כאבים חזקים לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים לאחר ניתוח
    דנה
    18/07/2013

שלום, בני בן שנתיים עשה ניתוח UPJ לפרוסקופי. לאחר הוצאת הקטטר באישפוז החלו כאבים - אני לא יודעת בדיוק איפה ומתי אבל כנראה שבזמן מתן שתן בחיתול, הוא כל פעם מחזיק בחיתול ובוכה. האחיות אמרו לי שזה כנראה שורף מההוצאה של הקטטר. למחרת הרופא אמר שזה כואב לו בגלל הסטנט וזה נורמלי. כשהשתחררנו הביתה כבר הילד התחיל ממש לצרוח צרחות אימה ממושכות מכאבים וזה כבר נראה לנו לא כ"כ נורמלי.. כרגע, עד יום ראשון הרופא לא זמין ולכן פניתי לפורום.
    מספר שאלות בבקשה:
    1.הילד פשוט לא מדבר וקשה להבין איפה כואב לו אבל האם יכול להיות שבאמת כואב לו גם בחלל הבטן למרות שהוא מצביע רק על הפין? פשוט הייתי רוצה לדעת מה מקור הכאב - האם בגלל הסטנט או בגלל הצריבה בפין מהקטטר.
    2. קיבלנו מרשם לתרופה בשם נוביטרופן, האם היא יכולה לעזור במקרה כזה?
    3. כמה זמן אמור בערך לכאוב לו? עד הוצאת הסטנט?
    4. האם כדאי למרוח לו משחת אלחוש על הפין?
    5. מאחר והוא לא ממש ילד שבוכה מכאבים, אני קצת חוששת שיש איזושהי תקלה, איך אני יכולה לדעת אם אלו כאבים נורמלים לניתוח או שמשהו לא תקין? כדאי ללכת לבית חולים לעשות אולטרסאונד?
    6. האם מותר לתת נורופן נגד כאבים או רק אקמול? פשוט אחת האחיות אמרה לי שלא מומלץ נורפן במקרה כזה, האם נכון?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

דנה
    18/07/2013

היום אחה"צ לאחר שקם משינה, כבר לא היה כאב ממושך אלא מידי כמה דקות בכה והחזיק בחיתול באיזור הפין ורקע ברגליו. מעין התקפות כאלה כל כמה דקות ולאט לאט התדירות מעט פחתה. כל פעם שהיה כזה התקף מיד פתחתו את החיתול וראינו שאין כלום - לא מטיל שתן ואין איזושהי תזוזה של הפין או זיקפה. אז עכשיו בכלל אני מבולבלת ולא מבינה ממה יכול לנבוע הכאב. האם אלו התכווצויות פנימיות או משהו כזה? יכול להיות ששורף לו בגלל החוט של הסטנט שיוצא מהפין? יש לו גם מעט נפיחות באיזור העורלה - אולי זה קשור?
    סליחה על השאלות הרבות, פשוט מאוד לחוצים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היתה התשובה שקיבלתם?

באותה סירה
    13/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    20/07/2013

גלי שלום,
    מציע שתפני את שאלותייך לרופא המנתח שלכם, לא נראה לי שפורום זה הוא המקום להשיב עליהן
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו