אשכים טמירים קטנים במישוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשכים טמירים קטנים במישוש
    אמא מודאגת
    10/10/2011

שלום רב, בני נולד עם אשכים טמירים ונאמר לנו להמתין עם ניתוח עד גיל שנה, עברנו את כל הבדיקות ההורמונליות והאשכים מומשו ונראו הרנטגן.
    בני בן שנה ושלושה חודשים והניתוח נקבע לסוף החודש. היינו לשפי מס ימים בהכנה לניתוח שם נפגשנו עם רופאה כירורגית שמיששה את האשכים ואמרה שבמישוש יתכן והאשכים קטנים ואם בניתוח עצמו יתגלה כי הם או אחד מהם קטן מדי (ולכן כנראה לא פורה) הוא יוצא. אבל יוכלו לדעת זאת רק במהלך הניתוח. זה מאד משונה שכל הרופאים האחרים עד כה לא העירו לנו על כך (והיינו אצל רבים.) מה האלטרנטיבות - אם יש - לכזה מן מצב ? מה הסיכויים ? האם לא יתכן שהאשך יגדל אחרי קיבועו לשק ? האם יש מקום לערב רפואה אסטטית/פלסטית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשכים טמירים קטנים במישוש - תגובה

ד''ר עמוס נאמן
    10/10/2011

שלום !
    מכיוון שלא בדקתי את הילד אני לא יכול לשאר מה הסיכוי שהאשך מתפקד. עם זאת לרוב אשכים אלו תקינים ומבצעים קיבוע. סביר להניח שמאוחר יותר הם יתפתחו.
    אין מקום לערב פלסטיקאי שכן אין לפלסטיקאי תפקיד בכל מה שקשור באשך טמיר. בשלב מאוחר יותר , ניתן להשתיל תותב לאשך , פעולה זו נעשת ע"י אורולוג. אני נוהג להשתיל תותבים רק לאחר גיל ההתבגרות כאשר האשך הנותר מגיע לגודלו הסופי.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין סכנה לממאירות ?

אמא מודאגת
    10/10/2011

אין סכנה לממאירות אם משאירים את אשך קטן מדי שאולי ואינו מתפקד ? איך ניתן לוודא שהוא מתפקד על אף גודלו ? האם ניתן לוודא/לעשות בדיקות נוספות טרם הניתוח ? כבר עשינו את כל בדיקות ההורמונים והן יצאו תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מאמא שמכירה את הבעיה

מיכל
    11/10/2011

אני הייתי מציעה לכם לבצע בדיקה ביתית , המוודאה כי באמת מדובר באשכים טמירים ולא ניידים.
    בני נולד עם אותה הבעיה ולנו קבעו ניתוח באופן מיידי. למזלי, רופאת הילדים המליצה על בדיקה ביתית שבה שמנו את הילד באמבט עם מים חמימים ואז להפתעתנו שק האשכים התמלא - מה שזה אומר שהאשכים שלו ניידים - דבר שלא מצריך ניתוח.
    כמובן שאנחנו מקפידים לבצע את הבדיקה אחת לתקופה כדי לוודא שהם עדיין ניידים ולא טמירים.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו