מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב לא מוסבר בחוליותאריאל05/09/2017
כבר כמה ימים התחילו לי כאבים בשתי חוליות באמצע הגב, לא עסקתי בפעילות גופנית או משהו אחר שיכול לעורר את זה. הכאבים עמומים ונסבלים אבל הם שם כל הזמן. מה זה יכול להיות? זה יעבור מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום05/09/2017לא ניתן לנחש ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטינות בכל עמוד השדרה עקב עקמתאוריה03/09/2017
שלום, עברתי בגיל 14 ניתוח בגב, היה לי עקמת ועכשיו כל עמוד השדרה שלי פלטינות..
אני כרגע מחפשת עבודה מועדפת והכי עניין אותי לעבוד בחקלאות ואני בהתלבטויות..
האם העבודה בחקלאות תזיק לי לגב?
האם הפלטינות רגישות רק לקור ואין לזה קשר לעבודה פיזית כשהוא מתחיל לכאוב ?
האם העבודה פיזית תתרום לי לפלטינות בגב?
והאם מותר לי לרכב על סוס אפילו שהוא דוהר?
תודה רבה רבה לעונים!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום04/09/2017ברור שקיימת מגבלה עקב חוסר התנועה הקיים לאחר ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על המצב לאחר C.Tמזל03/09/2017
L5-S1 אובדן סיגנל
L4-5 סימנים דיסקוגניים
L4-3 בלט אנולרי היקפי לוחץ קלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום03/09/2017לא ממצאים לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפכפים/נעליים מומלצות לשיפור כאבי גבofir02/09/2017
היי,
בן 32, יש לי בלט בגב, לאחרונה יש יותר כאבים ואני מנסה לשפר מה שאפשר. תהיתי אם יכול להיות שיפור משמעותי אם אלך עם נעליים/כפכפים אורטופדיים או שזה סתם שטויות ? שמעתי שבירטנשטורק לדוגמא אמור להיות ממש טוב.
יש תובנות בנושא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום02/09/2017אין דבר כזה, שטויות במיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ חזק בגב עליון ותחושת דופקק בגבעידן02/09/2017
שלום בחודש אחרון כול הזמן שלוקח נשימה עמוקה יש לע קליקים מהגב ולוחץ לי הגב עליון ותחושת דופק בגב העליון עם לחץ עברתי סיטי עמוד שדרה תקין וגם כאבים קצת בגב עליון יותר תחושה שלוחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום02/09/2017אם הבדיקה תקינה כנראה שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר מתיחה לגב בשל פריצת דיסק עם לחץ עצביי01/09/2017
במצב של פריצת דיסק, לאחר בירור אורטופדי,
מה המכשיר המומלץ למתיחת הגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום01/09/2017לא מכיר שום דבר כזה שהוכח כיעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטרופיה פצטלית חוליות l4-5צביה01/09/2017
בmri היפרטרופיה פצטלית l4-5....מה הכוונה? מה המשמעות? תודה!!!
ד``ר ליאור מרום01/09/2017עיבוי מפרקי עמ'"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח קובולציהתומר01/09/2017
שלום
אני כחודש וחצי לאחר קובולציה בעקבות בלט דיסק ב L3-L4-L5. יש לי כמו לחץ מעיק מתמיד באזור בו החדירו את המחט. ולא פעם יוצא שאני נוטה לצד קלות וקשה להתיישר
האם סביר?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום01/09/2017לעיתים כן, צריך בקורת מנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון מגביליםדלגתם על השאלה29/08/2017
היי דילגתם על השאלה שלי מזה כחודש כאבע גב תחתון חזקים מגבילים גם במנוחה ממש כואב מין לחץ כזה באמתע של הגב התחתון
ד``ר ליאור מרום01/09/2017לא ניתן לענות ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסק אחורי הצווארעידן28/08/2017
שלום עשיתי סיטי צוואר רשום שם בקע דיסק אחורי נושק בשק הטקלי בגובה c5c6 מזה אומר בבקשה ?
ד``ר ליאור מרום28/08/2017לא אומר כלום ללא קליניקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT עמוד שדרה מתנימאור27/08/2017
יש לאמי כאבי גב חזקים בגב התחתון.
אשמח אם תוכל להגיד לאיזה מומחה צריך לפנות ואיך מטפלים בבעיה שמצאו לה ב CT.
ממצאים:
היצרות דיסקלית L3-S1
שינויים ספונדיליטים L5-S1
בגובה L3-L4- בלט דיסק נרחב לוחץ על השק התקאלי. קיימת סטנוזיס ספינאלית קשה
בגובה L4-L5 - בלט דיסק אחורי לוחץ על השק התקאלי . קיימת סטנוזיס ספינאלית קשה.
אין לזהות דיסקופתיה נוספת.
השורשים הסקרלים תקינים.
לסיכום:
דיסקופתיות.
SPINAL STENOSIS, L3-4
מרכיב שמאלי L3-4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום27/08/2017למנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI לצורח בדיקת היתערבות ניתוחיתמירון27/08/2017
בוקר טוב ד"ר מרום ברצוני לברר אם יש צורך בהיתערבות ניתוחי על סמך ה MRI תודה.
ד``ר ליאור מרום27/08/2017תשובה מסוג כזה על סמך פגישת יעוץ בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח MRI לשם צורך בהיתערבות
מירון27/08/2017ד"ר מרום ובכל זאת מילה לגבי הMRI תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח c.t עמוד שידרה מותני+סקראלי ,בוצע עקב כאבים ממושכים בגב תחתון.יחיאל26/08/2017
שלום רב, מבקש עזרה בפיענוח c.t עמוד שידרה מותני+סקרא, גיל 60 בריא בד"כ.
ממצאים: לורדוזיס מותני שמור,
גופי חוליות שומרים על גובהם,מרווחים בין חוליתיים שמורים,רוחב תקין של התעלה הגרמית.לי.
שינויים ניווניים עם אוסטאופיטים קדמיים בגופי החוליות L3-L2-L1-2: ללא בקע דיסק,פורמינות חופשיות.
L2-3: בלט דיסק מינימלי,פומינות חופשיות.
L3-4: בלט דיסק קל,היצרות קלה של תעלה ו של פורמינות.
L4-5: ללא בקע דיסק, פורמינות חופשיות.
L5-S: ללא בקע דיסק,פורמינות חופשיות.
ממצא לוצנטי עם גבול סקלרוטי ללא פריצה של הקורטקס, ללא אקספנציה של העצם בעצם איליאקלי מימין- אוטם ב עצם? אנכונדרומה? ציסטה? .
סיכום: כמפורט בפיענוח לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום26/08/2017לא ניתן להתיחס ללא הדיסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא לוצנטי
יחיאל27/08/2017תודה דר' האם תוכל להתייחס רק לפירוש והמשמעות של הממצא הלוצנטי ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ליאור מרום27/08/2017צריך לראות את ההדמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת סי טיאבי23/08/2017
בבדיקת סי טי שנעשתה עקב כאבי גב התקבלה התשובה הבאה
l5-s1 דיסק אוסטיאופיט עם לחץ קל על השק והיצרות הנאורופורמינות דו צדדית לומבריזציה של s1
רציתי לדעת אם אפשר מה הכוונה בתשובה זו
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום23/08/2017שינויים ניוונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים שנובעים מכאבים בצוואראור23/08/2017
שלום מזה שנים אני סובלת מכאבי ראש שכנראה נובעים מבעיית צוואר(עשיתי mri מוח שהיה תקין).טופלתי בפיזיוטרפיה וכן בכירופרקטיקה וכלום לא עזר.מה לדעתך עליי לעשות\לפנות\לבדוק כדי להפסיק את הכאב הטורדני הזה. תודה.
ד``ר ליאור מרום23/08/2017תזדקקי לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)