מערכת מאספת כפולנ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מערכת מאספת כפולנ
    לי
    30/11/2013

הי יש לי תינוקת בת 3 חודשים שתהיה בריאה אחת מתאומים שנולדו פגים בשבוע 33.3. הגענו השבוע לאשפוז עקב חום והתגלה אי קולי בשתן טופלה ברוצפין. באולטרסאונג כליןת התגלה כי כליה שמאלית גודלה 0.5 אמרו תקין וימנית גדולה יותא 0.63 עם מערכת מאספתכפולה(אבל עפ זאת אמרו שזו לא ממש הרחבה כי הבדעקה נעשתה בזמן דלקת שמרחיבה גם ככ). סקירות בהריון תקינות לגמרי נעשו אצל מןמחה שלא אמר דבר על כך. רציתי לדעת מה המשמעויות בתינוקת כזו קטנה ואם חלילה יש סיכןן בדבר הזה ? בממצא הזה? אני ממש מפוחדת ועברתח המון עד הילדים שלי שיהיו בריאים מקןה שתרגיע אותי.ועוד שאלה האם כדאי ךעשות לתאןם אולטרסאונד כליןת וכן לאח הנוסף בן השנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מערכת מאספת כפולנ

הוספת תגובה

• מערכת מאספת כפולנ - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    07/12/2013

שלום רב,
    מערכת מאספת שכיחה אום אינה מורחבת לא דרוש ברור כלשהו, אם מורחבת יש לפנות לאורולוג ילדים או נפרולוג ילדים להמשך ברור. גם אם המערכת אינה מורחבת הייתי ממליץ לבצע US דרכי שתן בגיל 6-12 חדשים
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו