפרקים המחברים בין הגב לאגן - המפרקים הסקרואיליאקאלים.
תהליך ניווני באזור זה , יכול להיתבטא בכאבי גב תחתון יותר בצד המעורב, לעיתים אף כאבים היורדים לעכוז ולירך. הכאבים מוחמרים בד”כ בתנועה,
הטיפול במקרים אלו אינו ניתוחי על פי רוב, ומשלב חיזוק שרירי ליבה ואגן עם שקילת הזרקות תחת שיקוף למפרקים אלו.
במידה וקיימת התאמה בין תלונותיך לממצאים, לעיתים יש צורך בהדמיית MRI מוכוונת למפרקים אלו - והערכה בהתאם לממצאים
אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של הזריקה forte oד"ר גז רונית30/12/2017
לד"ר קרמר שלום,
אימי פרץ רוזי הגיע אליך ב - 17.10 לאסותא באר-שבע בהמלצת רופאה האישי ד"ר שרקי(לאומית). היא סבלה חודשים ארוכים מכאבי גב = נתגלו סדקים בעמוד השדרה.
נתת לה טיפול בזריקה יומית בשם forte o. מאז היא סובלת מתחושות של שריפה בברכיים - השאלה היא האם זו תופעת הלוואי של הזריקה ואם כן - מה מומלץ לעשות?
בברכה
דר' רונית גז - ביתה של רוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017FORTEO הינו טיפול לאוסטאופורוזיס,
על פי מחקרים שנעשו לאחרונה - טיפול זה בעל שיעורי הצלחה טובים בחיזוק העצם.
לגבי תופעות הלוואי - ישנם, כמו בכל תרופה מס’ תופעות לוואי כולל כאבי גפיים,
מיעוט מהאנשים מדווח על תחושת שריפה לאחר נטילת התרופה.
בכל מקרה - מומלץ להעריך את יעילות הטיפול ומשמעות תופעות הלוואי עם אנדוקרינולוג - שאלו הם המומחים לטיפול מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גיבנת היא תורשתית?שיראל28/12/2017
לסבתא שלי הייתה גיבנת וגם לאמא שלי יש גיבנת קטנה בגב העליון. האם זה תורשתי? יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017שלום
ישנם מס’ רב של גורמים לתהליכים מבניים בעמוד השדרה שעלולים לגרום לפגיעה במנח הכולל דוגמת עקמת וגיבנת.
אכן יש מרכיב גנטי לחלקם.
במידה ומתחילה תופעה דומה - נדרשה הערכת מומחה עמוד שדרה, לשלילת גורמים המצריכים התערבות.
ככלל, במרבית המקרים הטיפול הינו שמרני -קרי לא ניתוחי, הכולל פיזיותרפיה , פילאטיס וטיפולים מחזקים ומייצבים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT ע"ש צוואריל.26/12/2017
שלום רב,
בעקבות תחושות נימול ודקירות לאורך יד שמאל, ביצעתי סריקת CT לעמוד שדרה צווארי.
האם תוכלו לפשט עבורי את התוצאות? (כמובן אגש לרופא, אבל רוצה להבין מה יש לי..):
ממצאים: דנס במנח מרכזי
אוסטאופיט אחורי בגובה 6C-5 משמאל הלוחץ על מרכיביי התעלה מאותו הצד
קוטר קידמי אחורי של תעלה ספינאלית שמור
גופיי החוליות מרווחים בין גופיי החוליות ואלמנטיים אחוריים שמורים
דרכיי האוויר פטנתיים
ללא מימצא ראתי באזור אפיקאלי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017בדיקת CT לעמוד השדרה הצוארי -בהקשר לתלונותיך , במרבית המקרים אינה מספקת, וכיום, בדיקת הבחירה הינה MRI.
בכל מקרה, אוסטאופיט - הינו התפתחות של יצירת עצם לאורך זמן רב, במרבית המקרים כתוצאה מתהליך ניווני של האזור, ולעיתים תהליך זה אף יוצר לחץ עצבי על השורשים או חוט השדרה.
במידה ולחץ זה גורם לתופעות ולתלונות משמעותיות - יש לשקול התערבות ניתוחית.
במקרה זה, אני ממליץ על הערכת מומחה עמוד שדרה, הדמייה נוספת דוגמת MRI ושקילת הטיפול בהתאם
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI gec פריצת דיסקרות26/12/2017
תוצאות mri:
c 5-6 פריצת דיסק דיפוזיצ, גורמת ללחץ קל על התעלה.
c6-7 פריצת דיסק מרכזית פרה מדיאנית מימין גורמת ללחץ במידה קשה פוקלית על תעלה היצרות של פורמינה ניוראלית מימין.
שינוי דיסקוגנים בחוליות הנ"ל.
יש לי כאבים בכתף ולאורך הזרוע הימנית. היד חלשה כתב היד שלי השתנה לגמרי, וכן הרגשת נימול וחשמל. הכאבים והנימול אינם רציפים אלא מופיעים בתקופות שנמשכות חצי שנה ואז נחלשות בהדרגה ושוב מופיע כאב עם אותן תחושות. שום טיפול תרופתי לא מקל על הכאב.
יש לי בלטי דיסק ולחץ על חוט השדרה c5-6 , c6-7
אורטופד המליץ על ביצוע דהקומפרסיה צווארית עם קורפקטומיה c6 וקיבוע.
מה האופציות העומדות לפניי מלבד האופציה הניתוחית?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017על פי התאור, וממצאי ההדמיה אכן נראה שיש הסבר לתלונותיך
בכל מקרה נדרשת הערכה מסודרת טרם המלצות על טיפול - כולל בדיקה קלינית, והערכת הקורלציה בין ממצאי הבדיקה להדמיית ה MRI.
קיימות מס’ אופציות לטיפול במצבים דומים - ובהתאם לחומרתם כולל טיפולים שמרניים, וניתוחיים. במידה והתלונות אינן קבועות, ואינן משפיעות על איכות החיים ותפקודך - טיפול שמרני יכול להתאים.
ככלל, לפי התאור - קיימת פגיעה משמעותית בתפקוד, ולכן במרבית המקרים טיפול ניתוחי מתאים יותר.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל כתוצאה מבלטron25/12/2017
לפני מספר שנים אובחן אצלי ,בבדיקת MRI ,בלט בחוליות התחתונות (החוליות השגרתיות).לאחרונה בעקבות קפיצה לא מוצלחת גברו אצלי כאבי רגל ימין בזמן עמידה והופיע כאב בחלק העליון של הרגל גם בזמן צעידה.
איזו בדיקה יעילה ביותר כדי לבחון הסיבות להחרפה זו ? ומהו טיפול אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017כאבים ברגל, שמקורם בעמוד השדרה , אכן יכולים להחמיר בעקבות תנוחה חדה או קפיצה.
במידה והתופעה נמשכת, הינך זקוק להערכת מומחה עמוד שדרה,
בדיקה קלינית, ובהתאם לממצאים שקילת צורך בהדמיות נוספות.
סביר שבמקרה זה יומלץ על השלמת בירור בהדמיית MRI
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב אחרי פריצת דיסקחיים23/12/2017
היי אני גבר כבן 41 עברתי בגיל 20 ניתוח פריצת דיסק (חתכו לי את הדיסק) ובגיל 30 עברתי שאיבת דיסק הכאבים הלכו חזרו נעלמו התמודדתי לאחרונה יש לי בעיה שהשריר בגב התחתון בצד תמיד תפוס רק בהליכה או מקלחת חמה הוא משתחרר קצת אבל כמה שעות אחרי או אחרי ישיבה או שינה הוא שוב נתפסו מגביל אותי בתנועה , בלי קשר אני מוגבל בכיפוף קדימה אני מרגיש שיש אולי דלקת שלא עוברת שגורמת לשריר להיתפס מרגיש חסר אונים .. ניתוח שוב לא מעונין לעשות צילום זה מלא קרינה חגורת גב אומרים מחליש שרירים מה מומלץ לעשות ???
רן לדור30/12/2017כאבי גב כרונים ובמיוחד לאחר ניתוחים מצריכים הערכת מומחה עמוד שדרה, כולל בדיקה, והדמיות בהתאם לממצאים, חלקן אכן מערבות קרינה מסויימת, וחלקן דוגמת MRI אינן מערבות כל קרינה.
ייתכן שניתן לטפל בכאבים באופן שאינו ניתוחי - פיזיותרפיה, פילאטיס, רפואה משלימה אחרת.
בכל מקרה, לא ניתן להמליץ על טיפול ללא הערכה שלמה של מצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על MRI עמוד שדרהערן22/12/2017
אני קלסטרופובי
מעוניין לדעת האם MRI תעלה ועמוד שדרה מותני וסקלרי מבוצים עם הראש סגור במכשיר?
תודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017MRI הינה בדיקה שמבוצעת במרבית המקרים במכשיר שלחלק מהאנשים קיימת בעיה לשכב בתוכו.
בחלק מהמכונים ניתן לשכב בבדיקת עמוד שדרה מותני וסקראלי עם הראש מחוץ למכשיר. עדיין זאת בדיקה לא נעימה.
בנוסף, במידה וקיימת בעיית קלאוסטרופוביה - ניתן לבצע הדמיה זו תחת הרדמה - עדיף כמובן להשלים את הבדיקה ללא הרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פרוש המילה מודיקמיקי22/12/2017
מה פרוש המילה MODIC 2 בצילום MRI בצילום מותני
רן לדור30/12/2017MODIC הינם שינויים בהדמיית MRI בחוליות - סביב המרווח הדיסקאלי.
ישנם מס’ סוגים של שינויים אלו, וכעקרון - שינוים אלו מצביעים על תהליכים ניווניים במרווח הבין חולייתי.
בעבר ניתן היה משקל רב להימצאותם של שינויים אלו, אך מחקרים רבים שנעשו לאחרונה מראים קורלציה חלקית בלבד בין הימצאותם של שינויים אלו למצב הקליני של המטופלים.
עדיין, הימצאותם מהווה מרכיב במכלול השיקולים בבדיקת ההתאמה בין ההדמיה לתלונות המטופל ולממצאי הבדיקה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופת וולטרן לכאבים בגבקרן20/12/2017
הי.סובלת מזה כמה שנים,מכאבי תופת בגב תחתון ובכתף עקב בלטי דיסק ובקע דיסק בחוליית הזנב.לאחרונה גיליתי במקרה את תרופת הוולטרן(בטרן) ואני לוקחת בשבועיים האחרונים אחד ביום(100) ואני מרגישה אדם חדש.האם יכולה להמשיך להשתמש בכדור לאורך תקופה?לכמה זמן? והאם הוא טיפולי?
ממש מרגישה שלא בא לי לחזור לכאבים שלי.
אשמח לתגובתכם
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017כאבי גב תחתון, הנמשכים מס’ שנים מצריכים בירור על ידי מומחה עמוד שדרה
תרופת הוולטרן - הינה תרופה מסוג נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים - תרופה בהחלט טובה , אך בעלת תופעות לוואי וסיכונים - בעיקר בנטילה ממושכת.
לא מומלץ ואף אסור לקחת תרופות מסוג זה למשך זמן ממושך וללא מעקב רפואי מתאים.
אני ממליץ על הערכת מומחה עמוד שדרה, וטיפול בהתאם - ייתכן שסיבת הכאבים אינה בלטי הדיסק אלא אחרים - ואז הטיפול יהיה שונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות MRI בגלל כאבי גבמירב20/12/2017
שלום
אני בת 23 סובלת כבר שנים מכאבים בגב תחתון ועכשיו המצב החמיר עוד יותר אני כבר 11 ימים עם אותם כאבים שלא חולפים, ומקרינים על שתי הרגליים ומרגישה גם רדימות בשי הרגליים, עשיתי MRI לפני כשבוע וקיבלתי את התוצאות, אפשר לדעת אם יש משהו חריג והאם צריך ניתוח?
L1-2: קשריות שמורל כלפי מעלה ומטה לא לחץ על השק הדרורלי
L2-3: קשריות ע"ש שמורל כלפי מטה לפלטת קצה עליונה של L3.
L3-4: סימני התייבשות דיסק. פרוטרוזיה מרכזית מנימלית של הדיסק ללא לחץ על השורשים.
L4-5: סימני התייבשות דיסק. בלט דיסק מרכזי מנימלי ללא לחץ על שורשים. הופעת שינויים מסוגMODIC I בפלטת קצה עליונה של L5.
L5-S1: סימני התייבשות דיסק. בלט דיסק דיפוזי בינוני עם הופעת פיסורה רוחבית בשוליים אחוריים מרכזיים של הדיסק והיצרות של הרצסים הלטרליים דו צדדית
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017כאבי גב הנמשכים מס’ שנים מצריכים בירור הכולל בדיקת מומחה עמוד שדרה, והדמיות לפי הצורך.
על פי הפענוח - ישנם מס’ תהליכים ניווניים בעיקרם אך לא ברור האם מסבירים כאבים הקורנים לרגליים.
אני ממליץ על הערכת מומחה עמוד שדרה, ובדיקת הקורלציה בין התלונות, ממצאי הבדיקה הקלינית וההדמיה.
בהתאם, ניתן יהיה לשקול בירור נוסף או טיפול
אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסק צווארי אחרי ניתוח קיבועאמנון20/12/2017
דר' שלום
בעבר עברתי ניתוח קיבוע צווארי c45 ניתוח dtrax.
כיום נתגלה לי בקע דיסק בחוליות c23 ו-c56.
אני סובל מכאבים והצוואר נפס מידי פעם.לציין שאין את התופעות שהיו לי בעבר של נימול והרדמות ידיים.
בבדיקת מומחה עמו"ש נמסר לי שרק טיפול תרופתי ופיזיוטרפיה יכולים לסייע לי, אני מבצע טיפולי פיזיוטרפיה אך אין שיפור.
אודה לך על המלצה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017לאחר ניתוחים צוואריים, ובמיוחד לאחר קיבועים - קיימת תופעה של התפתחות מחלה סמוכה למרווח שטופל בעבר.
כל עוד אין תופעות המצריכות התערבות ניתוחית - דוגמת חולשה / הפרעות תחושה / הליכה וכו’ הטיפול הינו שמרני - כלומר פיזיותרפיה .
זהו תהליך ארוך, שייתכן שיימשך מס’ חודשים.
במידה ועדיין הינך סובל מכאבים למרות הטיפול, נדרשת הערכה חוזרת ושקילת צורך בהתערבות ניתוחית או טיפול שמרני אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גישה נתוחית וסוכונים לניתוח אגןשיר19/12/2017
שלום דר לדור, כבר שלאלתי בפורום, מאז החמירו ויש לע שאלה ברורה יותר, ברקע יש לי nf התבטא בגידולי nf ושוואנומות ע"ש וסקרום, מבצעת mti אחת לשנה, mri אגן סקרום אחרון בוצע עקב כאבים עזים באגן ימין המקרינים לירך, ההדמיה הראתה אכן שוואנומה חדשה שגדלה פי 3 מלפני עשרה חודשים וגודלה 3 סמ'.
בפענוח מספר גידולים ללא שינוי משמעותי, אתייחס רק להנ"ל,
בסקרום בגובה S4- תהליך תוך אגני אך עם קשר לנקב העצבי ימני , קוטרו כשלוש סמ'.
רופא כירוג משולב רופא מומחה גב, המליצו לנתח עקב שהממצא גורם לכאבים ושגדל פי שלושה בעשרה חודשים ופעמיים היה לי תופעה של אי היכולת להתאפק בצואה רכה, הייתי בשני חוות דעת שהרופאים ציינו שאין ניסיון בכריתת גידול באיזור שיש לי וכן כך בכל הארץ, זהו גידול שגדל באיזור נדיר.
1. האם אכן זהו איזור נדיר לגידול שוואנומה?
2. גידול אחד שהוא יוצא מהסקרום לאגן,
הרופים רוצים לנתח את הקטע שבאגן בגישה בטנית בשיטת שלושה חתכים ומצלמה, מה דעתך על שיטה זו? ומדוע לנתח מהבטן שהממצא באגן זה לא אחורה?
ואחר כך להפוך לפתיחה אחורית בחלק של הסקרום
3, מה הסיכונים שיש בכריתה באיזור הנל?
אני בהרגשה שינתחו אותי בלי נסיון באיזור ושיעבור בשלום מאוד פוחדת מהסיכונים וגם לא לנתח מסוכן.
אשמח להסבר דעתך בנושא
למרות שאלו שאלות למנתח חשוב לי לדעת ממשהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017שלום
כחלק ממחלת ה NF קיימת שכיחות מוגברת להתפתחות תהליכים שונים, בניהם גידולים מסוף שוונומה,
בנוסף ייתכנו תהליכים שאינם שפירים - ולכן נדרש מעקב רציף ובמידה וקיים חשש לתהליך שאינו שפיר - טיפול בהתאם.
ככלל, תהליך שגדל/ בעל מראה מחשיד/ או תהליך המשפיע על תפקוד- בשל לחץ על איברים סמוכים או עצבים - מצריך התערבות.
יש מס’ מצומצם של מרכזים בארץ בעלי נסיון רב במעקב וטיפול ב NF וגידולי השוונומה בפרט.
עדיין , נכון לומר שקיימים סיכונים בהתערבות ניתוחית - ועל כך, יש לשוחח עם הרופא המנתח - כולל מידת הנסיון של הצוות במקרים כאלו.
לגבי שיטות הכריתה - במידה וקיים חשד לתהליך שאינו שפיר- נדרשת בדרך כלל כריתה של כל התהליך במקשה אחת, וזאת במידת האפשר. הטכניקה הניתוחית שבה משתמשים פחות חשובה.
מתאור מצבך, נשמע שנדרשת התייחסות של צוות מנוסה - כירורג עמוד שדרה, כירורג כללי , וצוות העוקב אחר מחלתך הבסיסית.
נשמח לעזור באיכילוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת MRI עמוד שדרה צווארישגיא16/12/2017
עשיתי בדיקת MRI בעמוד שדרה צווארי בעקבות נימולים בכפות ידיים ובכפות הרגליים, בעיקר בכפות הידיים בעת מנוחה. על מה מצביעה התוצאה? אמי סובלת מטרשת נפוצה ואני חושש מהמחלה, האם למונח מוקד שמופיע בתוצאות יש קשר לטרשת נפוצה או שמדובר בממצא שאין לו משמעות קלינית משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להציג תמונה יותר ברורה
שגיא16/12/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת MRI עמוד שדרה צווארי
שגיא16/12/2017אכתוב את התוצאות כאן כי התמונה שצירפתי מוצגת לא בהגדלה מספקת.
סיבת ההפנייה: לבירור נוירופתיה
מוקד שומני בגוף חוליה C4. פרט לכך עוצמת אות מח העצם תקינה. קיים יישור הלורדוזיס. המעבר הקרניו - צרביקלי תקין.
סריקת C2-C3
ללא עדות לבקע הדסקית. הפורמינות חופשיות.
סריקת C3-C4
ללא עדות לבקע הדסקית. הפורמינות חופשיות.
סריקת C4-C5
בלט מרכזי של האנולוס עם עיבוי ה PLL לוחצים על השק התקלי עם מגע על חוט השדרה מימין ללא לחץ.
סריקת C5-C6
בלט גרמי ודיסקלי רחב יחד עם היצרות מולדת של תעלת השדרה, ובקע דיסק פארא-מרכזי קטן מימין גורמים ללחץ קל על צד ימין של חוט השדרה, והיצרות קלה של הריצס הצדדי הימני.
סריקת C6-C7
בלט מרכזי של הדיסק לוחץ על השק התקלי ללא לחץ על חוט השדרה. נקבי העצבים חופשיים.
סריקת C7-D1
ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות.
עוצמת אות חוט השדרה הצווארי תקינה.
בסיכום:
לחץ קל על חוט השדרה בגובה C5-6 יותר מימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רן לדור16/12/2017על פי הפענוח, אין ממצאים מכוונים לטרשת נפוצה בהדמיה זו
האות המתוארת הינה בגוף החוליה ואינה רלוונטית למחלה זו
כן מתוארים ממצאים המצריכים בירור ושקילת טיפול בהתאם לתלונות ולממצאים בבדיקה הקלינית
אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח mri והאם מחייב ניתוחליזי14/12/2017
מבקשת לדעת מה אומרת התשובה. אני בת 44 עם כאבים חזקים שחיה כבר חודש וחצי על מורפיום כי זה הדבר היחיד שמחזיק אותי ונותן לי לעמוד על הרגליים.
רן לדור16/12/2017ראי תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)

.jpg)

.jpg)