העדר זיקפה אצל ילד בן 5.5 שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדר זיקפה אצל ילד בן 5.5 שנים
    אלי
    28/09/2012

שלום רב.
    אני ואשתי שמנו לב במהלך השנה האחרונה שבננו בן ה 5.5 שנים חסר זיקפה. אני ניסתי להתחקות אחרי העניין בשעות הלילה, לפנות בוקר או עם הטלת פיפי, אך שום דבר.
    הילד עצמו הגיב לשאלה שלי (שכמובן נשאלה כבדרך אגב שלא לעורר חשד) ש "לא, הבולבול אף פעם לא קשה".
    מה המשמעות לכך והאם עלינו לבדוק את העניין בהקדם? האם יש איזה מצב ספציפי שיהיה לנו הכי נוח וקל לבדוק זאת בבית?
    אני חייב לציין שהילד באופן כללי בריא, פעיל ומלא שמחת חיים, וכמובן שהדבר האחרון שאנחנו רוצים לעשות הוא להכניס ילד זך לסרט מיותר.
    תודה מראש
    אלי
    נ.ב. לילד ישנה עקומה גבוהה בפין (אנחנו חוששים שעקב ברית המילה), אין לי מושג אם זה עשוי להיות קשור לעצם העניין להעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העדר זיקפה אצל ילד בן 5.5 שנים - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    29/09/2012

אלי שלום,
    1. אין קשר בין צורת הטלת השתן לזיקפה
    2. נדיר ביותר שלילדים תקינים יש בעיה בזיקפה, ראוי לחכות בסבלנות עד גיל ההתבגרות בו מופיעות זיקפות בתדירות גבוהה
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, פשוט נחכה. ד'ר תודה רבה.

אלי
    29/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו