מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלפוחית שתן מוגדלת בעובראורית09/05/2008
שלום רב,
אני בשבוע 16+2, בשבוע 15+3 הייתי בסקירת מערכות מוקדמת. (מדובר בזכר)והרופא אמר שראה שלפוחית שתן מוגדלת ולטענתו העובר לא רוקן אותה לכל אורך הבדיקה (כ-20 דקות).
בנוסף, הוא אמר שאגן הכליה הימני הוא 2.6 מ"מ והשמאלי 2.5 מ"מ וכתב שהתמונה יכולה להתאים לPUV.
היום (שבוע 16+2) הייתי שוב בבדיקת אולטראסאונד אצל רופא אחר שאמר שנצפתה שלפוחית שתן גדולה (פי 2 או שלוש מהרגיל) והשלפוחית אינה מצליחה להתרוקן לגמרי אם כי אין ספק כי יש מתן שתן. לגבי הכליות הוא כתב שנצפו אגני כליה מעט מורחבים עד 2.6 ושהמרקם מתאים לגיל ההריון.
הוא כתב שיש רושם שמדובר בהיצרות של הposterior urethral valve. (בנוסף אמר שנדמה שיש מערכת איסוף כפולה ושהכליות מחוברות אך אמר שאין מה להתרגש מזה).
אני מגיעה אליו עוד שבועיים לביקורת נוספת.
שאלותיי:
-האם בהכרח תהיה אי ספיקת כליות לעובר אם יתברר שהשלפוחית נשארת מלאה כל ההריון (הגודל שלה הוא פי שניים עד פי שלוש מהנורמה)?
-בהנחה והשלפוחית לא מתרוקנת, אני יודעת שיש פרוצדורה של ניקוב הקרום לאחר הלידה. אולם הבנתי שעדיין יש סיכוי שלעובר תהיה אי ספיקת כליות, נכון?
-איך והאם ניתן לזהות מצב של אי ספיקת כליות בעובר?
-אם עוד שבועיים יתברר שהשלפוחית הסתדרה והעובר נותן שתן- האם יכול להיות שנוצר נזק לכליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
ד''ר עמוס נאמן10/05/2008תודה על פנייתך.
מדובר ביעוץ מורכב, ולדעתי לא המקום כאן לדון באספקטים השונים של מצב זה.
רצוי להתיעץ ולהיות במעקב עם הגניקולוג שעוקב אחרי ההריון, נפרולוג ואורולוג ילדים.
הממצאים שתיארת בהחלט יכולים להתאים ל -PUV , קיימים איפיונים נוספים בבדיקת ה- US שלא תיארת. key hole sign - הינו ממצא אופיני וכמעט יחודי ל- PUV, אם קיים ממצא זה האבחנה כמעט וודאית.
פגיעה כלייתית -קשה להעריך את מידת הפגיעה הכלייתית אך ככל הנראה בשלב זה כבר קיימת פגיעה מסויימת. קשה להעריך בשלב זה את הסיכוי לאי ספיקת כליות אך היא קיימת.
ניקוב הקרום (valve) נעשה סמוך ללידה לאחר שהתינוק מיוצב מבחינת נוזלים ומלחים.
חשוב לעקוב אחר תפקודי כליות בילוד:קראטינין. (סמוך ללידה ערכי הקראטינין מבטאים את רמת הקראטינין של האם).
שוב כפי שציינתי מדובר ביעוץ מורכב וחייבים להיות במעקב ויעוץ של מספר דציפלינות: גניקולוג, נפרולוג, אורולוג .
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלפוחית מוגדלת בעובר
אורית10/05/2008ד"ר נאמן שלום
ראשית, תודה רבה על תשובתך.
לאור כך שלדברי הרופא שלי, אגני הכליות 2.6 אינם נחשבים למורחבים אלא די גבוליים (ולאור כך שאני מקווה כי הם לא יגדלו בהמשך), האם עדיין בטוח שיש פגיעה כלשהי בכליה?
בנוסף, הרופא אמר שייתכן ויש לעובר double kidney וכן מערכת איסוף כפולה אך שאין מה להרגש מזה וכן הוא אינו בטוח בכך עדיין. האם זה ממצא בעייתי? האם לדעתך ייתכן ויש קשר לכך שהשלפוחית מוגדלת? (יש לי תחושה כאילו כל המערכת הזו של העובר, קצת משובשת?)
כמו כן, מה זה? key hole sign
תודה רבה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורית
ד"ר עמוס נאמן10/05/2008האם מדובר בהרחבה של 2.6 מ"מ או 2.6 ס"מ ? . הרחבה של פחות מ- 4 מ"מ (0.4 ס"מ) אכן נחשבת להרחבה קלה בלבד שדורשת מעקב בלבד.
מערכת מאספת כפולה לכשעצמה אינה גורמת לבעיות אלה אם כן מתלווה אליה בעיה נוספת כגון רפלוקס (חזרה של שתן) מהשלפוחית לכליות וזאת מאבחנים לאחר הלידה.
לגבי הערכה של הפגיעה הכלייתית חשוב גם לדעת מה המראה הסונוגרפי של הכליות מבחינת הפרנכימה של הכליה ( החלק הפונקציונלי של הכליה).
שוב אני מדגיש כי מדובר ביעוץ מורכב ועלייך לפנות לאורולוג ילדים ונפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלפוחית מוגדלת
אורית10/05/2008מדובר בהרחבה של 2.6 מ"מ.
אפנה כמובן גם ליעוץ של אורולוג
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורית
ד''ר עמוס נאמן20/05/2008כדי למנוע קצת בילבול ולהבהיר את המצב
מהאינפורמציה שסיפקת עדיין אין אבחנה ברורה שמדובר ב- PUV . כפי שציינתי כדאי להתיעץ ולהיות במעקב של מומחה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים לתינוק שנולד עם PUV
עדי19/05/2008אורית שלום,
אנו הורים לתינוק שנולד עם PUV
את מוזמנת ליצור עימנו קשר במייל: [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)