מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וריקוצלה דרגה 2-3 בצד שמאל + שאלהמם19/09/2011
אני לא כל כך ילד (בן 17 וחצי)
בגיל שנה עברתי ניתוח לתיקון אשך תמיר בצד שמאל
כעת יש לי אשך ימין גדול (27מ"ל) ואשך שמאל קטן (13 מ"ל) בעמידה ממושכת או פעילות גופנית יש לחץ וכאב בבטן התחתונה ובאשך השמאלי נמצאה וריקוצלה (שאין לי מושג כבר כמה זמן יש לי בדרגה 2-3) , בדיקת זרע תקינה ולכן אורולוגים אמרו לי שאין צורך לנתח
ובנוסף אשר שמאל קובע גבוה יחסית ולכן ישנה אי נוחות (כי הוא נמחץ בין הפין ללמטה שם)
החוסר סימטרייה ממש מפריע לי, והכאב גם מאוד מטריד ודי מגביל (הייתה בעמידה ממושכת במסיבה ובקושי יכלתי לעמוד בסוף)
*את ההתפתחות הפיזית והמינית שלי התחלתי מאוד מאוד מאוחר - סביבות גיל 14 היה לי 7ס"מ לתקופה ארוכה והייתי מאוד נמוך, הקול שלי השתנה רק בגיל 16(אפילו וחצי) (אני מניח שהתחלתי את ההתפתחות המינית שלי בסביבות 14.5 -15) - כיום אורך האיבר הוא סביבות 18ס"מ, עדיין אין לי שיער על כל הפנים ובגוף(יש במפשעה ובשחי), גבהתי המון ואני עדיין בגביהה (איטית) - העובי של הפין לא כל כך השתנה (13.6 בהיקף) במהלך השנים - באיזה גיל לדעתך יפסיק להתפתח הפין?(כן, אין מה לעשות - לא חשוב כמה יהיה תמיד תרצה עוד...)
*יש אפשרות לקבע את האשך מחדש נמוך יותר (בשביל האסטתיקה ובשביל הנוחות)?
*אני חושש שהוריקוצלה גרמה לאשך לא להתפתח כמו שצריך (הרופאים מניחים שזה בגלל העבר של אשךתמיר) ולכן אני דוגל בזה שאני צריך להתנתח (בלי קשר לכאב וההרגשה של הלחץ הזה) כדאי לי להמשיך לפנות לכל מיני גורמים (למרות שאמרו לי שאין צורך לנתח)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה דרגה 2-3 בצד שמאל + שאלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר24/09/2011שלום רב,
אם בדיקת זרע תקינה לרוב לא מומלץ לנתח. לעיתים מקור הכאב נובע מוריקוצל אולם פעמים עלול להשאר גם לאחר הניתוח ולכן צריך להיות זהירים לפני שמנתחים.
יחד עם זאת דרוש מעקב.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)