פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח mri והאם מחייב ניתוח
    ליזי
    14/12/2017

אחרי mri... רציתי לדעת מה זה אומר מה המצב ומה יש לעשות במצב כזה? בת 44 סובלת ברמות כאבי תופת כרגע כבר חודש וחצי על מורפיום. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    16/12/2017

הממצאים בהדמיה אינם גורם בודד בהחלטה על צורך בהתערבות ניתוחית
    צריכה להיות הערכה קלינית והתאמה בין התלונות, ממצאי הבדיקה וממצאי ההדמיה.
    בכל מקרה - על פי הפענוח , אין ממצאים ברורים המחייבים התערבות
    לאור הסבל הרב והימשכותו למרות טיפול תרופתי, אני ממליץ על הערכת מומחה עמוד שדרה בהקדם
    אשמח לעזור
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק מותנית ללא שיפור
    אמיר
    12/12/2017

שלום.
    לפני כ 3 שבועות לערך התחילו לי כאבים חזקים בגב תחתון עם בהקרנה לישבן ולרגל
    עשיתי MRI
    L4-L5 מודגם בלט דיסק דיפוזי כולל אינרופמינלי ימני עם לחץ על השק ולחץ על השורשים והיצרות של הפורימנה נוירלית מימין
    L5-S1 - מודגם דיסק פרוץ פוסטו-לטרלי וסאברטיקולרי שמאלי עם לחץ ניכר על השורש בריצס הלטרלי משמאל והדיסק נמשך אינטרא-פורמינלי משמאל ומצר גם את הפורמינה הנוירלית משמאל
    יש לי כאבים ממש חזקים במהלך כל היום
    עשיתי לפני כשבוע הזרקה תחת שיקוף ואני לוקח כדורים זידיליאר שבינתיים אין שיפור
    אודה מאוד לחוות דעתך
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    13/12/2017

נשמע על פי הסיפור שאכן מדובר בפריצת דיסק,
    גם ממצאי ההדמיה מכוונים לכך, צריך לזכור שיש הכרח לוודא תאימות בין ממצאי ההדמיה לתלונות - לא כל ממצא של דיסק בולט/פרוץ בעל משמעות או צורך בטיפול.
    המהלך הטבעי של פריצת דיסק במרבית המקרים הינו רזולוציה מבחינה קלינית של התלונות, בד”כ לוקח בין מס’ שבועות לחודשים.
    במקרים שבהם אין שיפור קליני - ישנן אופציות לטיפול ניתוחי - בעלות שיעורי הצלחה גבוהים ביותר.
    בכל מקרה, יש הכרח לעבור בדיקה מסודרת על ידי מומחה עמוד שדרה, לשלילת בעיות שדורשות התערבות דחופה, ווידוא שאכן מדובר במקור זה לתלונות ולא בעיה אחרת המדמה פריצת דיסק, והמשך מעקב במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אמיר
    13/12/2017

תודה על תשובתך המהירה.תוך כמה זמן אמור להיות שיפור מזריקה תחת שיקוף שעשיתי לפני 10 ימים ?
    במידה ואדרש לעבור ניתוח עמוד שידרה מותני כמה זמן החלמה וחזרה לעבודה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    13/12/2017

הזרקה יכולה להשפיע החל ממס’ ימים לאחר ההזרקה ועד לחודש,
    בכל מקרה, אלא אם אין ברירה, כדאי להתרחק מההזרקה לפחות חודש מבחינה ניתוחית - ניתוחים מוקדמים מחודש - בעלי שכיחות גבוהה יותר של סיבוכים
    מבחינה ניתוחית - צריך לעבור הערכה מלאה, כולל בדיקה פיזיקאלית, בדיקתה ההדמיות - והחלטה על האפשרויות הטיפוליות - ניתוחית ולא ניתוחית.
    בהתאם ניתן להעריך משך החלמה וכו’
    אשמח לעזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק חוזרת באותו המקום
    נדב
    12/12/2017

שלום.

עברתי ניתוח להוצאת דיסק פרוץ לפני מספר שנים.
    לפני כחודש בעקבות כאבים וביצוע MRI נאמר לי שפרץ הדיסק שוב באותו המקום L4L5. הכאבים הפסיקו כעבור יומיים ולא שבו ונאמר לי שעקב כך אין צורך להתערבות כי כנראה זה נספג לבד וזה נראה שהפעם כל הדיסק יצא החוצה ולא נשאר בפנים כלום יותר. השאלה, האם זה לא מסוכן להשאר ככה ללא דיסק בכלל בין חוליות אלו?

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    12/12/2017

פריצת דיסק חוזרת מתרחשת בסביבות 7% מהמקרים לאחר ניתוח. האחוזים משתנים לפי המחקרים השונים.
    במידה והשתפר מצבך - אכן אין סיבה להתערב ניתוחית.
    בהנחה שהממצאים מצביעים על תהליך ניווני מתקדם של הדיסק , האינדיקציה להתערבות ניתוחית הינה קלינית - קרי, כאבי גב שמתאימים למיקום.
    במידה ואינך סובל מכאבים - גם אם קיימים ממצאים הדמייתייים - כגון הימצאות של חוליה נושקת לחוליה ללא דיסק פעיל ביניהן, אין כל סיבה להתערב ניתוחית, ובכל מקרה זה אינו מצב מסוכן.
    אני ממליץ לך להשלים בדיקה מסודרת של מומחה עמוד שדרה, ובהתאם לבדיקתו - שקילת טיפול משלים דוגמת פיזיותרפיה וחיזוקי עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשת שרירים בגפים קשי נשימה
    עידןן
    11/12/2017

שלום אני בן 27 יש לי כבר חצי שנה חולשת שרירים הכול הגוף גם שאוכל מרגיש שלה מתעיף לי חולשה בידים ברגלים ןשובעים אחרונים חולשה בגפים לחץ בצוואר וווקשי נשימה עברתי סיטי צוואר פריצת דיסק סי5סי6נושק בשר הטקלי יש לי גם קוצר נשימה כול הבדיקות דם תקינות סיטי גב גבי תקין אני מרגיש שהבעיה היא בחוט השדרה יש לי גם קוצר נשימה מה יכולה להיות הבעיה פה ?

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    12/12/2017

שלום
    חולשה בידיים וברגליים יכולה לנבוע ממס’ גורמים, אחד מהם הינו לחץ או בעיה בחוט השדרה הצווארי, בדיקת הבחירה הינה MRI
    בכל מקרה, נראה שמצבך מצריך בדיקה מסודרת של רופא עמ”ש ובהמשך אולי נוירולוג במידה ולא יימצאו ממצאים מכוינים לעמוד השדרה.
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין כאבי גב לכליות
    גלי
    10/12/2017

לעיתים יש לי כאבי גב תחתון. אני מאד חוששת שאולי זה קשור לכליות, למרות שעל פניו הכל תקין איתן. האם יש דרך לדעת לפי סוג הכאב האם זה נובע מהכליות או מהגב עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין כאבי גב לכליות

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    11/12/2017

כאבי גב תחתון אכן יכולים לנבוע ממס’ גורמים, חלקם קשורים ישירות לעמוד השדרה וחלקם לכאבים שמקורם באזור / איברים אחרים דוגמת כליות, כלי דם, איברי בטן וכו’.
    באנמנזה ובדיקה פיזיקאלית ניתן לרוב להעריך את מקור הכאב, ובמידת הצורך יש להוסיף הדמיות רלוונטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח קיבוע 3 במספר
    נטע
    05/12/2017

שלום, אני בת 36. עברתי 3 ניתוחי גב מתני. הראשון היה קיבוע בגובה l4-l5.
    השני היה רביזייה לאותו ניתוח, והשלישי קיבוע נוסף בl5 s1.
    ניתוח שני התחברתי לאחר 3 חודשים. בניתוח האחרון שהיה לפני 10 חודשים, לא נראה חיבור גרמי. יש לי כאבים חזקים במיוחד בשינויי תנוחה, התעטשות. הכאבים החמירו בחודש האחרון שמלווים כבר עם הקרנה לרגל שמאל.
    האם נכון לומר שהניתוח כשל מאחר ולא התחבר בשלב זה?
    המנתח אומר לי לחכות שנה.
    שאלתי הנוספת זה במידה והניתוח כשל, האם אפשר לתפקד לאורך זמן? להיכנס להריון? או שזה מסוכן והמצב עלול להחריף כמו שקרה בחודש האחרון. וגם אם כן יש צורך בניתוח מסויים...מה האופציות? שתל אחר? השתלת חומר גדילה? מה הגישה שלכם? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    06/12/2017

שלום נטע
    בד”כ 10 חודשים לאחר ניתוח ניתן לראות סימנים הדמייתיים ראשוניים לתחילת חיבור, אך לא תמיד ניתן להבחין בכך בהדמיות - צודק המנתח שצריך לחכות עוד לפני שמחליטים על חוסר איחוי,
    החמרה בכאבים מלווה בכאבים הקורנים לרגל דורשת הערכה מחודשת כולל בדיקה פיזיקלית והדמיות כדי להעריך שארית לחץ/ חוסר יציבות או כשל מכאני של משתלים או עצם.
    לא ניתן על סמך הנתונים שכתבת להעריך את חומרת הבעיה/ הערכת מסוכנות וכו’, בד”כ נדיר שמצבים מסוג זה מונעים או גורמים לסכנה בהריון.
    ישנן מס’ אופציות לטיפול בחוסר איחוי - בעל משמעות קלינית, כולל ניתוחים חוזרים והשתלת משתלים / חומרים מעודדי יצירת עצם/ שתלי עצם עצמיים.
    אך שוב- נדרשה הערכה מסודרת של מצבך כולל הדמיות טרם המלצות על צורך בטיפול אפשרי, ובחירתו במידת הצורך.
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן החלמה משוער לשבר בחוליה
    יניב
    05/12/2017

מהו זמן ההחלמה המשוער משבר בחוליה L3
    בתוך כמה זמן אפשר לחזור לחדר כושר?

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    05/12/2017

תהליך ריפוי שבר תלוי במס’ רב של גורמים כולל גיל המטופל, מחלות הרקע, פעילות ואופי השבר.
    ריפוי העצם באדם בריא - מתרחש במשך שנתיים - אך מבחינה קלינית , כבר לאחר חודש וחצי-חודשיים - ישנה הטבה משמעותית בסימפטומים ולעיתים החלמה מספקת
    בכל מקרה - כשמדובר בשבר בחוליה - נדרשת הערכת מומחה עמוד שדרה, ומעקב מסודר אחר ההחלמה - תוך שקילת הטיפול לאור הממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשמעות של, שינויים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקלים
    שיר
    03/12/2017

שלום,
    1. מה המשמעות של,
    שינויים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקלים עם איחוי חלקי ?
    2. והמשמעות של , מודגמת ספונדילוליזיס L4 משני הצדדים ללא ספונדילוליסטזיס?
    תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    05/12/2017

שינויים ניוונים במפרקים הינם תהליך נפוץ ביותר. ספציפית במפרקים הסקרואיליאקאלים - שינויים אלו, עלולים לרמז על תהליך ניווני במפרק - שיכול לגרום לכאבי גב תחתון, לעיתים יותר באחד הצדדים והעכוז.
    ספונדילוליזיס - הינו פגם בחלק ממרכיבי החוליה שיכול להיגרם ממס’ גורמים, במידה וקיימת תזוזה של החוליה על גבי החוליה שמתחתיה - מדובר בספונדילוליסטזיס, במרבית המקרים זהו ממצא מקרי - ללא תופעות או סימפטומים, אך לעיתים קיימת משמעות קלינית
    בכל מקרה נדרשת בדיקה מסודרת והערכת ההדמיה כולל שקילת ביצוע הדמיות נוספות להחלטה על צורך טיפולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון צד ימין עם הקרנה לברך
    ענת
    02/12/2017

שלום, מזה 10 חודשים אני סובלת מכאבים בצד ימין של הגב התחתון. הכאבים מקרינים לעכוז, ירך ופנים הברך (הכל בצד ימין של הגוף). פניתי לאורטופד שרשם לי ארקוקסיה והפנה לפיזיותרפיה. הארקוקסיה הקלה אך משסיימתי, חזרו הכאבים. הפיזיותרפיה לא עזרה כלל. לאחר מספר חודשים פניתי לאורטופד אחר שגם רשם לי ארקוקוסיה ורוקסט פלוס. הייתה הקלה אך משסיימתי, שוב חזרו הכאבים. הכאבים לעיתים חלשים יחסית ולעיתים חזקים ואז אני לוקחת רוקסט פלוס ומורחת משחה הודית נגד כאבים, שמקלה על הכאב. חברה תארה שיש לה את אותן תופעות ושרופא משפחה חושב שמדובר אולי במשהו שקשור לכליות (גם עקב דלקות רבות בדרכי השתן). גם אני סובלת המון מדלקות בדרכי השתן. אם כן, מה סיבת הכאבים שיש לי? והאם יש טעם לקבוע שוב תור לאורטופד או לפנות לרופא משפחה כדי לנסות לבדוק אם הכאבים קשורים לבעיית כליות? תודה

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    02/12/2017

כאבי גב תחתון הינם נפוצים ביותר, חלקם אף מערבים כאבים הקורנים לאחת או שתי הרגליים.
    טיפול נוגד דלקת - כפי שלקחת הינו סימפטומטי ולעיתים אף טיפולי. אך לאורך זמן - לאור הימשכות הכאבים והתלונות - יש להשלים בירור מלא למקור הכאב.
    במידה וקיימים כאבים שנמשכים, כפי שאת מתארת, נדרשת הערכה מסודרת של מצבך על ידי מומחה עמוד שדרה.
    בשיחה, בדיקה גופנית, והערכה הדמייתית ניתן להבדיל בין כאבים ממקור כלייתי, לכאבים הנובעים ממקור עמוד השדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר פשוט לתוצאת הבדיקה
    דורון שמש
    01/12/2017

עמדה אנטומית של החוליות.
    האותות הנובעים מן החוליות בגדר הנורמה.
    הקונוס המדולרי בעל מבנה ואותות תקינים, קצהו מודגם בגובה תקין.
    L1-D12 :בגדר הנורמה.
    2-L1 :בגדר הנורמה.
    3-L2 :בגדר הנורמה.
    4-L3 :התייבשות והנמכת הדיסק. בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ קל על קדמת השק הדורלי והיצרות בינונית של
    הפורמינה דו צדדי בולטת יותר משמאל.
    5-L4 :בלט דיסק דיפוזי קל עם פיסורה פורמינלית ימנית.
    S1-L5 :אקסטרוזיה דיסקלית אחורית מרכזית עם סטייה לימין גורמת ללחץ על השורש S1 הימני.

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר פשוט לתוצאת הבדיקה

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    02/12/2017

על פי פענוח ההדמיה - קיימים מס’ ממצאים פתולוגים - חלקם שכיחים ביותר אך ייתכן בהחלט שחלקם בעלי משמעות קלינית. אקסטרוזיה של דיסק כפי שמתוארת בפענוח - יכולה לגרום לתופעות של כאב, ירידה בתחושה בחלק מרגל ימין.
    לצורך ההערכה נדרשת בדיקה מסודרת, ובדיקת ההלימה בין התלונות לממצאים ההדמייתיים.
    במידה ואכן קיימת קורלציה כזו - יישקלו האופציות הטיפוליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת רעד בזרועות ובשכמות
    מיכל
    01/12/2017

שלום,
    לאחרונה אני חשה רעד בזרועות, בשכמות בצוואר וגם לכיוון הראש. הרעד בא לידי ביטוי ברגע שאני נשכבת במיטתי, ולפנות בוקר הדבר גם מעיר אותי. במשך היום אני לא מרגישה שום רעד.
    הייתי אצל נוירולוג, מפני שחששתי שמדובר במחלת פרקינסון .
    האופציה הזאת נשללה על ידו, והוא אמר שייתכן שיש איזשהו לחץ הקשור לעמוד השדרה.
    א האם יכול להיות כזה דבר?
    ב. לאיזה כיוון עלי ללכת , ואיזה בדיקות לדעתך יכולות להצביע על קשר כזה?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    01/12/2017

תופעות של לחץ על חוט השדרה, או השורשים היוצאים ממנו יכולות לכלול כאבים/ חולשה / נימול ואף רעד - תופעה פחות נפוצה,
    הדרך היחידה להתקדם הינה להיבדק על ידי נוירולוג - כפי שעשית, ולאחר שנשללה בעיה נוירולוגית לרעד- להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה ובהתאם לממצאים יבוצעו בדיקות נוספות - דוגמת MRI עמוד שדרה צווארי וכו’
    אשמח לעזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה עם גב תפוס
    שרון חולדאי
    01/12/2017

הגב נתפס לי כנראה מהקור. תנועתי מוגבלת יחסית.
    אני רגילה לרוץ 10 דקות ביום. לא הרבה אבל זה שומר לי על הכושר בשגרה. האם מותר לי להמשיך לרוץ או שיש לכם עצה לתרגיל אחר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה עם גב תפוס

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    01/12/2017

קיימות מס סיבות לכאבי גב, חלקן מצריכות התערבות דחופה וחלקם אכן מונעות ריצה עד להשלמת הבירור ואיפול בהתאם.
    לצורך הערכה מסודרת נדרשת הערכת רופא ובעדיפות מומחה עמוד שדרה.
    ככל הנראה מדובר באמת בגב תפוס, במצב כזה אפשר להמשיך פעילות לפי יכולת, לחמם את האזור ולחכות שיעבור.
    שוב, לא ניתן לדעת בוודאות ללא הערכה רפואית מסודרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין נוירוכירוג עמוד שדרה לאורתופד
    שיר
    01/12/2017

שלום דר,
    1, מה ה כירורג עמוד שדרה?
    2, גידולי עמוד שדרה הלוחצים על חוט שדרה או בתוך התעלה, שני התחומים מוסמכים לנתח? או שלמישהו מהם עדיפות?
    אשמח להסבר

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    01/12/2017

ניתן להגיע לתחום ניתוחי עמוד השדרה לאחר הכשרה בנוירוכירורגיה או באורטופדיה,
    לאחר השלמת ההכשרה בניתוחי עמוד שדרה, ככלל אין הבדל בין התחומים. היסטורית, ניתוחים בתהליכים בתוך השק הדוראלי - קרי המעטפת של העצבים , וחוט השדרה עצמו, נעשו על ידי מנתחי עמוד שדרה נוירוכירורגים, וניתוחי עקמות ותיקונים מבניים בעמוד השדרה נעשו על ידי מנתחים שעברו הכשרה אורטופדית בסיסית - הדבר אינו נכון באופן גורף כיום, וכל מנתח שעבר הכשרה מתאימה ויש לו נסיון בניתוחים אלו יכול לבצעם.
    ניתוחי גידולים בעמוד השדרה - דורשים היכרות וגישה טיפולית וניתוחית ספציפית ומומלץ מאוד לפנות לרופא שעבר הכשרה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב ותחושת נימול
    סיוון
    30/11/2017

האם יש קשר בין כאבי גב לתחושת נימול ברגליים, זה לא קורה תמיד אבל כזה קורה זה בא ביחד...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב ותחושת נימול

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    30/11/2017

בהחלט יכול להיות קשר בין כאבי גב לתופעות ברגליים דוגמת נימול, חולשה ואף הפרעות בשליטה על השתן/צואה
    במצב כזה נדרשת בדיקת מומחה עמוד שדרה והשלמת הדמיות בהתאם לממצאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים נקודתיים בגב התחתון
    עינת
    28/11/2017

יש לי כאב נקודתי בגב התחתון, מרגיש כמו כאב של "כחול" בעמוד השדרה. הייתי אצל פיזיותרפיסט שעשה איתי כמה תרגילים וזה עבד אבל הכאבים חזרו ביום שאחרי. מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    28/11/2017

בהחלט ייתכן שמדובר בחבלה קלה לגב,
    אך לא ניתן לדעת ללא בדיקה מסודרת ושקילת צורך בהדמיה במידת הצורך
    אשמח לסייע ולבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה